Jump to content
Goran

Recommended Posts

Koliko je dugačak taj autobus? Drugar uzeo 3008 isto sve kao kod tebe. Fin auto ali relativno skup.  3008 i 5008 skoro ista cena a 5008 za klasu veći a sigurno ima i nešto više ispod lima.

1 hour ago, darkman14 said:

IMG_20250524_145310.thumb.jpg.e83c662c5b758e7c7690275413fb9ffa.jpg

Reci mi da nisam jedini kome smeta pozicija papučice gasa. :ermm: Vozio sestrin 3008 koji je isto sa ovim ogromnim razdelnim tunelom i odrah nogu sa desne strane koliko god sam pokusavao da sebi namestim idealnu poziciju sedenja. 

Pug 5008 sa odličnim paketom opreme. Baš dobro izgleda, enterijer max cool....a jes avtobus... za celu porodicu

Sa srećom se vozali :thumbup:

@Axic nisam još primetio da mi smeta. Mada nisam ni puno vozio. 

@Zvezdo e tu je fora što je malo duži od delte, 4.64m. 

Ja sam prvenstveno jurio xc90 ili stariji q7 i X5. Sva tri su oko 5m a nisu nešto preterano veći u kabini. I zbog veličine tih auta i uskog dvorišta zgrade ovo je bio najracionalniji izbor. 

2.0 HDI su retkost po oglasima svuda. 1.5 imaš koliko hoćeš, i jeftiniji su od 15-20%

Mogu biti i 50% jeftiniji jer imaju problem, jedino modeli od 2022 gde je to rešeno ali to su već ozbiljne pare.

Cuj lep, odlican upgrade. Srecno se navozao ! :animier:

Posted (edited)

5-0-0-8 :blink: ...

Ovako se ne pise S-T-E-L-V-I-O (apropo onog pecanja na mušicu :D).

Kuckali smo se svo vreme oko kupovine, ali da cestitam i upisem se i ovde.

Da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara!

I naravno, dobrodosao u klub francuskih plasticnih poluproizvoda, brate iz Stellantisa :D .

Edited by Ivan

Prelep. I boja, i enterijer.  :wub:   Oprostićemo mu što je francuski poluproizvod.  :P   Čini mi se da je ova zelena ubeeeedljivo najlepša, možda čak lepša i od perla bele. Nisam siguran dok ne vidim uživo.

Nek vas služi u zdravlju i veselju, a ti uživaj za sve novce - definitivno je vrhunski gušt gledati ga i voziti. 

Lep i spolja i iznutra...

Nadam se samo da je i motorizacija pouzdana.

Da ga voziš u sreći i zdravlju

Odlican 5(008) :D

Bio mi je u uzem izboru kad sam uzimao auto za roditelje, da se unucad taksiraju bezbedno i udobno, pritom i da se korektno vozi i ide jer su starci navikli na limuzinu 2.0, pa da ne bude magarac :)

Da skratim maksimalno pricu, 5008 2.0 automatik mi je favorit u koncepciji D segmenta sa 7 sedista.

Kodiak je glavna konkurencija, dobar je auto (osim sto je meni ruzan), ali ovaj automatik u pezou mnogo bolje radi u kreni stani rezimu, po gradu, parkiranje, manevrisanje i slicno.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Ovo je GT, a ne ono sto sam ja imao na 3008. :-)

Zabari stipse.

Cudi me da nemas to sa parfemom, mada ti realno ne treba. (Za to su se Zabari otvoriili)

Puno srecnih km. :-)

Upoznajemo se polako, pređemo nešto oko 400km. Kako dobro radi adaptivni tempomat, pomaže po gradu i autoputu. 

Fino auto i ubrzava, fino radi sa međuubrzanjima, responsivan je. Menjač zna nekad da se zakuca malo kao da ne zna dal da ostane u istoj brzini ili da prebaci u višu prilikom naglog dodavanja gasa. 

Malo sam psovao Francuze što nisu stavili automatske prekidače za prozor i panoramu. Nakon nekog vremena sam otkrio da postoji i drugi klik :D

IMG_20250531_085451.thumb.jpg.d093cc1a084390a8256b1cd50bddef15.jpg

Prekontrolisan auto, odrađen servis, zamenjene pločice, španeri, antifriz i sipalo 10l adblue. 

Spreman za put. 

Na autu je preko određeno sve kao što i stoji u servisnoj knjižici, što raduje jer odgovara pravom stanju. 

Neka iznenađenja su da nije zamenjen antifriz a menjana vodena pumpa, nisu zamenjeni španeri a menjani kaiševi... 

Sad je sve sređeno i spremno za duži put. 

Na ovih oko 800+ pređenih km je potrošnja oko 8.2l/100km po bordu i Fueliju. I dalje je utisak da bi rezervoar mogao biti bar 80l, a ne 56l. 

I da, akumulator je oslabio i on je zamenjen. Stavljen Exide. Na delti me je dobro služio, traje duže nego garancija koja je 40m.

Mozda nije imao "kilometrazu" za v.servis a mozda ga je i pokrao neki majstor :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

@MS PK Preko su zamenjeni set pk i zupcastog i vodena pumpa. Tako je dosao, tako stoji u knjizici.

Jedino sto pritom nisu menjali antifriz i spanere. 

To je poklopac motora... :)

I ja sam iznenađen ali svaki koji sam gledao je takav

Kao neka tkanina, ne znam. 

Nema onako plastičan

Viđao sam ovakve sa sivim tim delom i sa crnim. 

Ako nađem, možda uzmem crni