vilota032 288 Posted July 10, 2025 (edited) U proteklom periodu stvorila mi se potreba za malim gradskim autom, kojim cu ici do posla, prodavnice, medjugradske relacije kratkog tipa i tome slicno. Imao sam razne ideje na umu, a prioritet su mi bili italijani (Grande Punto, Evo, Mito). Pogledao sam 8 ili 9 auta dok se nisam odlucio za ovaj. Prvenstveno sam gledao u "komsiluku", cak i jednog Eva sa multiair 135 ks, medjutim nakon citanja i pretrazivanja foruma ipak sam se predomislio, i pretragu preselio samo na t-Jet Cak i ovog Mita sam nasao i kupio daleko od kuce. "Sudbina, il ko zna sta li je" Buduci da imam drugi porodican auto, nije mi bilo presudno da li je auto sa dvoja ili vise vrata, jer se u Mitu 99% vremena vozim sam. U ovom periodu ne prelazim velike kilometre, a pored toga sada vozim auto koji mi se svidja, koji je prezanimljiv za voznju i koji je definitivno pojava, obzirom na stanje i vizuelni izgled. Elem, Alfa Romeo MiTo, 1.4 t-Jet, 155 ks. Meni poznat agregat od ranije iz Abarta, stoga sam i zeleo da ako gledam Mita, gledam samo ovaj motor. Veoma lepo, gotovo idealno estetsko stanje, mehanicki takodje odlican, vidi se odrzavan lepo i na vreme. Imao sam srece jer deluje da ju je prethodni vlasnik bas mazio i pazio. U voznji nema nikakvih nezeljenih zvukova, svako dugme na alfici radi. Veoma utegnut na trapu, pegla krivine neverovatno, jednom recju prava uzivancija. Mito ima lepu opremu: - Brembo sa 4 klipa i napred diskovi 305mm - Metalne papucice - Kozni volan i rucica menjaca - Parking senzori pozadi sa grafickim prikazom - bixenoni sa pracenjem puta - tempomat - profilisana sedista sa naslonom za ruku - Blue&Me - Blaupunkt ozvucenje skroz cisto i bez sumova - 18ice felne na 215/40 gumama - DNA modovi voznje, u D je poprilicno agresivan i startan itd... Iskreno govoreci, plan je da ga vozim odredjeni period, dok se ne steknu uslovi za jednu malo skuplju alfu. Buduci da sam bio alfista (a i dalje sam) dosta godina pre nego zapravo ljubitelj BMW-a, odlucio sam da prvi "upliv" u zivot zapravo vozaca alfe, bude sa ovom Miticom. A dalje, ko to moze znati.... Edited July 10, 2025 by Ivan Sredjene slike i format 24 Reacher Gilt, neshtry, nemanja84bg and 21 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3580 Posted July 10, 2025 (edited) Kao lutka je! Nek' posluži u zdravlju i veselju. Turi i neku sliku unutrašnjosti kad stigneš... Edited July 10, 2025 by Reacher Gilt Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20811 Posted July 10, 2025 Lutkica od auta, a snažan...uživaj Srećno Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted July 10, 2025 (edited) Evo par dok je jos bila na oglasu, pre kupovine Odusevljava me stanje i unutra. Stvarno je neko mazio i pazio, nema ostecenja, polomljenih plastika ili neispravnih dugmica.. karbon je apsolutno na mestu i nije se pomerio, itd Edited July 10, 2025 by Ivan Sredjene slike 3 Reacher Gilt, Decak Iz Vode and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 914 Posted July 10, 2025 (edited) Bas lep! Najvise mi se svidja sto je ostao "fabrikana" nisu mu menjali felne, farbali rozetne u crno, budzili itd.. Neka ti nabaci puno osmeha na lice. Koliko je placen ako nije tajna? Edited July 10, 2025 by werp690 1 vilota032 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21633 Posted July 10, 2025 Da ga ozvozaš u sreći i zdravlju i da ga a zameniš za Giuliu 1 vilota032 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted July 10, 2025 Da, to se i meni najvise svidja. Misljenja sam da se fabrika bas lepo isprsila oko ovih modela, pa i fabricki izgleda najlepse. Nisam pomenuo, a to mi se podrazumeva, odmah po kupovini odradjen mali servis - zamena svih filtera i sipano Selenia Racing ulje, full sintetika, i detaljno na dizalici pregledan je ceo auto. Prema recima mehanicara: Nema nikakvih curenja, dimova, na trapu je odlican. Veliki servis deluje da je skoro odradjen, po stanju kaisa i ostalih zamenskih delova, deluju kao novi. U medjuvremenu, cisto radi estetike i da bi dobila neki vizuelni