Jump to content
Goran
Grafit

Honda Civic 1,6 i-DTEC Lifestyle

Recommended Posts

Posted (edited)

Pošto sam kupio Hondu CR-V 1,6d, na prodaju ide moj Civic.

Uz automobil idu zimske gume sa felnama. Zadnja stakla su zatamnjena i atestirana. A PPF zaštitne folije na vratima.

Evo oglasa na polovnim automobilima:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26622567/honda-civic-tourer-16-i-dtec?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Početna cena za pregovore za kolege sa foruma je 8.000 €.

A evo i fotki:

01.JPG 02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG 06.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG 14.jpg 15.JPG 17.JPG 18.JPG 19.JPG 20.JPG

Automobil sam naručio da mi dovezu iz Švajcarske avgusta 2023. Možete videti oglas po kom sam ga kupio. Evo i nekoliko slika iz tog perioda:

Swiss transport.jpg civic 1.jpg civic 3.jpg Honda Civic tourer 2.jpg

A evo i troškovi koje sam imao tokom ove dve godine:

Troškovi.jpg

Edited by Grafit

Verovatno jedna od retkih varijanti Civic-a kod nas, maltene statistička greška a veoma zanimljivog izgleda > Civic karavan. Maltene se graniči sa Accord karavanom koji su takođe igla u plastu sena. Baš lep primerak.

Da, redak model, ali bih rekao da ih ipak ima dosta više od Accord karavana.

On 6/13/2025 at 9:21 PM, Grafit said:

Nedostaje mu za kolekciju...

Ja i jesam krajem 2014. i početkom 2015. godine "gledao" taj Civic karavan, ali , nisam mogao nikako da progutam da je kao karavan bio skuplji 3.500 u odnosu na HB.

Skoro sam vozio taj model civica u HB varijanti i odusevio sam se koliko je udoban. Bukvalno udobniji auto nisam vozio. 

Posted (edited)

Lepo se vozi, ima se sportski osećaj za volanom, iako je karavan.

Mesnat obruč volana, direktan volan. Ručica menjača precizna i kratka.

Najgori deo ovog modela je infotainment. Nelogičan i bespotrebno komplikovan.

Napr. da bi resetovali parcijalnu km posle sipanja goriva morate da „kopate” gde se to nalazi. I posle skoro dve godine to mi je uvek bila muka.

Ali uživanje je voziti ga.

Meni i mojim saputnicima je problem što je previše nizak. Zato sam uzeo CR-V.

Edited by Grafit

Posted (edited)

@Grafit

Jeste, bas je nezgodan za ulazak i izlazak, ali kad se jednom zavalis, mislim da bih mogao na kraj sveta. 

CRV mi je neudobniji od civica, mnogo je krut i tvrd, totalna suprotnost. 

Edited by MiloshBg

@MilosBG

CR-V mi nije mnogo tvrđi, više se ljulja.

Ali mi posebno prija što nije previše tromiji od Civica.

Kako da objasnim... kad dam gas oseti se poletnost motora. Ne ostavlja utisak trome mašine.

Sigurno je na papiru i realno sporiji od Civica, ali ne ostavlja taj utisak na vozača. Meni je to dovoljno za moj novi gradski auto.

11 hours ago, MiloshBg said:

Skoro sam vozio taj model civica u HB varijanti i odusevio sam se koliko je udoban. Bukvalno udobniji auto nisam vozio. 

Vozio si civica 9 generacije HB i udoban je? Ja vozim 8 generaciju do duse sa 17 type S felnom auto je toliko naporan za voznju zbog neudobnosti da to nije normalno. Nikako mi nije jasno da su napravili tako neudoban auto koji skace na svaku neravninu. Pitam te za 9 generaciju jer nesto sam mozda gledao taj auto kao sledeci, e sad drugar isto vozi civic 8 generacije i probao je devetu generaciju i kaze da jeste udobniji ali nije to sad ne znam sta. 

Posted (edited)

@kaskabgd

Tako je, izuzetno udoban, bukvalno upija sve neravnine, doduse auto je bio na 16 i krofna gumama. Civic 2013 godiste sa nazalost 1.4 ivtec motorom i 100 konja. Najbolje da nadjes neki na oglasu u blizini i probas. 

@Grafit

CRV je 2011 2.2 dizel 150 konja i prilicno je grub na neravninama ali opet udobniji od mog C Max isto godiste verovatno zbog debljine gume, CRV  ima krofnastiji profil. 

Edited by MiloshBg

Guest
This topic is now closed to further replies.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...