Jump to content
FAS Goran

dexxybor

Members
  • Content Count

    71
  • Joined

  • Last visited

About dexxybor

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 11/11/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bor

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.6 16v `97.

Recent Profile Visitors

1073 profile views
  1. lik koji radi u tom tehnickom ( ne bih da reklamiram ), motao se okolo dok sam stelovao farove i to je prokomentarisao.
  2. Pre mesec dana, lik mi na parkingu udario u auto, šteta tolika da sam menjao haubu, branik, hladnjak, ..., far. Drug mi da far od Mareje i pošto sam nabavio i drugi napakujem takve farove. Juče odem da ih naštelujem i lik sa tehničkog mi počeo mrsiti kako neću moći da prođem tehnički zbog farova ?? Razumem kada je nešto nabudzeno ali ovo su farovi sa istim držačima, nikakva prepravka. Da li je neko imao slično iskustvo?
  3. A da li će moći da se prođe tehnički ako u Bravu stavim Mareine farove ?
  4. Prodavac kome verujem jer se kod njega snabdevam delovima.
  5. Bilo je vreme za zamenu ulja. Prodavac mi kaže da u moj 1.6 motor (76 kw) ide 4.5 l sa zamenom filtera. Na meraču mi je bilo ulja u motoru malo iznad sredine min-max. Ispustio sam ulje i nasuo 4L i zamenio filter. Dok sam čekao da ulje slegne, staro ulje sam presipao u flaše i začudio se kada sam video da je u motoru bilo oko 3,2 L ulja. Pogledam na meraču i naravno, novog ulja ima oko 5 mm više od max. Auto lepo, mirnije i tiše radi. U čemu je štos nije mi jasno. Nisam siguran da li da vadim višak ulja ili ostavim tako. Motor je dobar, ne duva.
  6. Miris benzina se oseća povremeno u kabini, a što se tiče osigurača video sam da postoji ali prvi put vidim onakav osigurač pa nisam siguran u njegovo skidanje. Što se tiče regulatora pročitao sam da hoće klip da zariba pa da ne daje određenu količinu goriva motoru.
  7. Evo slike kolege sa foruma, preuzeo sam njegovu sliku.
  8. Pozdrav, u pitanju je brava 1.6 '97.god. Oseća mi se miris benzina, auto ne ubrzava kao nekada, i pre par dana mi se ugasio u vožnji, upalio sam ga odmah ali kao da je neko vreme štuckao. Nije se palila lampica "check engine". Čitajući na forumu video sam da je mogući problem sa regulatorom pritiska goriva. Gledao sam danas i našao taj opisivani deo negde kod termostata i izduvne grane ali nekako je nepristupačan i sa njega ide crevo u usisnu granu. Probao bih da zamenim taj deo ali ne znam kako se skida i da li bih nešto polomio ili pokvario prilikom skidanja. Molim kolege za savet. Hvala.
  9. Danas sam skinuo tablu i proverio vodove i lemove i nicega sumnjivog nije bilo. Malo sam i zakrivio kontakte, montirao i prvih par minuta je bilo OK da bi nakon toga kazaljka ponovo pocela da luduje. Prekjuce je recimo u voznji toliko skakala da je skoro pa zaglavila na suprotnoj strani, i mislim da sam primetio neko blago cimanje auta u trenutku kada bas pocne da luduje, ne uvek ali desilo se 2 ili 3 puta. Dajte jos neki predlog, sve prethodno sam proverio.l
  10. Nista novo oko kazaljke. Gledao sam kontakte i dobri su, cak sam ih i naprskao, kazaljka i dalje poskakuje. Evo i snimka auta na leru, i sve vreme rad motora je normalan, znaci ne prati obrtaje. Dajte neki savet. Nisam mogao da ubacim video posto mi je format mp4.
  11. Kupujem trece stop svetlo za fiat bravu, da nije napukla ili matirala plastika.
  12. E pa, udarao sam po tabli i sada mi ne radi signalizacija (sijalica) za kratka svetla, a obrtomer nisam siguran da li skace jer nesto nisam vozio u zadnje vreme.
  13. Pozdrav. U pitanju je Fiat Brava 97.god 1.6. Od pre par dana kazaljka obrtomera je pocela da luduje poskakujuci po celom opsegu i povremeno se stabilizuje. Prilikom divljanja kazaljke auto radi najnormalnije. Rad motora ne prati skakutanje kazaljke. Molim za pomoc i sta proveriti. Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...