dojam koji sam ja zamislio, uradjeno je sledece: - zatamnjivanje stakala - ugradjene Hella sijalice (najkvalitetnije koje sam mogao naci), ne mogu da opisem kako sijaju farovi. Zaista sam impresioniran. Podsetio me na full led farove koje sam imao na F30 LCI-ju. Ta neka jacina i kolicina osvetljenja. Primetna razlika u odnosu na fabricke sijalice koje jesu dobre, ali nekako mi ide da uz ovakav auto imam bele xenone. Auto svakako ima xenone tako da ugradnja nije komplikovana. - ofarbana hrom lajsna na prednjem braniku u crveno (nesto sto sam video na restajlingu) Tako da, sada auto izgleda ovako: 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 914 Posted July 10, 2025 Prelep, nema sta! Daj neki link za sijalice ili bar sliku sa neta. Sijaju vrhunski! Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted July 10, 2025 Lep mito mada nisam ljubitelj ovih felni, "8c'' su mi top felne i za mitu i za giulietu. Koje su to sijalice xenon ili obicne halogene? 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2672 Posted July 10, 2025 Svaka cast, takva se kolica voze i da te dobro sluze, a ono veliko glomazno i skupoceno ... nema svrhu bar kod nas u metropoli 1 vilota032 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vule 963 Posted July 10, 2025 8 hours ago, OMP said: Koje su to sijalice xenon ili obicne halogene? Pošto je rekao da ima fabrički bixenon, pretpostavljam da je samo nadogradio fabričke xenon sijalice na te Hella... A tako deluje i na slici, nema šanse da su halogene 1 vilota032 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted July 14, 2025 I ja volim 8c felne, doduse jurim ih za zimski set, te ili mozda neke druge 16 ili 17. ove felne koje su sad na njemu su 10x lepse uzivo, mislim da slike ne mogu da docaraju kakve su. Ni meni se ovako na slici nisu dopale, medjutim uzivo je skroz druga prica Da, u pitanju su H7 sijalice, prakticno samo je potrebno napraviti adaptere i montiraju se ove sijalice. On fabricke projektore vec ima. mnogo manja igranka nego na abartu gde sam ugradjivao xenone umesto halogenih Saljem linkove svakome kome zatreba, javnite mi se na pp, nisam siguran da li je dozvoljeno reklamiranje pa zato da ne kacim ovde Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted July 14, 2025 (edited) @vilota032 Slobodno okaci kontakt. Sve je OK, dok ne prelazi u neko otvoreno komercijalno "trcanje" po forumu i reklamiranje na vise mesta . Edited July 14, 2025 by Ivan 1 vilota032 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted July 17, 2025 (edited) Dogovoreno, super Led pozicije kupljene kod Nikole iz Bogatica: Hella H7 sijalice kupljene u “Kartel” auto opremi : Ako neko ima problema sa pronalaskom njih na KP, neka mi pise u PP. Edited July 17, 2025 by Ivan Sredjene slike i format 1 1 Ivan and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1529 Posted July 18, 2025 On 7/10/2025 at 5:07 PM, nemanja84bg said: bar kod nas u metropoli ??? Kod nas? Gde je ta metropola? Koliko sam ispratio čovek se vozi po Beogradu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2672 Posted July 18, 2025 Bas ta, mada svejedno u danasnje vreme jer generalno vecina gradova je prenatrpana po centru istih ... I ja bih vozio vece debelo vozilo ali , skoro videh da poceli da naplacuju parking vikendom, dakle za koji mesec ima svuda da se naplati a tamo negde za manje od godinice ima da postane chajniz karambol Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted December 31, 2025 Bogu hvala, prodjoh ja lepo sa alficom za ovih 7-8 meseci voznje :) Lepo me sluzi za sada, bez kvarova, svuda stignem gde je potrebno. U medjuvremenu, kupio sam zimski set 17ica sa maltene novim gumama koje su presle nekih 2-3 hiljade km, 215/45 R17 i one su montirane par dana pre 1. novembra. Pre toga, zamenio sam svecice i bobine na autu. Svim forumasima zelim puno zdravlja, srece i svakog uspeha u Novoj 2026. godini, da uvek vozite ono sto zelite i volite. Uzdravlje!!! 6 Zvezdo, horvat, Nikola031 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites