delicti 0 Posted March 22 Na mojoj Lancia Delta 844 se upalila žuta lampica na armaturi-parking senzori. Očistio sam ih sve sa wd-40,ali nije pomoglo.Šta bi još mogao da uradim.LP Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 2005 Posted March 22 Da poslusas zuji li neki od senzoraSent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26844 Posted March 22 @delicti Verzija samo sa zadnjim parking senzorima? Ili sa dodatnim prednjim parking senzorima ili Magic Parking? 7 hours ago, delicti said: Očistio sam ih sve sa wd-40,ali nije pomoglo.Šta bi još mogao da uradim.LP Ako mislis na konektore na centrali u gepeku, to se ne radi sa WD-40 (koji ce posle samo skupljati djubre), nego sa nekim Contact Cleanerom. Licno bih uvek krenuo od kacenja na dijagnostiku (MES, Examiner, AlfaOBD, sta ti je vec dostupno za Zabare). Cela 2 minuta posla, cisto da ne nebadas soluciju. Ako je verzija samo sa zadnjim parking senzorima, nema tu mnogo "pameti". Centrala, 4 parking sonde i ozicenje do BC/sondi. Posto su ultrazvucne sonde u pitanju, za prvu pomoc, po aktivaciji senzora, mozes da prislonis uho i vidis da li svaka od njih "pucketa". Quote Share this post Link to post Share on other sites
delicti 0 Posted March 22 1 hour ago, Ivan said: @delicti Verzija samo sa zadnjim parking senzorima? Ili sa dodatnim prednjim parking senzorima ili Magic Parking? Ako mislis na konektore na centrali u gepeku, to se ne radi sa WD-40 (koji ce posle samo skupljati djubre), nego sa nekim Contact Cleanerom. Licno bih uvek krenuo od kacenja na dijagnostiku (MES, Examiner, AlfaOBD, sta ti je vec dostupno za Zabare). Cela 2 minuta posla, cisto da ne nebadas soluciju. Ako je verzija samo sa zadnjim parking senzorima, nema tu mnogo "pameti". Centrala, 4 parking sonde i ozicenje do BC/sondi. Posto su ultrazvucne sonde u pitanju, za prvu pomoc, po aktivaciji senzora, mozes da prislonis uho i vidis da li svaka od njih "pucketa". Imam verziju sa Magic parking,OBD-2 ne kaže grešku? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 7044 Posted March 22 @Ivan iz ličnog iskustva, ne čuje se. Dugo sam mučio taj problem i dok nisam zamenio ožičenje ka zadnjim senzorima nisam rešio. Jedan je bio u prekidu i onda nijedan nije radio. Čak sam i modul menjao kojeg je, možda, na ebayu imalo 4kom i nađem jedan u Srbiji (br modula je 51809061). Čak mi je on i ostao u garaži negde. Nijedan električar nije hteo da se zeza i na kraju sam menjao zadnji branik (po drugi put) i svi senzori proradili. Znači da je bio negde prekid u žicama. A zanimljivo, magic park je radio bez problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3728 Posted May 3 On 3/23/2026 at 12:57 AM, darkman14 said: iz ličnog iskustva, ne čuje se. Ja ih čujem kako pucketaju. Možda nisu svi na istim frekvencijama ? Quote Share this post Link to post Share on other sites