Jump to content
Goran
Milutinac

FIAT 500X - 1.4 MultiAir

Recommended Posts

Vrhunska sprava. Zanimljiv, ušuškan, lepo spakovan i lepo trimovan.

Dosta džidža - bidža i podešavanja, a taman pred pojavu ovih polu kola - polu tablet varijanti.

Manje - više stvari koje su mi minus kod njega odnose se na uštede prilikom izrade - kojih mozda nema samo kod onih gornjih modela premium proizvodjaca... a opet kompenzuje to sa nekim drugim stvarima gde zaviris negde ili vidis nesto i kazes - braaavo FIAT

Koja je cena filtera i termostata, informativno....

Znam da termostati mogu da budu baš poviljni, ali i fino skupi....

2 hours ago, shuxx said:

Znam da termostati mogu da budu baš poviljni, ali i fino skupi....

Ili pratite redovno forum pa mogu biti i besplatni :D Termostat  @Mijailović P. na crvenom je prosao test sad i na ovim vecim minusima, sivog tih dana nisam ni vozio, samo se on terao... drzi pola, greje ko sauna :D

Ma termostat se retko menja, na npr 100 k km, a ovaj  filter, kakav je njemu tajming.... Osim povremenog čišćenja ...

Pogotovo kod polovnjaka iz uvoza, kupis i zamenis MA filter (ili bar ocistis) na velikom servisu, cim pazaris auto.

Sa novim si svakako miran dok je auto kod tebe.

2 hours ago, Milutinac said:

Filter je oko 9000, a termostat 7000 (zarad poredjenja NRF je 3000 a Vernet oko 4000)

Ako ti nije teško. Uslikaj oznake i objavi. Sa pakovanja.

Da je Behr bio pravi izbor pokazuje i skinuti fabricki termostat, takodje Behr proizvodjac...tako da eto ostavljam za pretrazivanja da je Behr fabricki proizvodjac termostata na 1.4MA

20260131_131646.thumb.jpg.3eccafb46447582261ee0f593bf0ee8d.jpg

Sistem potpuno ispran, sipan Mannol za ispiranje, provozan 20 minuta pa sve ispusteno i kroz sistem propusteno MNOGO vode dok na dovod vode u spremnik nije poceo da izbacuje bukvalno cistu vodu, opet sve ispusteno i sipano 2 litre Paraflua i ostatak destilovane...

20260131_131222.thumb.jpg.15762728eaf2a2f36597d2d9fdc88a0d.jpg

Temp. zakucana na pola i posle ko zna koliko motor na temperaturi na kojoj i treba da bude...
Verujem da mu tek sada kojesta funkcionise bas kako treba...

Ili prelistas sta sam pisao jos pre par godina :D i nadjes OEM broj 55215006.

Treba da otvara na 80 C, a pase na gomilu FCA modela (a od motorizacija na MultiAir Turbo, T-Jet 120 ali samo od Euro 5 pa nadalje, MultiAir atmosferce...). 

I onda dalje, vec po licnom izboru sto se izbora brenda tice.

Edited by Ivan

Stiglo malo kozmetike, domaci Titanium, navodno bi trebali da su dobri pa rekoh da pocastim malo kola i probam za pocetak nesto lagano za koriscenje...nista profi. Kad dodje lepse vreme pa lepo rucno operem kola pa cu opalim vosak...

20260206_085813.thumb.jpg.5ee51277afed62bb733470d350a5efcc.jpg

Edited by Milutinac

ma vosak mi je nebitan, imam onu kornjacu keramik koju hvale ali ja ipak nisam odusevljen jer se tesko brise posle nanosenja tako da sam je naneo na 2-3 auta i to je to necu vise jer mu*a otpadnu dok izglancam da ne ostanu tragovi.

Sto se tice perfecta,cistaca i ono njihovo sredstvo za zaštitu koze,preporuka.Peskir im je takodje dobar.

Sto se zastite auta tice,ja sam uzeo od ewo cara boost+.Odlican prica.

Meni su stigli pocetkom ove nedelje od Titaniuma neki proizvodi, mikrofiber krpa za unutra, za stakla.. to sam isprobao, deluju bas dobro, posto sam prvi put porucio bilo sta od njih.

Uzeo sam i peskir za brisanje koji cu isprobati dok se ovo vreme normalizuje malo. 

Miris za auto sam uzeo ovaj 

Screenshot_20260205_164528_Chrome.thumb.jpg.bfa61de2dd87e2045edea3870b60659a.jpg

Odlican je, u opisu pise da je inspirisan Dior Souvage parfemom. 

Na "Shell" pumpama imaju njihovi proizvodi, pa ko nece da se zeza sa brzom postom, moze tamo svratiti. 

Skoro sam svratio u Kg da proverim, izbor je bio odlican, a cene iste kao na sajtu. 

Cak su mi i rekli da je imala akcija za neke od proizvoda, znaci da akcije koje daju na sajtu vaze i na pumpi. 

Ima i u Crafteru! Probao sam njihovo sredstvo za volan, ok je. 

Posted (edited)

Nastavak...

Potraga za xenon farovima je polu gotova :) zasto polu? Pa zato sto su mi za dva (polovna) xenon fara trazili 600 evra. 

Nasao sam ovaj desni za 100 evra i levi bi uskoro trebao uzeti, s time sto se nalazi blizu NS i hocu da odem da ga pogledam uzivo kakav je...

800145724_Screenshot2026-03-10112124.thumb.png.86ebe31977452289f80960f5488d6537.png

Far odnesen na poliranje i sredjivanje, i ide keramika na njega, za sada. Bude li potrebe kao na bravu sto je bilo - ici ce PPF folija na njega/njih... samo socivo je kao novo bukvalno, staklo - staklo providno, a samo socivo je skroz cudno, kao da nije idealan krug u ima neke tackice po sebi, bas dobro izgleda

D5S sijalice idu, i ima bas dobar izbor sijalica kod nas, od 30 do 100 evra - komad, pa se sve mislim da ce biti neka sredina

Sada

20260303_182858.thumb.jpg.fdf9d038b222d8303578ca92cd31070f.jpg

I ono čemu težim...

FB_IMG_1756194215577.thumb.jpg.6aa97d5b2a0dfef86a2dceeca8610d20.jpg

Pre par dana uzeo i nov akumulator, vise iz zelje da imam nov aku nego potrebe, kada sam skinuo mopar koji je bio u njemu vidim da je proizveden 2022. ali eto - nesto volim da znam da je nov i par godina da ga ne gledam uopste...

20260305_130033.thumb.jpg.5a1626f2190ae29b4fbadd40782132bd.jpg

20260308_155223.thumb.jpg.b627dce2319d6b807b0e2cf48484c245.jpg

Edited by Milutinac

Čemu služi PPF folija i kako znaš da li ima potrebe da se stavlja, pitam jer i ja imam xenon farove