Nenad898 2 Posted Saturday at 09:45 PM Poštovani, Da li neko zna na koliko njutn metra se zateže cep kartera kod Fiat Punto Evo 1.4 8v. Ja sam ga zategao na 45nm(vodjen savetom sa YouTube) a posle vidim da treba do 25nm max. Ništa ne curi ali da li sam napravio štetu za sledeći put kad ga odvrnem. Quote Share this post Link to post
MiloshBg 2536 Posted Saturday at 10:10 PM Ako ga odvrnes, nisi napravio stetu. 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post
frostysrb 262 Posted Saturday at 10:16 PM Ako je aluminijumski karter 25nm je sigurica, ako je onaj konusni čep kao na 1.2 on ide na nekih 40nm ako se sećam. Nemoj da brineš, dolazili su kod nas u servis kola sa stegnutim karterima na milion nm, ako popustiš i odvrneš normalno nema problema, a sa 45 nm mislim da ne bi trebalo da bude problema . Quote Share this post Link to post
OMP 4588 Posted Sunday at 07:54 AM Ja sam to uvek stezao na osecaj posto nisam imao kli kljuc, skoro sam ga kupio i pre par dana menjao ulje, stegao sam na 30Nm, od prilike kad probam rukom toliko sam stezao i ranije mozda malo vise ali nista nikad nije falilo 2 moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post