darkman14 6798 Posted May 24 Došlo vreme da se zanovi vozni park. Bilo je više opcija u opticaju, iskreno najviše sam zagrizao za Kineze ali servisna mreža, iskustva ljudi koji voze Chery su me naterala da gledam neko prelazno rešenje dok ne dođe do bolje podrške za kineske automobile. Na sajmu me je najviše oduševio BYD Aito 2. Kao GLB klasa u svakom pogledu. Cilj je SUV, želja i fetiš je 7 sedišta. VW grupacija je vešto izbegnuta jer mi se jedino Tarraco sviđa spolja, ostali su njah... Na kraju, jurim 5008 2.0hdi, 8 brzina automatik, GT oprema. Nakon nekoliko meseci i potrošenog vremena i živaca, prelomim da doteram od preko. Pa da počnemo... Dovežen iz Nemačke pre 10tak dana, juče registrovan, za sada zamenjen akumulator, odrađen update sistema i mapa i čekamo servis sledeće nedelje. Po servisnoj knjižici zamenjeni su kaiševi, ali npr antifriz nije diran. Bio na pregledu kod majstora, dogovor je da se promeni pumpa za vodu, antifriz, prekontrolišu kaiševi da li su menjani, da se zamene pločice i krajevi spone. Registracija sa novim tablicama i najnižim stepenom za polisu je 48500 dinara. A malo i slika... Koliko sam informisan, od opreme mi fali onaj neki Pežoom miris. Stavlja se iz fioke ispred suvozača i ide direktno na ventilaciju. I alkantara sedišta, al ona su retkost. Za sad opšti utisak je da je fin upgrade u odnosu na deltu. Naravno drugačiji koncept. Snage mu ne fali ali kad odradim servis i kasnije servis menjača, gledaću opcije za remap. Juče je radio jedno sat+ vremena u garaži dok sam radio upgrade, uopšte se nije osetio smrad dizela. 28 Ivan-Topola, horvat, IDzO and 25 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1485 Posted May 24 Koliko je dugačak taj autobus? Drugar uzeo 3008 isto sve kao kod tebe. Fin auto ali relativno skup. 3008 i 5008 skoro ista cena a 5008 za klasu veći a sigurno ima i nešto više ispod lima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23251 Posted May 24 1 hour ago, darkman14 said: Reci mi da nisam jedini kome smeta pozicija papučice gasa. Vozio sestrin 3008 koji je isto sa ovim ogromnim razdelnim tunelom i odrah nogu sa desne strane koliko god sam pokusavao da sebi namestim idealnu poziciju sedenja. 2 Dale and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18363 Posted May 24 Pug 5008 sa odličnim paketom opreme. Baš dobro izgleda, enterijer max cool....a jes avtobus... za celu porodicu Sa srećom se vozali 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8427 Posted May 24 Srecno se navozali Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6798 Posted May 24 @Axic nisam još primetio da mi smeta. Mada nisam ni puno vozio. @Zvezdo e tu je fora što je malo duži od delte, 4.64m. Ja sam prvenstveno jurio xc90 ili stariji q7 i X5. Sva tri su oko 5m a nisu nešto preterano veći u kabini. I zbog veličine tih auta i uskog dvorišta zgrade ovo je bio najracionalniji izbor. 2.0 HDI su retkost po oglasima svuda. 1.5 imaš koliko hoćeš, i jeftiniji su od 15-20% 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1485 Posted May 24 Mogu biti i 50% jeftiniji jer imaju problem, jedino modeli od 2022 gde je to rešeno ali to su već ozbiljne pare. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4974 Posted May 24 Cuj lep, odlican upgrade. Srecno se navozao ! 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1358 Posted May 24 Čestitam! Lepa boja, lep model. Što bi moja baba rekla: u zdravlju ga pocepali. I lepo se navozali sa njime... 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23665 Posted May 24 (edited) 5-0-0-8 ... Ovako se ne pise S-T-E-L-V-I-O (apropo onog pecanja na mušicu ). Kuckali smo se svo vreme oko kupovine, ali da cestitam i upisem se i ovde. Da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara! I naravno, dobrodosao u klub francuskih plasticnih poluproizvoda, brate iz Stellantisa . Edited May 24 by Ivan 1 1 darkman14 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6281 Posted May 24 Prelep. I boja, i enterijer. Oprostićemo mu što je francuski poluproizvod. Čini mi se da je ova zelena ubeeeedljivo najlepša, možda čak lepša i od perla bele. Nisam siguran dok ne vidim uživo. Nek vas služi u zdravlju i veselju, a ti uživaj za sve novce - definitivno je vrhunski gušt gledati ga i voziti. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20779 Posted May 25 Lep i spolja i iznutra... Nadam se samo da je i motorizacija pouzdana. Da ga voziš u sreći i zdravlju Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7022 Posted May 25 Cestitke, da se lepo navozas! 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8479 Posted May 25 Pridružujem se čestitkama, u zdravlju vas služio turtle van. Sent from my 3310 using Tapatalk 1 1 PremieRacing and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9289 Posted May 25 Kao što već negde rekoh, da uživate u prinovi!Jedini model u tom segmentu i tih godišta da se izdvaja iz mase i da liči na auto.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4924 Posted May 25 Odlican 5(008) Bio mi je u uzem izboru kad sam uzimao auto za roditelje, da se unucad taksiraju bezbedno i udobno, pritom i da se korektno vozi i ide jer su starci navikli na limuzinu 2.0, pa da ne bude magarac Da skratim maksimalno pricu, 5008 2.0 automatik mi je favorit u koncepciji D segmenta sa 7 sedista.Kodiak je glavna konkurencija, dobar je auto (osim sto je meni ruzan), ali ovaj automatik u pezou mnogo bolje radi u kreni stani rezimu, po gradu, parkiranje, manevrisanje i slicno.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 614 Posted May 25 Ovo je GT, a ne ono sto sam ja imao na 3008. :-) Zabari stipse. Cudi me da nemas to sa parfemom, mada ti realno ne treba. (Za to su se Zabari otvoriili) Puno srecnih km. :-) 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6798 Posted May 26 Upoznajemo se polako, pređemo nešto oko 400km. Kako dobro radi adaptivni tempomat, pomaže po gradu i autoputu. Fino auto i ubrzava, fino radi sa međuubrzanjima, responsivan je. Menjač zna nekad da se zakuca malo kao da ne zna dal da ostane u istoj brzini ili da prebaci u višu prilikom naglog dodavanja gasa. Malo sam psovao Francuze što nisu stavili automatske prekidače za prozor i panoramu. Nakon nekog vremena sam otkrio da postoji i drugi klik 1 2 Reacher Gilt, skile86 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3532 Posted May 26 Kasnim malo, odlican izbor, da te u zdravlju sluzi 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6798 Posted June 1 Prekontrolisan auto, odrađen servis, zamenjene pločice, španeri, antifriz i sipalo 10l adblue. Spreman za put. Na autu je preko određeno sve kao što i stoji u servisnoj knjižici, što raduje jer odgovara pravom stanju. Neka iznenađenja su da nije zamenjen antifriz a menjana vodena pumpa, nisu zamenjeni španeri a menjani kaiševi... Sad je sve sređeno i spremno za duži put. Na ovih oko 800+ pređenih km je potrošnja oko 8.2l/100km po bordu i Fueliju. I dalje je utisak da bi rezervoar mogao biti bar 80l, a ne 56l. I da, akumulator je oslabio i on je zamenjen. Stavljen Exide. Na delti me je dobro služio, traje duže nego garancija koja je 40m. 6 Ivan-Topola, skile86, IDzO and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8427 Posted June 1 Mozda nije imao "kilometrazu" za v.servis a mozda ga je i pokrao neki majstor Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6798 Posted June 1 @MS PK Preko su zamenjeni set pk i zupcastog i vodena pumpa. Tako je dosao, tako stoji u knjizici. Jedino sto pritom nisu menjali antifriz i spanere. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8427 Posted June 1 Video sam kada si pisaoSent from my SM-A346B using Tapatalk 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 614 Posted June 1 Sta bi sa poklopcem motora? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6798 Posted June 1 To je poklopac motora... I ja sam iznenađen ali svaki koji sam gledao je takav Kao neka tkanina, ne znam. Nema onako plastičan Viđao sam ovakve sa sivim tim delom i sa crnim. Ako nađem, možda uzmem crni Quote Share this post Link to post Share on other sites