Jump to content
Goran
Dzoga

K: Fiat Nuova Bravo

Recommended Posts

Pozdrav, kupujem trece stop svetlo za Fiat Nuova Bravo, na gepeku. Pitao sam sve sa KP niko nije imao. Preko ePera kaze da je broj dela 51776056. Ako neko ima spasio bi me, jer je neko moju izlomio na parkingu jer je pokusao da je izvadi.

Pored toga potrazujem centralnu resetku ventilacije sa plastikom kompletno oko radija, upaljac i naslon za ruku sa onim metalnim delom ukoliko neko ima. Na oglasima svi imaju a kad pozovem niko nista nema.... Okacicu slike svega da bude lakse.

fiat_zusatzbremsleuchte_51776056_fi761r713s_202301301108_99.jpg

atenaVFVMobile20220149_1_20200825161734.jpg

Snimak ekrana 2026-03-10 002846.png

1a5ed3737a70-800x600.jpg

Samo da ti kazem za taj naslon, i ja sam jurio sa metalnim delom i takav kupio, medjutim ispalo je da je isti kao i onaj na autu(nije imao naslon fabricki). Ako ti iz nekog razloga treba samo metalni deo imam ja, na poklon naravno, taj koji sam dobio uz naslon.

Meni fali jedino posuda koja ide ispod naslona za hladjenje pica, ali to pak nigde na keca nisam nasao pa nisam vise ni trazio, a ni ne nedostaje mi. Ali kad vec kupujes potrazi da ima i to.

Nije da reklamiram, ali nemoj striktno da trazis to u oglasima nego zovi one opste oglase tipa "delovi bravo".

U indjiji sam sve za sta sam pozvao do sad nasao, imaju ih puno rasturenih i najveci je fiat otpad, pa okreni ih, br. je:

0638419572

Vec sam razgovarao sa njima, nista od navedenog nema, pa sam zato hteo da okusam srecu ovde. Doduse zvao sam pre 10 dana, kod njih se situacija stalno menja tako da cu svakako sutra ponovo pokusati. Hvala puno:D

Posted (edited)
51 minutes ago, Dzoga said:

Ako neko ima spasio bi me, jer je neko moju izlomio na parkingu jer je pokusao da je izvadi.

Gospode Boze. Pa stvarno za Dusanov zakonik...

51 minutes ago, Dzoga said:

Snimak ekrana 2026-03-10 002846.png

Savet apropo ove konzole oko radija - ako nadjes, uzmi je obavezno sa restyle Brava. Sa verzija pre restyle vremenom pozute, i to deo oko 4 migavca kao i resetke ventilacije. Upravo kao ova na slici.

Identicno pozute i kruzne, bocne resetke ventilacije i enterijer onda deluje izandjalo.

Proveri, imao je jedno vreme tip na KP nove iz originala. Cak je i cena bila nerealno mala.

Ali me ubi sta da kucas za parametre pretrage, bilo je nesto "zakukuljeno", bas ovo sto Milos kaze, tipa "delovi za Bravo".

A za ovo ostalo, probaj da li mozda trenutno neki rastureni Bravo ima Darko u Mojsinju, kacio sam brojeve u temi sa otpadima. Bas korektan tip, uzimao sam par puta delove i za Stilo i za Bravo, kao i za drugare (dok sam vozio Fiate).

Edited by Ivan

Hvala puno na savetu bas cu se potruditi da nadjem taj oglas ako ga ima, mislim da ce lepo doci da nadjem to u kompletu. Taman planiram i nebo da odradim jer je auto bio estetski veoma zapusten a i pusacki pa ce se crne resetke sa crnim nebom veoma lepo uklopiti. 

Posted (edited)
1 hour ago, Ivan said:

A za ovo ostalo, probaj da li mozda trenutno neki rastureni Bravo ima Darko u Mojsinju, kacio sam brojeve u temi sa otpadima. Bas korektan tip, uzimao sam par puta delove i za Stilo i za Bravo, kao i za drugare (dok sam vozio Fiate).

Ako mi verujes danas sam bio kod Darka, ispizdeo sam vise oko ovog menjaca zbog neodgovornog majstora, pravi budalu od mene vec 3 meseca, podzavkali se i sad ga jurim za pare, i cujem da Darko ima neke nove menjace za brava, nikad usrafljene(ne remontovane nego bas nove). I odem, vec se obradovao, reko to da usrafim i da zavrsim s tim za sva vremena, sav srecan, ne pitam sta kosta, kad prc, stvarno ima ali za multiair... deluje stvarno korektno lik, ja sam otisao na preporuku zajednickog prijatelja koji ga kuje u zvezde :D

Broj: 0643091220

Edited by Milos1

@Dzoga 

Što se tiče trećeg stop svetla, probaj u Žarkovu, Trgovačka 7, prva prodavnica desno od Kit Commerca.

Svašta sam tu nalazio za Fiate što nigde nisam. Imam kod kuće vizit kartu ja mislim pa ću ti poslati broj da proveriš da se ne cimaš.

Trebalo bi da je u pitanju GMS Auto Gavrilović, telefoni: 0112398220, 063650984, 0641429005

9 hours ago, Milos1 said:

Ako mi verujes danas sam bio kod Darka, ispizdeo sam vise oko ovog menjaca zbog neodgovornog majstora, pravi budalu od mene vec 3 meseca, podzavkali se i sad ga jurim za pare, i cujem da Darko ima neke nove menjace za brava, nikad usrafljene(ne remontovane nego bas nove). I odem, vec se obradovao, reko to da usrafim i da zavrsim s tim za sva vremena, sav srecan, ne pitam sta kosta, kad prc, stvarno ima ali za multiair... deluje stvarno korektno lik, ja sam otisao na preporuku zajednickog prijatelja koji ga kuje u zvezde :D

Broj: 0643091220

Hvala veliko na broju telefona, pozvacu ga.

Sto se tice Gavrilovica iz Zarkova sam tako da sam ih vec pitao. Hvala na preporuci svakako

11 hours ago, Milos1 said:

stvarno ima ali za multiair... deluje stvarno korektno lik, ja sam otisao na preporuku zajednickog prijatelja koji ga kuje u zvezde :D

Kod tebe je M32 OpeLJas, a na MA je isao zabarski FPT C635.

Takodje C635 je isao na T-Jet 120 u Euro 5 verziji (znaci posle restyle), kao i na 1.6 i 2.0 dizele takodje od restyle.

U principu su od restyle i Euro 5 motora poizbacivali to GM djubre od menjaca. A C635 im je u FCA dugo iza toga bio "univerzalac" za dobar deo i benzinskih i dizel turbaka. Dobar menjac, korektno se pokazao.

Dobar je Darko, i on i radnici tamo, mada ima nekoliko godina kada sam zadnji put uzimao nesto za Fiate.

Voljan je i da pripomogne, ne pravi problem i da udjes sam tamo i izaberes od gomile istih delova...

@Dzoga

Za krovnu stopku, probaj mozda i u YU Lucasu (kako li se vec sad zovu, ulica je Djuje i Dragoljuba kod Metroa)...

Dok sam vozio Brava, tu stopku sam kupio iz originala jer u aftermarketu nije postojala. Mozda se nesto promenilo od tad, mada iskreno sumnjam.

1 hour ago, MiloshBg said:

Dok sam vozio Brava, tu stopku sam kupio iz originala jer u aftermarketu nije postojala. Mozda se nesto promenilo od tad, mada iskreno sumnjam.

Koliko te je kostala tada i koga si zvao?

Radio sam u AKK u to vreme, ~2020 godina. Oko 6-7k dinara je bila cena. Svaki ovlasceni Fiat servis ti to moze poruciti.

4 hours ago, MiloshBg said:

Radio sam u AKK u to vreme, ~2020 godina. Oko 6-7k dinara je bila cena. Svaki ovlasceni Fiat servis ti to moze poruciti.

Ako ne nadjem polovnu uskoro, ne gine mi ta varijanta. Hvala ti.

Zvao sam naknadno i Darka i on nema, jedan decko iz KG rece da ima al mi se ne javlja odjednom, sve u svemu veselo :). Hvala svima jos jednom.

12 hours ago, Ivan said:

Kod tebe je M32 OpeLJas, a na MA je isao zabarski FPT C635.

Takodje C635 je isao na T-Jet 120 u Euro 5 verziji (znaci posle restyle), kao i na 1.6 i 2.0 dizele takodje od restyle.

U principu su od restyle i Euro 5 motora poizbacivali to GM djubre od menjaca. A C635 im je u FCA dugo iza toga bio "univerzalac" za dobar deo i benzinskih i dizel turbaka. Dobar menjac, korektno se pokazao.

Dobar je Darko, i on i radnici tamo, mada ima nekoliko godina kada sam zadnji put uzimao nesto za Fiate.

Voljan je i da pripomogne, ne pravi problem i da udjes sam tamo i izaberes od gomile istih delova...

@Dzoga

Za krovnu stopku, probaj mozda i u YU Lucasu (kako li se vec sad zovu, ulica je Djuje i Dragoljuba kod Metroa)...

Sve znam, znam i dimenzije lezajeva(dobro ne znam, imam negde "zapisano" iliti notepadovano), koji od kad do kad, da je m32 bilo cak 11 verzija za razne modele(nije svaki isti), 3 revizije, da li moze ili ne moze da se otvori iz kanala(moze), koji lezajevi stradaju, koje marke su bolje a koje losije, zvono sa druge revizije koje se stavlja na prvu generaciju radi unapredjenja... ma ne znam sta ne znam koliko mi je taj menjac u glavi, i ne mogu da prezalim sto ga nisam radio sam... kad nesto ja zeznem nije mi zao i znam da je na meni da to resim, al kad znam da je neko drugi a uzeo je solidan novac za to, nije svejedno.... a taj neko bi trebalo da je profi... posle po prici shvatim da vise ja znam o tom menjacu, svim njegovim manama, podloskama i forama za merenje prenapona nego sam majstor.

P.S. ovo nije nista tipa "suvisan ti je komentar", ovo je "znam da je djubre al volim taj auto, razumi me" i "hvala ti zato sto izvuces te kodove iz malog rukava kad god negde nekom zapne i ne mrzi te da ponovis", zato sto je meni koji sam redovan na forumu tesko da proFLCSijam po forumu i nadjem sta mi treba na osnovu "pisalo se vec", nego pomozi ako vec znas, a tebe ne mrzi da sastavis koliko god treba da ponovis vec receno :D P.P.S. iskreno se nadam da ce biti nekog druzenja i sl, toliko puta si mi direktno ili indirektno pomogao da dodjem bar koje pivo :D 

Hvala na lepim recima.

Sve su to samo ostaci i mali deo, kako se nekadasnja odlicna forumska ekipa svojevremeno druzila i pomagala.

Tu sam od osnivanja foruma i kluba, dosta tehnickih stvari oko Fiata em znam napamet, em gde se nalaze u eElearn, ePer ili na forumu. A i lagano mi je, posto maltene uvek pristupam sa laptopa, da za nekoga u nevolji odvojim trunku vremena i skuckam nesto smisleno ako mogu da pripomognem.

A za klupska druzenja, okupljanja, godisnje rostilje, zajednicke odlaske na Sajmove automobila - sta reci... Em se Fiat sve manje vozi, FLCS podmlatka ili slabo ima ili je lenj :) . Mi matori smo omatorili, porodice, posao, sitna deca, a da bi zivkali ostale... Samo mogu da kazem da je prava steta da je zamro tako lep vid druzenja i medjusobne pomoci.

Od Corone naovamo je to bas evidentno. Dok su ranije forumski nick-ovi imali lica, verujem da se danas jedva par % ljudi medjusobno poznaje, a da aktivno kuckaju ovde.

PS: Nadam se da ce biti prilike za neko druzenje uzivo ;) .

Preporuka i od mene za Andriju. Uzimao sam od njega postolje antene i jedan volan, korektan i spreman za dogovor.

PS: Verovatno su cene skocile od tada, ali ona cela konzola oko radija, nova iz originala je bila 25 EUR.

21 hours ago, Ivan said:

Preporuka i od mene za Andriju. Uzimao sam od njega postolje antene i jedan volan, korektan i spreman za dogovor.

PS: Verovatno su cene skocile od tada, ali ona cela konzola oko radija, nova iz originala je bila 25 EUR.

Gde i kod koga bih mogao da zovem da proverim cene iz originala najbolje? Iz Zarkova sam tako da koga mi je najbolje otprilike da zovem?

Posted (edited)

Bilo ko od ovlascenih - Kole, Kompresor, van BG recimo Stojanov, Autogarant, Nikom,...

Kod nekih smo imali i forumski popust od 10-15%. Proveri da li Bogunovic i dalje prodaje Fiat delove (posto kao servis vec neko vreme nisu u mrezi ovlascenih).

Kod njih smo ranije takodje imali klupski popust.

Ili prati oglase, umeju da se pojave OEM delovi po prilicno povoljnijim cenama nego kod ovlascenih, dovlace ljudi iz inostranstva.

Delovi budu u Fiatovim klasicnim sivo-belim pakovanjima (kartonskim ili u kesicama), sa natpisima "Ricambi originali".

Pricam i generalno, ne samo vezano za stopku.

Edited by Ivan

Posted (edited)

Ja sam imao problema da nadjem glavcine tockova za zeninu pandu 3 i to sam zvao sve redom autodelove od ciak, kit komerc, delmax i nigde nisu mogli da nadju, navodno ne pravi se vise, na kraju sam zvao nikom i stojanov, i Nikom mi je bio najpovoljniji.

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Pa tako ce i biti, jedan decko me dva dana iz Indjije Pedja mislim da se zove (bar tako pise na KP) vesla kaze sinoc dolazi mi sutra Bravo javljam ti do 15 pa onda ga ja pozovem u 16 kaze zovem te u 17, ja ga zovem u 18h i od tad poceo da se ne javlja. Ne znam sta je problem da kazu da nemaju ili da ne mogu odmah. Andrija iz Zemuna je svakako ispao vise nego korektan za Masku i sve ostalo. Preporucujem ga svima.

Ako nekog interesuje, u Nikomu je 10700din stop svetlo na gepeku. Pitanje je cak i da li moze da se poruci.

Ja sam u decembru kupio od Pedje, 3000 bilo

viber_slika_2025-12-07_00-33-15-520.jpg.85806eac9ca2662457146ac458df8a60.jpg

Uzivo je lepse, bas ono tamnije crveno, kao novo izgleda

Evo upravo mi je Nesa iz Indjije poslao stop svetlo za 20e odlicno je sve. Sad sam u malo vecem problemu jer je prethodni vlasnik

otkinuo dzek i budzio na zice....

image.jpg