Old school 36 Posted June 15 Koji amortizeri idu za njega jer ima fabričko sportsko vešanje i gde ih kupiti? Da li idu obični amortizeri ili neki kraći? Evo ima nekih 240.000 a kod mene je prešao oko 80.000. Ne znam da li su ikad menjani. Nema lupanja ali mi nije prijatan po lošem putu kada nas ima više u autu pa bi ih menjao. Pozdrav. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 1109 Posted June 15 Prema ePER prednji idu sa kataloskim brojevima 51861115 i 51861116 a zadnji 51841917. Ja sam prosle godine menjao zadnje i stavio Monroe ako se dobro secam i uzeti su u Delmaxu i ok su, nemam zamerki. 1 Old school reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Old school 36 Posted June 16 Vidim kad kucam za njega da izbacuju Monroe i Kayaba. Potražiću i po tim kataloškim brojevima. Menjaću oba četri Hvala 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Old school 36 Posted June 16 А da li su gabaritno kraći ili su isti kao za klasičnog EVA? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2854 Posted June 16 Fizicki si verovatno isti, razlike ima u karakteristikama, tvrdoci, itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26398 Posted June 16 (edited) 7 hours ago, Old school said: Vidim kad kucam za njega da izbacuju Monroe i Kayaba. Menjaću oba četri 6 hours ago, Old school said: А da li su gabaritno kraći ili su isti kao za klasičnog EVA? Ne kazem da ce biti slucaj, ali obrati paznju ako menjas prednje amortizere sa KYB. Secam se da su posle zamene (i to striktno po SN) neki modeli ostajali propeti kao jarac. Razlog - "tacna" koja nosi oprugu je bila podignutija u odnosu na OEM amortizer. Imas slike pre/posle i ovde po forumu. I koja je bila razlika u visini samog auta, kao i poredjenje amortizera naslonjenih jedan pored drugog. Cisto stvar za proveru. Mislim da su konkretno bili u pitanju Excel-G ili Gas-A-Just modeli KYB. Edited June 16 by Ivan 2 shuxx and Old school reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Old school 36 Posted June 16 Izmeriću visinu tacne na prednjima pre kupovine. Daleko bilo da ostane podignut. U Septembru ću na more , ako Bog da , pa ću pre mora menjati-Jul-Avgust ( javim utiske kad promenim ). Menjaću i svećice ( imaju već 70.000 ) i pločice prednje i zadnje ( dobre su ali su već stare ). Malo da ga osvežim Quote Share this post Link to post Share on other sites
Old school 36 Posted June 16 8 hours ago, MiloshBg said: Fizicki si verovatno isti, razlike ima u karakteristikama, tvrdoci, itd. Zato i pitam jer kad izbaci amortizere za njega tu je još deset vrsta fiata ( običnih ). Nigde nema posebno samo za njega. A na " obične " idu obični a i on je u grupi sa njima..... Videćemo. Iskopaće njih Bili makar slali pravo iz Torina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2854 Posted June 16 U sustini postoji mogucnost da nadjes bas za tvoju varijantu opreme ali moras istrazivati malo. Ako mozes, okaci broj sasije pa cu ti pogledati ako stignem, bas sam u haosu u poslednje vreme pa sam psihicki iscrpljen a to pretrazivanje delova mi moze biti na kratko beg od svega...pa cu rado pogledati sta se moze naci, kad stignem. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 268 Posted June 16 Fizički su svi isti, ali nisu isti Ja sam jurio sport amorte za svoj kada su zadnji procureli i svugde sam nailazio na iste ponude. KYB nisam hteo zbog ovog problema sa visinom i zato što su se ljudi žalili da su kao kamen. Tražio sam da li ima da se poruče negde i fabrički Cofap amorti, ali mrka kapa, samo iz ovlašćenog je moglo i bila je neka suluda cifra. Uzeo sam na kraju Sachs I stavio na Eibach pro kit i od prvog dana su lupali kao Sveti Ilija Skinuo sam sada sve i uskoro stavljam Bilstein B8 + eibach Pro Kit, što mu dođe Eibach B12 pro kit pa ću videti kakvi su 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3325 Posted June 22 Eh, samo da imamo nekog na forumu ko je o tome smarao godinama sta valja, a sta ne 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites