Nikola1978 6 Posted May 3 Molba, da li moze preporuka dobrog auto elektricara, trenutno mi je potrebno za zamenu upaljaca sa punjacem za mob. Pozdrav Nikola Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1568 Posted May 3 Bilo koji klinac sa ulice koji zna malo sa žicama. 1 Milos1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 705 Posted May 3 (edited) Mala sugestija samo, ja to ne bih menjao nikako sem ako ne mozes eventualno da dodas negde taj sa USB. Upaljac je jednostavno standard za milion uredjaja, kompresore, ja nosim u autu npr mali pretvarac od 250w koji staje u ladicu 12/230v i onda mogu da punim sve laptopove njihovim punjacima, onda punjaci za telefone za USB C imaju razne protokole za razlicite marke, pa tako neces sa svakim imati punu brzinu. Ti ugradni su uglavnom neki kineski koji podrzavaju do 15w sa QC kako vec protkolom i to je to, a za upaljac imas da nadjes hrpu brendiranih punjaca. Ma punjaci za razne lampe, pumpe za duseke, opremu za kampovanje, ne znam ni ja vise... tako da je upaljac, bar meni, potreba, sto je kuca bez standardne suko uticnice to je auto bez upaljac uticnice. Nikad ne znas za sta moze da zatreba(a nisam pusac tako da mu je primarna funkcija jedina koju ne koristim ) Ja sam cak i na motor ugradio kombinivanu uticnicu, sa upaljacem, USB prikljuccima i voltmetrom. Ako ipak resis da to menjas, onda ti ne treba elektricar(to su dve zice), vec neko ko zna da poskida te plastike oko upaljaca. Edited May 3 by Milos1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1991 Posted May 3 Ovo je za vw ali sigurno ima i za Fiat-a 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola1978 6 Posted May 10 On 5/3/2026 at 6:54 PM, Milos1 said: Mala sugestija samo, ja to ne bih menjao nikako sem ako ne mozes eventualno da dodas negde taj sa USB. Upaljac je jednostavno standard za milion uredjaja, kompresore, ja nosim u autu npr mali pretvarac od 250w koji staje u ladicu 12/230v i onda mogu da punim sve laptopove njihovim punjacima, onda punjaci za telefone za USB C imaju razne protokole za razlicite marke, pa tako neces sa svakim imati punu brzinu. Ti ugradni su uglavnom neki kineski koji podrzavaju do 15w sa QC kako vec protkolom i to je to, a za upaljac imas da nadjes hrpu brendiranih punjaca. Ma punjaci za razne lampe, pumpe za duseke, opremu za kampovanje, ne znam ni ja vise... tako da je upaljac, bar meni, potreba, sto je kuca bez standardne suko uticnice to je auto bez upaljac uticnice. Nikad ne znas za sta moze da zatreba(a nisam pusac tako da mu je primarna funkcija jedina koju ne koristim ) Ja sam cak i na motor ugradio kombinivanu uticnicu, sa upaljacem, USB prikljuccima i voltmetrom. Ako ipak resis da to menjas, onda ti ne treba elektricar(to su dve zice), vec neko ko zna da poskida te plastike oko upaljaca. uzeo sam prosle godine jos ovaj boost-er, ima opciju i punjenje guma(dobio u kompletu), ima i sve zive prikljucke na sebi, tako da sam za vanredne situacije obezbedjen. Pozdrav Nikola Quote Share this post Link to post Share on other sites