Milutinac 6346 Posted November 14, 2025 (edited) 53 minutes ago, TheWickerMan said: Tebi je 0w30 proporučeno jer ti je Euro 6 motor Jeste jeste znam, u CH je vec bilo sipano 5w40 tako da verujem da je to ono sto ce mu sada odgovarati... 18 minutes ago, gorank82 said: Ne vredi se nervirati to je polovan auto, uvek može da ga proda Kakvo crno nerviranje i kakva crna prodaja, pa ne bih nista dirao pa sve da ostane ovako...a znam sta i kako radi ulje kao sto je Pakelo, i jedva sam i cekao da predjem na njega. Ovo do sada ulje sto je bilo sam zaista gledao kao na ispiranje motora... pogotovo sto je kod Gorana pocetkom septembra zaista i radjeno ispiranje motora, ovo je protrcalo kroz motor i idemo sada dalje...bolje...gusce 46 minutes ago, OMP said: Koja je cena Pakela, probao bih ga mozda na sledecoj zameni ako nije neka jaka cena bas Javi kad bude trebalo, cena preko mene je oko 1500 litra, 5w30 bude malo skuplje, ima sve samo javi Edited November 14, 2025 by Milutinac 1 OMP reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4733 Posted November 14, 2025 14 minutes ago, Milutinac said: Javi kad bude trebalo, cena preko mene je oko 1500 litra, 5w30 bude malo skuplje, ima sve samo javi Ma 5w40 je i kod mene kao i kod tebe, ok cujemo se za koji mesec Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25709 Posted November 14, 2025 37 minutes ago, TheWickerMan said: Tebi je 0w30 proporučeno jer ti je Euro 6 motor, da je Euro 5, bilo bi 5w30. Tako je i kod Giuliette, do neke 2015. dok je bio Euro 5 MA, bilo je 5w30. Jesi li siguran? Za Euro 5 MultiAir 140 u Bravu, fabricka preporuka je bila Fiatov S2 (9.55535 S2) i ACEA C3. Odnosno 5-40 sintetika i Selenia K PE. To sam siguran 101% jer sam ga vozio 5 godina (a sa Goranom razmatrao da od starta kod mene promenimo i "munemo" 0-30). A mislim da je isto bilo i za E5 Giuliette (do 1. restye)? Samo sto su oni imali ono Selenia StAR PE ulje, takodje 5-40. Bar koliko se ja secam. Isto ces verovatno naci i u Oil Selectorima drugih proizvodjaca (Shell, Ravenol, itd.). I takodje mislim da si za Euro 6 u pravu, tj. 0-30 gradacija i fabricko Digitec PE za MultiAir i TigerShark. Ako pricamo o benzincima u 500X. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted November 14, 2025 (edited) 14 minutes ago, OMP said: Ma 5w40 je i kod mene kao i kod tebe, ok cujemo se za koji mesec Da da da, znam, nego kazem - ovo najstandardnije i koje ide najvise je oko 1500, a ova 0w30, 0w20 i 5w30 su malko skuplja... Edited November 14, 2025 by Milutinac Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4733 Posted November 14, 2025 Jel ovo na slici kod tebe kanta 4l ili 5? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted November 14, 2025 4 litrače Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1450 Posted November 14, 2025 1 hour ago, Ivan said: Jesi li siguran? Za Euro 5 MultiAir 140 u Bravu, fabricka preporuka je bila Fiatov S2 (9.55535 S2) i ACEA C3. Odnosno 5-40 sintetika i Selenia K PE. To sam siguran 101% jer sam ga vozio 5 godina (a sa Goranom razmatrao da od starta kod mene promenimo i "munemo" 0-30). A mislim da je isto bilo i za E5 Giuliette (do 1. restye)? Samo sto su oni imali ono Selenia StAR PE ulje, takodje 5-40. Bar koliko se ja secam. Isto ces verovatno naci i u Oil Selectorima drugih proizvodjaca (Shell, Ravenol, itd.). I takodje mislim da si za Euro 6 u pravu, tj. 0-30 gradacija i fabricko Digitec PE za MultiAir i TigerShark. Ako pricamo o benzincima u 500X. Pogrešno otkucah, za Euro 5 je 5w40 a ne 5w30, sori što sam uneo pometnju. Motul 8100 5w40 sam i ispao. Slobodno ispravi u prethodnom mom postu da ne bi zbunjivalo ljude. 0w30 ide u sve Euro 6 MultiAir motore, evo sad mi je u Stelviu sipan Digitec 0w30 u ovlašćenom servisu. 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alexa88kg 0 Posted November 14, 2025 Ja bih ti rekao da sipas ti 5w40, jer su oni samo zbog normi promenili ulje i stavili realno ulje koje je losije, a ako zelis da ti motor potraje, onda sipaj 5w40. Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 2273 Posted November 14, 2025 3 hours ago, Ivan said: Jesi li siguran? Za Euro 5 MultiAir 140 u Bravu, fabricka preporuka je bila Fiatov S2 (9.55535 S2) i ACEA C3. Odnosno 5-40 sintetika i Selenia K PE. https://aftersales.fiat.com/eLumData/EN/00/334_500X/00_334_500X_603.99.737_EN_01_04.15_L_LG/00_334_500X_603.99.737_EN_01_04.15_L_LG.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25709 Posted November 14, 2025 @srdjos Citirao si pogresan deo posta . Upravo sam i napisao da za Euro 6 verzije MultiAir ide 0-30 (po fabrici, tj. Selenia Digitek PE): 3 hours ago, Ivan said: I takodje mislim da si za Euro 6 u pravu, tj. 0-30 gradacija i fabricko Digitek PE za MultiAir i TigerShark. A to sto si citirao sam napisao vezano za Euro 5 verzije MultiAir (koji sam i sam vozio), i gde je preporucena 5-40 gradacija (ili fabricka Selenia K PE). 3 hours ago, Ivan said: Za Euro 5 MultiAir 140 u Bravu, fabricka preporuka je bila Fiatov S2 (9.55535 S2) i ACEA C3. Odnosno 5-40 sintetika i Selenia K PE. Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2837 Posted November 14, 2025 (edited) Kod mene je euro 6 i ja sipam Selenia K pure energy 5w 40 inikakvih problema nemam ne trosi nimalo ulja Nemislim na musu,no za Alfu https://oilshop.rs/brendovi-motornih-ulja/selenia-motorna-ulja Evo ovde kupujem ulje i filtere stalno,drugar drzi prodavnicu auto delova,al najvise se bazira na uljima Edited November 14, 2025 by silenci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3125 Posted November 14, 2025 Kod mene je isto Euro 6 i Goran sipa Shell Helix Ultra ECTOW30 C2/C3Nema potrošnje ulja... Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted November 24, 2025 (edited) Ovo out. ovo in. + zamena kocionog ulja i zamena ulja u menjacu. Kociono poprilicno tamno a menjacko iste boje kao i novo. Svakako je to kod mene pod obavezno da se menja, tako da je odradjeno... Prednje kocnice odlicne, bukvalno kao 10k da su presle, tu do brembo celjusti ne diram nista... E sad dalje sta cemo, nemam pojma. Nesto od estetike, sta...videcemo kakva mi inspiracija naidje... Recimo ovo mi je pobeglo, da nisu prodate mozda bih ih uzeo, 18-ice Edited November 24, 2025 by Milutinac 6 ISV_01, shuxx, gorank82 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21324 Posted November 24, 2025 Za koje diskove si se odlučio... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted November 24, 2025 17 minutes ago, shuxx said: Za koje diskove si se odlučio... To je ovaj set... On 10/16/2025 at 12:44 PM, Milutinac said: Stigla vruca roba... Zadnji set u bas lepih 278mm, diskovi Intercar i plocice Galfer (SDT) u HighPerformance varijanti... ...samo tek sada smontiran... 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21324 Posted November 24, 2025 Eh, i ja pitam svašta.... To me podenuli oni koji stavljaju jedne diskove a druge pločice. Jes da sam samo jednom menjao. I stavio komplet, isti disk i pločice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted January 11 (edited) Prvo zimovanje proslo vrhunski, auto je za zimu izmisljen, toliko da namerno ides neprociscenom stazom ili putem sa vecim nagibom, testiras ga da vidis sta i kako moze i sve odradi sigurno i prosto ti pokaze da mu to nije nikakav problem. Prija malo i za razliku od brava to da ne moras da razmisljas sta ces sve zakaciti od dole i hoces li sjebati sus-pleh ili nesto drugo. Isli smo na Divcibare i bilo je snega poprilicno. Valja reci i da ima nove gume, nisu presle 1000km, pa i to doprinosi ukupnom utisku... Inace vozen u Tracking/Trekking modu cim je dotakao sneg i poprilicno se drugacije ponasa i gas i paljenje ovih proklizavajucih sistema, sto naravno nisam primetio dok nisam imao izvlacenje sa klizavog parkinga itd. (Ok gas odmah postane mlitav, to je i u voznji upadljivo drugacije...) Imas nekako utisak plasticno da objasnim kao da je preuzeo to da odradi i da je moje malo da korigujem gas i volan levo desno a on radi