Jump to content
FAS Goran

mvujad

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

About mvujad

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    Fiat 500l 1.3 mjt

Recent Profile Visitors

1085 profile views
  1. Hvala na dobronamernim savetima. Ima na Alliexpresu ali ova nije tamo jer nije aftermarket. Kao što sam naveo, u pitanju je original multimedia za novi model Fiat 500L, Mopar Continental Fiat 330 VP2 verzija, po solidno povoljnoj ceni. Čovek neće da izmeri (pitao više puta) jer ga to ne zanima. Prodaje uslužno za nekog uređaj, pa kome se sviđa može da ga kupi. Nije iz BG da mogu da vidim i izmerim sam, već je čovek podalje. Eto tako. Zato mi i trebaju mere makar spoljne od ekrana kako bi video sa li se uklapa u postojeći otvor na starom Fiat 500L. Hvala unapred.
  2. Hvala na info. Bio sam kod čoveka, više puta, lično. Nije mi pomogao. Ima neko znanje ali nedovoljno. barem meni nije uspeo da reši problem sa navigacijom. Sigurno da nova multimedia ne očitava brojne info sa kompjutera starog Fiat 500L ali da barem radi navigacija, zvuk i Android Auto pa sam već rešio problem. Makar kada bi mi neko dao mere da vidim da li nova multimedia staje u postojeći otvor ili ne. Hvala
  3. Dobar dan. Vlasnik sam Fiat 500L iz 2014 nacionalne 1.3. Vozilo ima neku fabrički Uconnect multimediju ali nema navigacija, nema dobar zvuk, gomila stvari. Na oglasu nađem da čovek prodaje multimediju iz novog modela fiat 500L. Značajno napredniji uređaj. Moje pitanje je: 1. da li može nova multimedia da se ubaci u prostor stare i da li je kačenje isto? 2. Kakvo je iskustvo sa zvukom, navigacijom i slično? Hvala unapred, Mirko
  4. Pozdrav svima, Čisto da se požalim. Pre neki dan tukao je grad kod mene u kraju. Beograd, Konjarnik. Desetine vozila parkirano, i naravno samo moja ubijena po krovu. Pet, šest mesta, jedno baš vidljivo. Ja mislim da sam čekićem udario manje bi bilo. Pokušao da snimim ali neće. Bar su stakla ostala čitava. Za sada, do sledeće prilike. Naravno da nisam kasko osiguran. Čuvajte ljubimce.
  5. Nisam na žalost rešio blinkanje, to je do nekog problema jer VIN broj nije isti u uređaju i na vozilu. Verovatno softverski može da se reši ali ne znam kako. Pozdrav Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
  6. Pozdrav @Zhorz, Ja već duže vreme držim u ormaru ovaj Uconnect uređaj 6.5 RA3 VP3-330 MX model. U kolima imam standardni HUD isporučen sa vozilom ali 6.5 RA3 verzija veći ekran i ima (kao) navigaciju. Nakon što sam, probe radi, izvadio fabrički Uconnect i ugradio 6.5RA3 konstatovao sam da radi radio, media i slično. Kao i kod tebe treperi kilometraža na satu i ne radi mikrofon za bluetooth razgovor (što i nije toliki problem). Rade MF komande na volanu. Ipak kao najveći problem je što na ugrađenom 6.5 RA3 uređaju nisam usepo da pokrenem navigaciju. Prilikom pritiska dugme za NAV daje neki zahtev da se ubaci šifra tj. navigacija je zaključana, tako da nisam uspeo da proverim ni da li su mape ubačene. Kada sam kontaktirao FCA centar rekli su mi da uređaj ne odgovara mom vozilu a i inače se plaća i to ne mala cifra te da mi ne mogu pomoći. Drago mi je da je bar kod tebe prošlo sve kako treba. Sve najbolje.
  7. Pozdrav svima, Juče sam ugradio u AK Kole, Zemun, alarm za Fiat 500l. Žena navalila, kao ne može da spava ako nema alarm na kolima. Računam bolje mir u kući nego da bude "jesam ti rekla...". Zakazao servis i kao po dogovoru ljudi korektno odradili posao i sve radi. Moja preporuka. Nema šok senzore i slične zezalice ali radi kulturno. Tip alarma Metasystem M8177us. Imali su najpovoljniju ponudu od svih BG ovlašćenih servisa (auto u garanciji). Nekih 210 evra. Ugradnja trajala 3,5 časova i usput uradili neki redovni update sistema (tzv. kampanja). Jedino mi nedostaje zvučna signalizacija zatvaranja i otvaranja vrata. Istini za volju, rekli su mi da to ne rade ali bi baš bilo dobro. Vidim na internetu da to može da se aktivira u okviru servis moda ali ja to ne umem a i izgubio bi garanciju na ugradnju.
  8. Ja sam imao neke ponude ali nisam hteo bez probe, a to nisu voljni da daju. Šta mi znači da kupim a uređaj nije kompatibilnost sa komandama na volanu, usporavanja softvera i slično. Drugo nemam nekih čvrstih garancija da u slučaju kvara neće biti "drugi put više sreće".
  9. Da li neko ima neki od after maket uređaja, koji bi mogao da preporuči? Vidim na stranim ali i domaćim sajtovima da ima što univerzalnih, što namenskih uređaja koji daju i dodatne funkcionalnosti osim radija, mp3 i Bluetooth komunikacije. Npr. primetio sam da neki multifunkcionalni uređaji imaju i navigaciju, modul za snimanje saobraćaja, TV pa i pristup internetu. Sve to bi moglo biti dobra zamena za postojeći fabrički uconnect koji je prilično rigidan za nadogradnje i neupotrebljiv ako se kupuje naknadno zbog kodiranja na VIN broj.
  10. Ima dosta lokacija npr http://www.topgear.com/car-reviews/fiat/500l/13-multijet-95-trekking-5dr/spec http://www.quattroruote.it/auto/fiat/500l/500l-13-mjt-95-cv-pop-star-110171201505 Bio je i kod nas u prodaji u nekim auto oglasima.
  11. Pozdrav svima. Kako vidim, u prodaji ima 500L sa "novim" tipom motora, 1.3 MJT koji umesto do sadašnjih 85KS ima 95KS. U čemu je razlika? Da i je u pitanju turbina, software ili je pak u pitanju i novi motor, da ne kažem agregat? Da li postoji mogućnost "nadogradnje" motora od 85 KS na 95KS zvanično ili je to stvar domaće radinosti tj. čipovanja? Da li pored više KS ima razlike u ubrzanju, više NM i slično? Hvala unapred.
  12. Pozdrav svima. Imam jedan trivijalan ali meni iritantan problem na svom 500L. Kad god zatvaram peta vrata, zatandrče registarska tablica kao da će da se raspadne. Nosač je u redu i tablica je dobro zakačena i ušrafljena ali jednostavno zbog zazora između tablice i vrata dolazi do vibracije. Ima li neko sličan problem i kako ga rešiti? Ja sam stavljao parčiće sunđera ispod registarske tablice ali nije pomoglo. Pozdrav i sve najbolje.
  13. Zdravo svima. Meni je ova priča sa senzorima poprilično zanimljiva ali ne razumem gde se to vozaču prikazuje? Da li na cajgeru ili na multimedijalnom uređaju i kako? Ima li neka fora za povezivanje i kako se to radi. Pozdrav i hvala.
  14. Ne, na žalost. HU mora da ima poseban priključak za kameru, posebno za antenu a posebno za GPS.
  15. Da li neko ima navigaciju na svom fabričkom uređaju kupljenom uz fiat 500l. Interesuje me korisničko iskustvo? Da li je navigacija dobra kao što je Igo, here i sl samostalnim uređajima? Da li ima naše mape i koliko su up-to-date? Koliko je tečna i pregledna tokom vožnje? Ima li problema u pravljenju ruta, ispadanjem i kako vezuje karte za recimo put do Grčke? Svaka informacija je dobro došla. Hvala unapred.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...