Jump to content
FAS Goran

tajmer

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About tajmer

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/01/1964

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Tuzla

Previous Fields

  • Garage
    stilo 1,9 jtd 85 kw

Recent Profile Visitors

1240 profile views
  1. Prošle zime sam prilikom startanja auta čuo šištanje /zviždanje/ kad je hladan , predpostavljam turbina i koje nestaje kad se auto malo zagreje.Prije neki dan isto, ali trajajalo je duže i prilikom vožnje u početku.Majstor kaže nije to ništa hladno je to je normalno. Međutim izgubih gas nema snage , trza auto, pojavi se bijeli dim prilikom dodavanja gasa (stajao sam u mjestu-ler) i čulo se brujanje u predjelu turbine.Konsultacije sa majstorom kaže turbina, ne vozi dalje moraš šlep službu naći, mora se skinuti turbina i na reparaciju.Prije dvije godnine sam čistio turbinu i majstor mi je rekao da imala malo lufta na čahuri.Čitao sam dosta na forumu na ovu temu , vidim spominje se provjera crijeva usisa, ali me zanima iz vašem mišljenje dali su ovo simptomi kvara na turbini.
  2. Ispod akumulatora sam stavio modifikovan nosač sa ojačanom gumom sa cijenom oko 45 eur-a , ne znam čije je proizvodnje, nego, ima li kakva preporuka za proizvođača da tražim isključivo po tome
  3. Kako se riješiti vibracije na leru,kokpitu, volanu... pogotovo kad je hladan, i ako sam zamijenio nosač ispod akumulatora, dva nosača donja, očistio dizne, promijenio prednje selene.Inače u toku vožnje vibracija nema.Nisam mjenjao desni nosač ili i njega treba zamijeniti.Molim savjet prije nego što li majstor počne da nagađa što bi to moglo biti.
  4. Mislim na novi dio ,opisano je u drugoj poruci detaljnije, samo se ja malo teže snalazim oko poruka na forumu!
  5. Potrebna pomoć oko dostave plastike-poluge motorića automatske klime klime za fiat stilo 85 kw koja ulazi u motorić pod šifrom 46723463.Bilo na stanju kod Fiat centar Bogunović.Centar ne dostavlja dijelove za Bosnu (Tuzla)pa mi je potrebna pomoć članova oko nabavke i dostve.
  6. Potrebna plastika na motoriću automatske klime oznake A.211.005.00 46723704 stilo 2004.godište pet vrata 85 kw. Molim za kontakt ili pomoć oko nabavke. Pozz iz Banovića.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...