muhicz 1 Posted June 28 Ovo auto mi se svidjelo još prije 10-ak godina, svo ovo vrijeme vozim Punta i sad se bliži nabavka nečeg novog pored Punta koji će ostati u porodici. Zanimaju me iskustva o Citroenu c4 2011 i mladjim (ne puno) koji bi se vrlo vjerovatno uvezao odnekud. To je pristupačnija opcija u odnosu na Golf 6 koji drži cijenu uobičajeno... Lično bih volio nešto što će me poslužiti na uzbrdicama prilikom nekih dužih putovanja jer sa 1.2 Puntom je to uvijek bilo patnja ali ne znam koliko ovi 1.6 dizelaši mogu odgovoriti tome ili je 2.0 nužda.. Quote Share this post Link to post
MiloshBg 2854 Posted June 28 (edited) 1.6 hdi je u osnovi dobar motor, 8ventila, prost i relativno jeftin za redovno odrzavanje, mada posle punta 1.2 je sve skupo. Cesto, da ne kazem skoro svi slinave ulje na kucistu bregaste tj izmedju gornjeg i donjeg dela..ne umem objasniti i to je najbolje uraditi pri velikom servisu jer je potrebno da se razupci motor. Fabricki ide samo diht masa i posle 150-200k obavezno tu sline. Dosta majstora ne ume raskaciti prelive pri tom poslu pa posle na njima ume curiti nafta, moze se kupiti nov set preliva za oko 20e. Varijanta od 120konja ima plivajuci, slabiji modeli nemaju. Kod tog auta generalno slabija tacka je letva volana, cesto ista dobije luft i ne znam da li to iko hoce da remontuje, nova aftermarket je oko 400-500e. Digitalne klime tj motorici klapni hoce da brljaju. Neke varijante imaju i ad blue i eolis a neke samo ad blue, a mozda postoji i bez tih govana. Inace, izuzetno zahvalan autic. Da, da dodam, pozadi disk ide zajedno sa lezajem i on nikada nije jeftin. Francuzi jbg. Edited June 28 by MiloshBg 4 Reacher Gilt, Ivan, muhicz and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post
Ivan 26399 Posted June 28 Od 1.6, imas klasicni 1.6 HDi i 1.6 e-HDi (sa Stop&Start sistemom). 1.6 i 2.0 BlueHDi motori krecu od 2015., tj. kod C4 Mk2 od facelift verzije (2015+). Ne znam kakvi su ti uslovi voznje, ali ako vec ulazis u "komplikaciju" sa dizelom a imas vise otvorenog puta - moj izbor bi uvek bio iskljucivo 2.0 HDi (bez AdBlue). Mislim da je u C4 prisrafljen na 150 KS, standardno je 163 KS manuelac ili 180 KS automatik. Neunistiv DW10 motor, sa FAP filterom (i Eolys), mali potrosac, tih, koji sa lakocom nosi karoseriju te tezine. PS: Ako ti se svidja i imas uslove za odrzavanje (citaj delove karoserije) - baci pogled i na ponudu DS4. Donekle slicni modeli, ali DS je ekskluzivnija verzija, pogotovo Sport Chic varijanta. Gde uz dosta dodatne opreme, ima stvarno vrhunska sedista, a ima ih i u lepim bojama (za mene pogotovo perla beli). Gledao sam pre nekoliko godina DS4 za sebe (uz jos par modela Compact klase) ali sam zbog prosirenja porodice uzeo veci DS5 2.0 HDi Sport Chic. 1 muhicz reacted to this Quote Share this post Link to post