Jump to content
Goran
TheWickerMan

2022. Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 ks Bianco

Recommended Posts

9 hours ago, shuxx said:

možda bi u drugoj boji bio ...

Ne slušaj @shuxxa, savršen je belcha!  ;)

Inače niisam ljubimac suv koncepta, al' dobro, kod tebe barem neće služiti kao gracki auto, za do lindu, ili za razvoženje klinaca do škole ...

U zdravlju da vas služi nuova bella tecnica! :)

Hvala svima :thumbsup:

Nije mi beli uopšte bio u planu, ali bila je to ljubav na prvi pogled. Još u karbon paketu, stvarno izgleda moćno

@Reacher Gilt Stelvio se uopšte ne vozi kao SUV, to me je i privuklo da ne gledam Giuliu. A imam službeni auto koji ću da drndam tokom nedelje, Stevica je auto za vikend i put za Srbiju

Edited by TheWickerMan

Jako lepa oprema, felne, enterijer, sve top, a naravno i agregat :wub:

Sve cestitke i da se nauzivas :clover:

Mislim da nisam vidjao do sada ove felne, bas mu dobro stoje. 

@horvatfelne su fabričke i jako mi se sviđaju iako su tamne. Našao sam još jedan set novih za zimski set ( pošto nemam ) ali cena im je uf plus mislim da mi je mnogo da vozim 21" zimi tako da ću juriti neke fabričke 20" za zimu

Svaka cast Bole, prava masina u poplavi onih "drugih". Mislim da si se zestoko ogresio za inicijalni stav o boji :) - bela mi odlicno cuci, pogotovo u kontrastu sa tamnim detaljima eksterijera (panorama, tamna stakla, poklopci retrovizora, felne). Plus je Stelvio vrlo redak u toj varijanti, sto mi je jos jedan plus.

Od stvari koje vidim da niko ne pominje - sedista su mi recimo vrh, a oprema, motorizacija, sta reci. Sem da te lepo sluzi i da uzivas!

PS: Krčkam kao i uvek lagano i dosta ranije, pa u rangu cena Japanaca koje prvenstveno gledam opusteno upadaju i 2.2 Giulie traktorke. I to cak kao jeftinije, pa me interesuje sledece kao nekog ko nije neki ljubitelj ni sedana ni SUV. Sta su kriterijumi kada kazes da Giulia tako opusteno "otpada" u konkurenciji sa Stelviom?

Edited by Ivan

@Ivan da počnem ovako, ako je neko (bio) protivnik SUVova, to sam bio ja. 

Giuliu sam prvi put vozio na promociji u AK Kole davne 2017.godine i baš nekako u martu. Bio je to dizel sa 210ks i mogu da ti kažem da sam bio prijatno iznenađen osim mestom za noge pozadi ali nisam se vozio pozadi pa mi nije smetalo. Od tad sam je možda par puta vozio i uvek je bila dobra priča gde mi se svidela dinamika vožnje.

Kada sam počeo da gledam novi auto, i Giulia i Stelvio su bili u opticaju. Panorama je morala, benzin i ispod 100k km. Ali nekako su Giulie bile lošije opremljenije, kod jedne je falio adaptivni tempomat, druga je imala neka obična sedišta. Do tog trenutka Stelvia nisam vozio ali sam kontao da se vozi lepo kao i Giulia. 

Posle prve vožnje Stelvia ( Veloce model ) odlučio aam da samo Stelvio dolazi u obzir jer mi se jako svidela dinamika vožnje. Položaj za volanom, ležanje u krivini, sve je izgledalo kao da sam u malo većem hečbeku a ne u "džipu" od 2 tone ( Verujem da je tako i kod tebe u DS5, plus je DS5 verujem lakši od Stelvia). Da ponovim, jedino gde se primeti da je auto težak jeste kočenje ali je to samo stvar navike. Kod mene su komplet kočnice nove, mada relativno malih dimenzija ( napred 330mm, pozadi 320mm ) ali koče odlično. 

Ovako opremljene Giulie su bile 3-4-5 hiljada evra skuplje, što je još jedan razlog da se odlučim za Stelvia.

Da sumiram, Giuliji ništa ne fali, šta više je odličan auto ali jednostavno Stelvio mi je više legao i mogao sam nađem bolji primerak. Nije ona otpala što ne valja :)

Moj ti je savet ( ako već nisi ), provozaj je, ali onako kako treba i bićeš zadovoljan.

Jasno, mislio sam da si imao neke zesce zamerke da Giulia tako lako "otpadne" iz price. Vozikao sam je vec vise puta, doduse samo automatike, hvala na utiscima.

4 minutes ago, TheWickerMan said:

Položaj za volanom, ležanje u krivini, sve je izgledalo kao da sam u malo većem hečbeku a ne u "džipu" od 2 tone ( Verujem da je tako i kod tebe u DS5, plus je DS5 verujem lakši od Stelvia).

Sto se dinamike voznje tice, iskreno bi greh bio da se Alfa sa Giorgio platformom, pogonom pozadi, MultiLinkom uopste stavlja u istu recenicu sa maltene MPV sa spustenim krovom :) .

Kad smo i već kod toga, mislim da je ovaj ZF8 automatik odličan izbor. Lepo šalta, odlično je usklađen sa kompletnim sistemom i u kombinaciji sa šaltericama iza volana daje vožnji jedan baš lep šmek. Volim ja manuelce ali malo me zeza i godina proizvodnje tako da mi je automatik bio prvenstveni izbor ( u Stelviu doduše j jedini, pošto nema manuelca uopšte ). Svakako imam manuelca za vikend vožnje ( nije još završen ali ni ne žurim ). 

Taj DS5 se meni jako sviđa ali nikakva ponuda benzinaca i prednji pogon su me odvratili. Ali jeste jaako lep auto :)

Ovo za kocnice, mislim da ima veze sa brake by wire sistemom koji korise Djulija i Stelvio.

Jeste malo trip dok se ne naviknes. :-)

Inace, bas lep i napucan primerak.

Sto rece imenjak, bas mu je lepa kombinacija boja.

12 hours ago, TheWickerMan said:

Slažem se, baš je bio čudan trip, sve mi se činilo da neću da stignem da ukočim :)

Evo 5 dana i 500 km kasnije, sve je u redu, koči odlično i na vreme

Nista ne koci kao 156 :D