adam_nikk 4 Posted November 1 Pozdrav svima, Primetio sam da separator masti dosta, da li je do samog separatora ili je nešto drugo uzrok? Auto troši oko pola litra na 1000km.. Dimi plavkasto pri gasu i pri hladnom startu, auto ima snage može da ide, fino ubrzava ne trokira. "Samo" taj plavi dim mi ide na živce. Stanem sa semafor ne dimi, krenem malo brže a u retrovizoru strava i užas, mislim da me vozači kunu iza mene... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3768 Posted November 1 "Motor mora disati" odnosno karterski gasovi prave pritisak a to mora da se rastereti. Naravno ide na usis preko separatora gde se odvajaju kapljice ulja. Kada sistem ne radi ili su gasovi prezasićeni usled loših gumica ventila, karika itd, onda je pojava upravo takva. Ovde je koliko vidim prisutna gumica (membrana) ali ne znam da li se može posebno zameniti. Sve ostalo se da zaključiti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
adam_nikk 4 Posted November 2 Da li to znači ako duva na odušak, a ne duva na merač a ni na čep da su karike problem, tj da mora da se otvara motor? Da li ima neki kršten majstor koji to zna da odradi u Bg a da mi ne odere kožu sa leđa? Jedan majstor kaže da su samo ruke za to 400e i da može izaći do 1000-1200e ne znam da li je to okej cena ili jaka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3768 Posted November 2 @adam_nikk Prvo reši taj separator. Očisti sva creva i proveri sam separator. Valjda ima membranu ili šta već. Na kraju ako treba potraži ispravan. To mora da funkcioniše da bi karterski gasovi slobodno prolazili tamo gde je predviđeno. Ne verujem da postoji neki ozbiljan problem sa motorom. 1 adam_nikk reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites