Dzoga 0 Posted Monday at 01:16 AM (edited) Pozdrav svim članovima foruma od relativno novog člana i entuzijaste. Naime, kupio sam pre par dana Fiat Bravo 1.9 MultiJet 8v 88kw. Autic jako lepo radi nisu mu potrebna nikakva mehanicka i limarijska ulaganja. Farovi su medjutim blagi uzas, on ima one obicne projektore koji vremenom spale verovatno onu foliju koja prelama svetlost izmedju sijalice i projektora te sam dosao na ideju da ugradim Bi-Led projektore. Da li je neko pokusavao i kako se proveo u toj egzibiciji. U medjuvremenu bih odradio i instalaciju farova doradio estetski ofarbao iza sociva prazan deo. Takodje preporucuje li neko neki konkretan BiLed, ja sam gledao Morimoto projektore. Takodje imam dva obicna kljuca bez dugmica, ima neki keydiy daljinac odvojen, koja je procedura prebaciti to na skakavac kljuc i da li se isplati (Ili zamena ovih fabrickih za nova kucista jer se guma izlizala i kljuc se krivi). Isto imam pitanje u vezi one fabricke navigacije sa sd karticom, da li postoje novije mape za nju ili se vise isplati ugradnja Android multimedije. Isto me interesuje i ugradnja Woofera fabrickog koji moj bravo nema, ugradnja Matrix tj Sport KM sata i Tempomata koje takodje nemam fabricki... Hvala unapred svima Edited Monday at 01:17 AM by Dzoga Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5096 Posted Monday at 07:13 AM Bilo je par ljudi na forumu koji jesu uradili retrofit na LED i kada se dobro odradi, bas odlicno i izgleda i dobro svetli. Morimoto je dosta njih uzimalo, kao najbolje resenje. E sad, sto se tice tehnickog, to se mora raditi egzibicija pre istog (osim ako ne progledaju kroz prste). Za prebacivanje na skakavac to mozda neko moze da savetuje, ja sam menjao samo kuciste sa starog skakavca na novi, pase sa Alija 1/1. Tempomat pogledaj da li imas pripremu (dzek) ispod plastike volana, pozicioniranu najcesce ispod gornje plastike. Pase tempomat od Stila, Brava II, 147 alfe, dzek na dzek idu i ne treba aktivacija. Ako nema priprema, to je egzibicija. Ugradnja voofera, fabickog...mislim da on ima svoje pojacalo, ali to naci kako i u kom stanju, sad je vec upitno. Sport KM sat su pakovali sa Gulie ili se Delte II. Mape za fabricku Navi, taj info mi nije poznat, nikad je nisam imao pa nisam se ni bavio time. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzoga 0 Posted Monday at 02:33 PM Hvala mnogo. Verovatno ima na forumu dosta info pa cu se potruditi da nadjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted Monday at 04:00 PM (edited) @Dzoga Kao prvo, pozdrav i dobrodosao na FLCS forum. Temu si otvorio u tehnickom podforumu za stari Bravo (+Bravu, Mareu i Multiplu). Za buduce pisanje, cisto da znas da imamo kompletan tehnicki podforum za Nuova Bravo ovde: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/22-stilonuova-bravo/ Takodje, zbog preglednosti i buduce lakse pretrage - praksa foruma od njegovog osnivanja je da ne pravimo "kupusare" od tema, gde neko dodje i pita sve sto ga zanima u jednoj temi. Trudimo se da se svaki topic (pogotovo u tehnickom podforumu), bavi iskljucivo tematikom definisanom u naslovu. Apropo osvetljenja i projektora - moj ti je savet samo da ne kupujes one komplete projektor+LED sijalica (u jednom). Raspored svetla im je ocajan na putu. Iz licnog iskustva, kao bivsi vlasnik Brava, mozda pokusaj sledece (sto je meni smanjilo zaje*anciju). Prvo odaberi izvor svetla koji budes zeleo (H1 xenon ili H1 LED konkretno na srednjem svetlu na Bravu). I to stavi u postojeci projektor i testiraj. Meni je na restyle Bravu to "pilo vodu" i nisam morao da se zezam sa otvaranjem farova i zamenom projektora. Pa ako je i tako osvetljenje lose (ili bas vidis da su soljice toliko nagorele u startu), onda mozes da uzmes i H1 projektore i krenes u njihovu zamenu. Ovde vecinom podrazumevamo H1 Morimoto Mini (koji taman staje), a ako hoces, moze da se stavi i nesto veci projektor, samo sto je onda potrebno dodatno budzenje i secenje rozetni projektora. Detaljno imas u ovoj temi (i nekim predstavljanjima vozila clanova): https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/43708-xenoni-projektori-iskustva Tema za ugradnju tempomata: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/36072-ugradnja-tempomata-u-puntostilamultiplunouva-bravoalfa-147alfa-156 Naknadna ugradnja fabrickog Woofera je naravno moguca, ostavljao sam seme ovde: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/79808-fiat-nuova-bravo-naknadno-ubacivanje-fabričkog-woofer-a/&do=findComment&comment=1519036 Ako ti je auto fabricki isao sa navigacijom, s obzirom na godiste, u pitanju je onda ConnectNav+ (ako je ona verzija sa 12 dugmica u donjem redu). Tu nema vajde od mapa Srbije posto je stari uredjaj u pitanju. Pa ako ti je bas do navigacije, svakako da je neki Android jedina opcija. Ukoliko imas naknadno ugradjenu poslednju fabricku verziju za Nuova Bravo (InstantNav), tu postoje novije mape Srbije. Identicnu navigaciju sam ugradio u svoj bivsi Sport MultiAir, tako da su mi ostale te poslednje mape i njihov Key Generator. Mislim da su iz 2017. (iza toga krece podrska samo za aktuelni Uconnect), tako da fali nekih novijih puteva ali generalno vrlo lepo radi. Ako ti zatrebaju te mape, javi se na PM (inace ih naplacuju 40-50 EUR, objasnio bih ti sve naravno drugarski). Mada sam i ovde sve vec "sazvakao": https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/52255-fiat-nuova-bravo-mape-za-navigaciju-update/&do=findComment&comment=1613290 PS: Kada procitas sve ovo, obrisacemo ovu "svastaru" od teme. A ti se, za sve sto te zanima, slobodno dopisuj u ove postojece teme (lako ces pronaci pomocu Search foruma, a tesko da ces pitati nesto sto vec nije obradjeno za ovih skoro 20 godina postojanja zajednice). Ili otvaraj nove teme, ako takav sadrzaj ne postoji. Edited Tuesday at 11:28 AM by Ivan 1 Milos1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzoga 0 Posted Monday at 10:49 PM Bolje vas nasao. Hvala na uputstvu i informacijama, pogledacu sve i nastavicu pisanje u tim temama. Quote Share this post Link to post Share on other sites