Jump to content
Goran
Dash

Jeep Compass 2.0 MultiJet 4x4

Recommended Posts

9 hours ago, Dash said:

meni je SUV segment totalno nezanimljiv, ali zato zeni nije, pa smo morali neki kompromis da pravimo, da bude SUV

Apsolutno se poklapa sa mojom teorijom kako su Crossoveri/SUV dosli na ovakav nivo popularnosti :D ...

Pocevsi jos prvog Qashqai-ja, Juke i slicnih...

Svakako da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara!

U gradu kada vidim Qashqai, Juke, 2008 i slicne, uglavnom ih voze zene...

Ako je neko upoznat, da li ovaj Euro 6 2.0 MultiJet ima problem sa gumicom uljne pumpe kao starije verzije ili je to reseno? Po stranim grupama nisam uspeo da nadjem taj podatak.

E kakvi ste ljudi, ja bih rado uzeo Juke ako krenu Nissmo da prave :D 

da te u zdravlju sluzi Compass!

Cestitam na kupovini! Da vas lepo sluzi! 
Razmatrao sam ozbiljno i kompas prilikom poslednje kupovine medjutim nisam nasao ono sto bih voleo, a naleteo tiguan...  
Redizajniran sa vise opreme mi je bio cilj, ali sam se nazalost samo uklapao sa modelima pre redizajna, a taj enterijer me je odbijao... 
Daj vise slika kada stignes. 

Redizajn sa 4x4 pogonom i sa dobrom opremom je kod nas na oglasima retkost. Enterijer se uglavnom ne svidja ljudima pre redizajna, amerikanizovan je, lici na Grand Cherokee malo. Meni je ok, nije napadan kao 3008, a opet zanimljiviji od Japanaca.

Vise slika od nedelje kada se ispolira i krene da lici na nesto... Ovako umuljanog mi zao i da slikam :)

Naruceno Ravenol 9HP ulje navodno bas za ovaj menjac. Malo je jeftinije od original ZF ulja, pa cemo videti kako ce biti. Svakako planiram ponovnu zamenu za 10k km.

Compass ispoliran, jedna ruka 3m cut, a realno bi trebalo i bolje, nego nisam imao vremena. Nadam se da cu ga definitivno zavrsiti i staviti sinteticki vosak sledeci vikend. I ulje za menjac stoji, cekamo majstora.

Prednji branik cu morati da farbam u buducnosti, jer ima dosta tragova od udaraca kamencica.

Za sada zadovoljan, primetio da "dugo" drzi osmu brzinu, pa prebaci u devetu. Istrazivao malo, kazu po stranim Jeep forumima da je to normalno, tako se svaki ponasa.

Zamenicu ulje i u diferencijalu pozadi, samo da istrazim koje ide.

IMG20260302161253.jpg

IMG20260227063355.jpg

IMG20260214114138.jpg

IMG20260218205337.jpg