Dash 84 Posted February 5 (edited) Malo je podataka o njima na nasim forumima, grupama itd, pa cu ovde pisati moja iskustva u buducnosti. U pitanje je Jeep Compass 2.0 MultiJet 4x4, 170hp sa devetostepenim ZF automatskim menjacem. Kupljen zbog potrebe za vecim autom‚ meni je SUV segment totalno nezanimljiv, ali zato zeni nije, pa smo morali neki kompromis da pravimo, da bude SUV, ali sa pravim motorom i pogonom. U najvisem je Limited paketu opreme, od opreme mu fale elektro sedista sa memorijom i grejaci sedista i volana. Ostalo je tu, ukljucujuci adaptivni tempomat, pracenje trake, automatska duga svetla, panoramu itd. U ovih tri dana i 250km koliko sam presao ispunjava sva ocekivanja. Udoban, komforan, tih i kvalitetno napravljen. Usteda se primeti na nekim delovima, ali to je kod svih automobila slucaj svakako. Automatski menjac radi lepo, ali je ipak "podesen" za laganu voznju. Nekada zna da bude neodlucan u ostrim manevrima. Toliko za sada, u planu je servis menjaca i uskoro veliki servis, poliranje i zastita. Edited February 5 by Ivan Sredjene slike 17 ISV_01, shomiNBGD, djomla and 14 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9793 Posted February 5 Meni oduvek lep modelSent from my SM-S926B using Tapatalk 1 Dash reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted February 5 9 hours ago, Dash said: meni je SUV segment totalno nezanimljiv, ali zato zeni nije, pa smo morali neki kompromis da pravimo, da bude SUV Apsolutno se poklapa sa mojom teorijom kako su Crossoveri/SUV dosli na ovakav nivo popularnosti ... Pocevsi jos prvog Qashqai-ja, Juke i slicnih... Svakako da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara! 1 Dash reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dash 84 Posted February 6 U gradu kada vidim Qashqai, Juke, 2008 i slicne, uglavnom ih voze zene... Ako je neko upoznat, da li ovaj Euro 6 2.0 MultiJet ima problem sa gumicom uljne pumpe kao starije verzije ili je to reseno? Po stranim grupama nisam uspeo da nadjem taj podatak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2649 Posted February 6 (edited) Svi 2.0 imaju problem sa tom gumicom, pa cak i 2.2 u Djuliji i Stelviu. Edited February 6 by MiloshBg 2 Dash and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted February 7 E kakvi ste ljudi, ja bih rado uzeo Juke ako krenu Nissmo da prave da te u zdravlju sluzi Compass! 1 Dash reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7878 Posted February 13 Cestitam na kupovini! Da vas lepo sluzi! Razmatrao sam ozbiljno i kompas prilikom poslednje kupovine medjutim nisam nasao ono sto bih voleo, a naleteo tiguan... Redizajniran sa vise opreme mi je bio cilj, ali sam se nazalost samo uklapao sa modelima pre redizajna, a taj enterijer me je odbijao... Daj vise slika kada stignes. 1 Dash reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dash 84 Posted February 13 Redizajn sa 4x4 pogonom i sa dobrom opremom je kod nas na oglasima retkost. Enterijer se uglavnom ne svidja ljudima pre redizajna, amerikanizovan je, lici na Grand Cherokee malo. Meni je ok, nije napadan kao 3008, a opet zanimljiviji od Japanaca. Vise slika od nedelje kada se ispolira i krene da lici na nesto... Ovako umuljanog mi zao i da slikam Naruceno Ravenol 9HP ulje navodno bas za ovaj menjac. Malo je jeftinije od original ZF ulja, pa cemo videti kako ce biti. Svakako planiram ponovnu zamenu za 10k km. 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dash 84 Posted March 2 Compass ispoliran, jedna ruka 3m cut, a realno bi trebalo i bolje, nego nisam imao vremena. Nadam se da cu ga definitivno zavrsiti i staviti sinteticki vosak sledeci vikend. I ulje za menjac stoji, cekamo majstora. Prednji branik cu morati da farbam u buducnosti, jer ima dosta tragova od udaraca kamencica. Za sada zadovoljan, primetio da "dugo" drzi osmu brzinu, pa prebaci u devetu. Istrazivao malo, kazu po stranim Jeep forumima da je to normalno, tako se svaki ponasa. Zamenicu ulje i u diferencijalu pozadi, samo da istrazim koje ide. 2 knezevic76 and skile86 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 919 Posted March 2 Za tu boju uzmi perfect finish,neki grublji sudnjer i bice bruka. 1 Dash reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites