Jump to content
Goran
kole82

Fiat bravo 1.4 tjet 88kw nece da upali

Recommended Posts

Pozdrav svima,  ako neko moze da pomogne, da savet ili bilo sta...

Bravo 1.4 tjet 88kw 2007 god, izgubio snagu i ugasio se. Bio sam kod majstora koji je izmerio kompresiju, koja je dobra, probao je nove svecice, i proverio bobine, bacaju varnicu, njegova dijagnostika izbacila senzor bregaste, njega smo zamenili ali i dalje vergla ali nece da upali? Auto mi sad stoji ispred zgrade, jer taj majstor nije znao ili nije hteo vise da se trudi oko auta, predlozio mi da nadjem nekoga ko radi Fiata..

Edited by kole82

Bez senzora bregaste taj auto pali i normalno radi, samo izbaci check engine. Sigurno, licno sam zaboravio da ga zakacim nakon vracanja glave i isao u probnu voznju cak :D On je vise kao dodatna provera, konstrukcijski isti ali stariji 1.2 16v ga nor uopste nemaju.

Bez senzora polozaja radilice ne bi mogao da baci varnicu, tako da i on najverovatnije otpada.

A gresku za senzor bregaste(kao da je neispravan) izbacuje ukoliko auto nije dobro uzubljen(i ovo je iz licnog iskustva provereno), tako da je moguce da je prezupcio. Posto kazes da je majstor merio kompresiju i da je dobra, ima nade da je prezubio samo za zub ali da nije sustigao ventile(sto se poklapa s tim da je izgubio snagu, mada ne bi trebalo da se ugasi, vec samo da radi nepravilno).

Kod drugog majstora onda da prvo proveri zupcenje, pa sve ostalo. Imas dobre sanse da prodjes samo sa velikim servisom :)

I ja bih ti rekao da obavezno proveris zupcenje.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk