Jump to content
Goran
knezevic76

Lancia Musa 1.4 by Knezevic

Recommended Posts

Sareno je sa cenama, kod nekih "renomiranih" islo je i 50 EUR po faru i to pre 2 godine.

58 minutes ago, Ivan BG said:

PPF sam ja imao na svom bivsem Leonu, odlična stvar

+1

Kako je bilo prvog dana, tako je i danas :) :

IMG_20241014_094408_resized_20241014_121314189.jpg.2072157285f737de36cb0625a11aa800.thumb.jpg.a1fad4f184f2088fc8c4fa7469059701.jpg

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/46923-zatamnjena-stakla/&do=findComment&comment=1725686

Danas porucene 4 AS gume Laufen.
Imao sam ih i na Bravu, nisam imao zamerke.
U opticaju su bile i LingLong AS, ali, posto sam nasao na par mesta da je na nekim dimenzijama dubina sare nove gume 6.8mm, odustao sam. Nije ni cudo sto kazu da se brzo trose, em mekana em plitka. Inace vazi za vrlo tihu gumu.
Svakako, autra preuzimanje guma, montaza, i uskoro veliki servis.
Za godinu dana sam presao 8700km, oko 700km mesecno.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

A ja pre 11 godina kada sam pazario svoj prvi AS set, kukao i sumnjao u trajnost Michelin CrossClimate sa 7 mm sare :)

Delovi za veliki i mali servis 24000 din, ruke 14000din.
Najskuplje ulje, filter ulja, set zupcenja Dayco.
Spaner PK ce videti dal ce menjati, u zavisnosti od stanja, kaze da je to na njima neunistiv sklop. Meni cudno, al eto.
Pumpa vode kao i na Bravu, GRAF [metelli] rekao sam da zaobidje INU, kaze da je i on imao reklamacije na istu.
Anrifriz, svecice.

Dopunjena klima, sad je kao u zamrzivacu na ovih spoljnih 36. U sledecih par dana cemo videti dal pusta.
Kaze, freona skoro nula u sistemu, nije mu jasno kako je uopste hladio. A hladio je samo kad je motor u obrtajima.

Zasto je freona nula u sistemu, po njegovim recima? Oni svakako to punjenje klime naplate isto, da li iz sistema izvukli NULU ili recimo 400g od maksimalnih ~500...

LL je bas plitka guma, moje Maxxis koje su dosle uz MG su 7.8mm bile. Velika je to razlika u kilometrazi koja se moze preci 

Zasto je freona nula u sistemu, po njegovim recima? Oni svakako to punjenje klime naplate isto, da li iz sistema izvukli NULU ili recimo 400g od maksimalnih ~500...
Pa kad su nakacili uredjaj , skoro nista nisu izvukli. mislim, ja sam kupio auto koji je lose hladio i tako sam vozio od proleca prosle godine. Hladio je samo u voznji i to uglavnom na levoj strani, pa sam tripovao da mi klapna nesto zeza za desnu stranu. A u leru krene da sisti iz otvora, nedostatak freona.
Sad kad je napunjen sistem hladi i leva i desna strana jednako.

Bravo,sad si podmladio musu,najmanje 4 godine.Laufen gume imam na musi,letnje i odlicne su  gume.

Meni na musi neradi klima i nikako da odem da se napuni,a mislim da je neki probem sa klimom

Uh, na ovim vrucinama tesko je bez klime. Ajd po lokalu i kratke relacije i nekako, al malo duze je vec mucenje.
Mada, kad nije sunce visoko, otvorim panoramu i picim.

PS danas kad mi vulkanizer, inace dobar drugar i vrhunski trapadzija, menjao gume, kazem mu ja da nisu skidani zadnji tockovi minimum 6 godina i sumnjam da ce lako ici skidanje. I tako bi, sa klasicnim pneumatskim pistoljem nije htelo, onda je doneo neki kao hilti, veliki, odvrnuo srafove kao od sale.
Pitam ga ja, sta bi bilo da sam morao negde u nekoj nedodjiji da skinem tocak, kaze on, stavis gidoru na sraf i dobro udaris par puta cekicem po gidori! U 99% slucajeva resava problem.

Elem, za divno cudo, tockovi su sami spali sa glavcina, nisu zalepili. Felne su ALU a dobosi zardjali za sve pare.

2 hours ago, djole81ar said:

Što bi rekao Enes iz stranke, (ako još neko gleda lud, zbunjen, normalan), ''inače moj dobar prijatelj''

Skoro sam imao bukvalno maraton te serije, odgledao 10/15 kom nu par dana. 

Extra  ekipa