Jump to content
FAS Goran

Proka A

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

About Proka A

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Azanja

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9JTD

Recent Profile Visitors

636 profile views
  1. Mozda je to sto cujes sistanje-zujanje modula servo upravljaca. To je normalno.Pumpa za gorivo se nalazi u rezervoaru,ispod zadnjeg sedista,tako da nije ona.
  2. Pa to sam i ja mislio,jer koliko sam cuo ti kasniji modeli imaju manje problema. Da se raspitam koliko su table sa tih novijih pa da vidimo. Inace mi nije toliko bitno za kilometrazu,planiram da ovaj auto zadrzim neko vreme pa mi nije vazno koliko ce da ima na satu.
  3. Ma nije problem ako mora da se menja tabla,nije to neka velika cifra s' obzirom koliko tabla znaci.Nervira me ovako,nemam pojma sta mi se desava sa autom dok vozim. Samo hocu da se uverim da je do nje,da je ne menjam dzabe. Pricao sam sa jednim likom,kod njega popravka table 30 evra. Sad ne znam sta je bolje,popraviti ovu moju ili zamena? Da ne bude polovna pa i ona da crkne. Da li su table sa mladjih modela bolje ili je to sve isto?
  4. Ljudi,novi momenti sa mojom tablom.Jos uvek ne radi ali se desava nesto cudno. Kad vozim na duze relacije autoputem (60-70 km) tabla pocinje da se pali i gasi. Ponasa se skroz haoticno,nekad proradi na delic sekunde,nekad na minut. Kad proradi sve tacno ocitava samo kazaljka za brzinu hoce da luduje,cas pokazuje tacnu brzinu cas skoci na 190 km/h a ja tad vozim 90-100 km/h. Ima li neko ideju zbog cega se ovo desava? Posto sam vec napisao da je prosli vlasnik stavio akumulator Topla od 55Ah (sto je malo),da li je moguce,posto se na autoputu vozi na malo vecim obrtajima,da alternator nekeko stabilizuje napon i ona proradi? Ili je nas autoput magican???
  5. Drustvo novi momenti sa instrument tablom. I dalje ima svoju volju,pali se i gasi kad ona hoce ali sam danas otkrio da kad ne radi ona ne radi ni svetlo na suvozacevim vratima. Na vozacevim vratima radi. Kad proradi tabla,proradi i svetlo. Da nije neka zica u vratima labava pa pravi spoj? Neki zesci gremlini spopali ovog mog Stildzu.
  6. Ne znam da li je ovo vec postavljeno ali ja sam plakao od smeha dok sam gledao
  7. Ne sumnjam da ce se resiti,nego me nervira. Nervira me da ga vozim ovako,nemam uvid ni u temeraturu motora,pritisak ulja... Neko je nesto cackao pre mene. Ko i sta-to ni milicija ne zna.
  8. Bravo bole-stilo. To sam i ja primetio. Ne verujem da je to u Fiatu napisano,neko je nesto cackao. Kako se naziva ovaj deo?
  9. E ovako,novi momenti. Kad se iz ove gomile gvozdja i plastike zvane modul ne cuje zujanje onda ni tabla ne radi. Cim prozuji onda tabla radi ko sat i osvetljenje zajedno s' njom. Pitanje za vas je: Zasto? Posto ja ne mogu da provalim. Inace to je onaj modul ispod volana.
  10. Sad se cuo sa jednim kolegom koji zna malo vise od mene sto se elektronike tice. Rekao mi je da se ispod volana nalazi neki modul kroz koji prolaze zice za bord i pozadinsko osvetljenje. Zna li neko gde se tacno nalazi i kako izgleda da proverim da nije neki los kontakt kod njega.
  11. Pa to bi bilo najbolje. Je.i ga kad otpadi ne daju delove na probu.
  12. Pa to i ja mislim.Ali nisam siguran kako su Zabari vezali instalaciju. Ja sam mehanicar,u gvojze i senzore na motoru se razumem,sve sto je u kabini je van mog domena.
  13. Akumulator je Topla 55Ah.Znam da ne treba takav akumulator za njega ali ovaj klipan sto je pre mene vozio kupio nov akumulator u martu. Razmisljam se da kupim neki bolji i jaci. Sa ovim pali bez problema ali nije taj akumulator za ovakav tip vozila. DjoleKG,da li se i tebi desavalo da kada ne radi tabla onda ne radi ni pozadinsko osvetljenje komandi klime i tastera za bord,maglenke i podesavanje visine farova?
  14. Nismo otkrili uzrok.Otvarao ponovo kutiju sa osiguracima,ocistio i isprskao sprejom za kontakte i kutiju i one konektore ispod nje. I opet nista. Izludjuje me. Kad bih bio siguran da je do table,da je skinem,bacim u sanac,stavim drugu i miran sam. Ovako me samo zbunjuje i nervira.
  15. E je.i ga. Znam da se WD koristi za odstranjivanje vlage. Kod benzinca kad se nakvase kablovi porska se sa njim i problem resen. Izgleda da moderna elektronika to ne trpi. Osiguraci jesu masni.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...