ispod. U tom momentu prebacim na sport mod...ma kakvi on tu dozvoljava da vrti do besvesti gume, mada i ogromna je razlika u ponasanju gasa izmedju ta 2 moda pa onda da neko gleda sa strane mislio bi "koji amater" jer ispada da sam zgazio papucicu kao sivonja A treba 2-3 sekunde navikavanja ^prikaz raspodele "snage" levo desno...a npr. cak i kada ne primetis proklizavanja jedna od crtica hoce malo da ide gore dole, izgleda da mu je bas osetljivo i primeti manjak trakcije iako ga ja ne primetim pri voznji (po snegu) I danas opran, spolja, od dole, unutra :) All in all - utisak 5+ a ne smem ni da zamislim sta radi 4x4 verzija... Edited January 12 by Milutinac 15 Ivan-Topola, PremieRacing, knezevic76 and 12 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21324 Posted January 11 Pravo okruženje za 500X, a ne tamo neki gradski ivičnjaci sa kojima se neki hvale.. Extra fotke, kako je na Divćibarama... nisam bio već par godina 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 929 Posted January 18 Cestitke na kupovini.Tek sada primetih temu.Citao sam od pocetka,ali izgleda da mi je promaklo sta se na kraju desilo sa bravom? 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted January 19 (edited) Hvala! Nije otisao daleko uzela ga koleginicina cerka...znala je kako ja to oko kola, cerka je imala taman spremne pare i otisao je skoro odmah...nekih 10-ak dana sam imao dvoje kola Edited January 19 by Milutinac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25709 Posted January 19 To su i najbolje kupovine. Na tenane biras i pecas lep primerak, a vec imas kupca (ili vise njih ) koji te cekaju za trenutni auto. 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 929 Posted January 19 Najbolje je kada mozes uzeti drugi auto i srediti ga,pa tek prodati stari auto. 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted January 27 Hladnije vreme (minus) je pokazalo problem sa termostatom, na otvorenom putu mi je spustao jednu crticu ispod polovine. Cim se vratim u grad, prvi/drugi semafor i vrati se na polovinu. Dijagnostika je samo potvrdila da postoji problem, gde na otvorenom temp. je isla samo do nekih 70-ak stepeni. Ostao je skroz otvoren. Pretpostavljam da iako su crtice pokazivale sredinu da ipak temperatura i po gradu nije dolazila na svoju idealnu i da je verovatno od kad je kod mene radio pothladjen. Uzeo Behr/Mahle. Nisam nikad mnogo petljao oko termostata, i nemam veliko iskustvo sa njima, ali trebao bi biti dobar, skuplji je prilicno od Verneta i NRF... Pored toga, uzeo i novi MultiAir filter, pisao sam vec ovde valjda na prosloj strani, mrezica koja filtrira se lako i lepo ocisti, ali gumica koja je sada tu na slici gore nije vise "mesnata" vec se spljostila i da ne razmisljam...a i svakako sam planirao Subota zamena 3 Ivan-Topola, knezevic76 and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25709 Posted January 27 (edited) Filter je smesna stavka, pogotovo u ovoj danasnjoj suludoj konstelaciji cena (ne daj Boze) popravke ili zamene MA jedinice. Sto ti kazes, 'leba ne jede. A za termostat - samo mogu da kazem neka ti je sa srecom, s obzirom na kvalitet onoga sto stize kod nas od delova. Na bivsi MA Bravo sam stavljao "Vernet" i to je bilo najbolje sto sam u tom trenutku mogao da nadjem: Edited January 27 by Ivan 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6346 Posted January 27 Kod Slajerovaca je skoro poceo da radi momak koji je dugo radio u KitCommercu, i pitao sam ga sta da uzmem, on mi rece da nisu imali problema sa Behr, dok Vernet ima problem da temperaturom - i kada funkcionise tj otvara/zatvara ne drzi kako treba. A NRF se kaze cak desavalo da kada je plasticno kuciste - da hoce da pukne, koja je to kvaliteta... ... Mislim da ce biti ok, nadam se neko duze vreme... A filter sam svakako hteo uzimati cim sam uzeo kola, to mi je bila stavka pod obavezno, ciscenje sam odradio cisto da udjem u tematiku, vidim kako to, cemu to itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites