Jump to content
FAS Goran

dockiljone

Members
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

About dockiljone

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    beograd

Recent Profile Visitors

1052 profile views
  1. Cisto da podelim svoje iskustvo sa spulnom volana koja je crkla. simptomi-ne radi sirena i komande na volanu,sustanje u samom volanu i upaljena lampuca airbega. Zvao sam 6-7 prodavaca polovnih auto delova i svi su mi trazili izmedju 80 i 100 evra za spulnu volana naravno bez montaze i demontaze. Slucajno sam na netu trzio flet kabal za spulnu volana i nadjem decka koji samo to radi.Njemu das svoju pokvarenu spulnu a dobijes drugu sa godinu dana garancije i sve traje 20 minuta. Sve to me kostalo samo 40 evra!!! Bicu slobodan da ostavim njegov broj,decko se zove Nemanja 0638911044,pa eto kome bude trebalo !
  2. Pregledao sam sve ali nista nije od toga vec ulozak pumpe crko.Narucio sam iz sapca 40 eura celu pumpu. Namucio sam se dok sam odvrnuo pklopac pumpe,bio zapekao,ispraznio sam rezervoar i skroz ga ocitio,svasta sam nasao u njemu od opiljaka pa sve do delova grancica. Pozdrav i hvala na savetu!
  3. Pomagajte drugari,juce sam bio kod majstora koji mi je dizalicom podigao jednu stranu auta maltene na 45 stepeni,kada sam krenuo kucu auto je normalno upalio na benzin a zatim prebacio na plin (gp 1.2 8v sa plinom),medjutim sledeceb startovanje motora nakon cetiri pet sati auto nece da upali,ne cuje se pumpa goriva kad se da kontakt,verglao sam dugo ali nista.Posto imam plin drzim dugme za plin pa startujem auto. Pitao sam drugara sta moze da bude in kaze da je crkla pumpa ili osigurac pumpe,pa mene sad zanim gde da nadjem taj osigurac da ga prekontrolisem,molim boga da je on crkao!
  4. I jel zna neko kako da resim problem,popizdeo sam sa ovim luftom?
  5. Zucu sam kasnije nasao ali se polomila plastika koje je drzi zajedno sa srafom tako da cu morati da skidam ceo far i nesto da budzim.
  6. Ja imam problem to sto rucica ima previse ilufta i u leru i u brzini,bukvalno moze da se vrti u krug u precniku oko 5 cm. Jel zna neko kako mogu to da sredim? Da li se zatezuju sajle ili nesto drugo,kako da je bar malo zategnem da to izgleda bar malo kao fabricka.Gledao sam ispod auta ali nigde ne vidim gde bi mogle sajle da se dotegnu
  7. Isti Cao druze isti problem sam i ja imao,rdja na celoj ploci ali to se da srediti malo se osmirgla pa se naprska wd i ploca bude ok,medjutim problrm je bio u samom dzeku jer je masa izrdjala skroz dolazolo je do gubitka kontakta tako da cas radi a cas ne radi. Propblem sam resio zicom jer sam preletovao masu. Ili isto a uradis samo pre toga proveri zice na dzeku,ili ako to ne znas resenje je novi dzek (musko zensko)
  8. Zdravo drugari,u aprilu sam ugradio polovni ac stag 200 sa valetekovim crnim diznama (taj polovni je bio na alfi 159) i radio je normalno do pre mesec dana kada je poceo da se gasi ujutru kad prebaci na plin,zatim ponovo ga upalim i nastavi normalno.A sada se desava da kad prebaci na plin da malo zatrese ali brate nece da vuce trokira,pa ga prebacim na benzin pa posle par minuta ponovo na plin malo ga isturiram i ona kao proradi normalno.I tako non stop nekad zeza nekad normalno radi. Da napomenem da sam zamenio svecice i stavio denso od 210 dinara posto sam skinuo njegove ngk od 1000 dinara,Isto trokirs i na ngk i na denso.Ngk su presle oko 5000 km. Bio sam kod majstora i proveravao kablove i bobinu i sve radi ok. Na benzinu radi kao sat dok na plinu trese motor Zna li neko sta moze da bude?
  9. motor 1.2 8v plin Drugari problem mi je sledeci,od kako je doslo ovo hladnije vreme meni nikako nece u toku voznje kazaljka ne stoji na pola vec sve nesto ispod pola. Pre dvadesetak dana iscurio mi antifriz jer se polomila ona T racva za creva,nju sam zamenio sa nekom racvom koja se koristi kada se u gradjuje plin isto za vodu ali ima malo manji FI od original racve.Zatim sam sipao antifriz PARAFLU G11(taj mi je bio u autu kada sama ga kupio). Da napomenem da sam prosle godine zamenio termostat i antifriz. Jel zna neko da lipod 1.treba G12 antifriz pod 2.da li zbog manjeg FI-a slabo kruzenje vode po 3.postoji negde vazdusni cep? Auto greje dobro,ali kazaljka nikako ne stoji na sredini.
  10. Ma pokusao sam sve,tu zicicu drzi jedan holsraf ali se on nalazi ispod crne plastike u faru pa ne mogu da mu pridjem pa zato pitam da li mora da se skine branik i krilo da bi mogao da skinem far i to da sredim? Napisao sam da prilikom cackanja spao far i da sad svetli samo ispred branika,pa verujem da stelovanjem moze da se vrati kako treba? Nije strasno sto ti kazes da je prljavo,bilo bi to cisto i do ovoga ne bi doslo da mi zena nije kljucala nad glavom dok sam menjao sijalicu.
  11. Drugari ispala mi je ona zica sto drzi sijalicu h4 i nikako nisam uspeo da je vratim u leziste,pa sam morao da improvizijem sa nekim drvcetom koji sam zaglavio izmednju polopca osiguraca i gume koja se nalazi u otvoru fara za h4 sijalicu. Da li se nekom ovo desilo i da li moram da skidam branik i krilo kako bih izvadio far i pokusao da vratim zicu u leziste? Prilikom namestanja zice spao mi je far i sadsvetli samo metar od branika,jel moze opet da se nasteluje na tockicima ilipak esto drugo? Ova moja improvizacija mi je nesigurna jer sam pritisnuo gumu na dzek sijalice pa ako neko ima iskustva sa ovim neka pise.
  12. u pitanju je 1.2 8v, sivi bez navigacije 2006 godiste jel to znaci da mora da se otvara menjac sto je minimum 50 jura?Jel kad sjle zezaju one zezaju uvek tj.tesko se vodi menjac?
  13. pozdrav drugari,moze li neko da mi pomogne da da savet i tome slicno,naime problem je u sledecem u toku voznje a i kad je ugasen cesto se desava da ne mogu lepo u prvu da ubacim kao da zapinje negde pa onda na silu ga ubacim,isto se desava i sa drugom samo sto menjac dodje negde do pola druge pa moram jace da povucem menjac da bi usao u drugu kao da preskoci neki zubac da bi usao i na kraju desava se da iz trece isto ne mogu da lepo ubacim u drugu. majstori mi pricaju razlicite price. letos sam bio kod bobana i njegov jedan radnik kaze da sajle deluju ok,tom prilikom on mi je kao nastelovao menjac i korektno je radio nekih mesecak dana ali se isto desavalo da zapne. Meni se cini kao da preskace neke zupce ili ne moze da se pogodi sa zupcem i tome slicno Da li moze sajla da bude,jel moze onaj plasticni zavrsetak na kraju sajle da zeza koji se pritiska da se steluju sajle ili pak problem je u necem drugom?
  14. evo da javim sta je kod mene bilo da bih problem resio posle 100 godina. problem je bio u prasini koja se nalazila u konektoru za pojas,rasturio sam plastiku dzeka ocistio prasinu i zalepio super lepkom i sada radi ko nov.
  15. Resio sam problem po zvezdovim uputstvima. Ova crna zica koja ide od brave pojasa pa do dzeka je bila ostecena od pomeranja sedista napred nazad,crni buzir je ceo bio isecen a zice u njemu malo ogoljene,ja sam to ucvrstio trakom i sad je ok nista ne pisti. poz

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...