ISV_01 5121 Posted August 13, 2025 Taj 1.0 tce u Daciji / Resoima je maltene agilan kao 1.0 tsi iz Vagen grupacije. Oba su zaista ekonomicna, 6b menjaci, odlicna autonomija ako se malko pripazi na gas. Generalno su sasvim ok motori ako se iole dobro odrzavaju i ne gazi se max broj kilometara od servisa do servisa (gledajuci nova vozila). 1 ivica su reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 3 Vreme je za mali presek. Prođe tačno godinu dana i miris novog enterijera je skoro potpuno nestao . Prešao 13.200 km. To je mnogo više od mog uobičajenog proseka od 8-9k, tako se namestilo. Urađena druga registracija, plaćen kasko, urađen mali servis u ovlašćenom. Jedan ozbiljan finansijski udarac. Sa cenom servisa sam čak i zadovoljan, ulje i svi filteri, dijagnostika i kao neki mini pregled, 20.500. Nije malo, ali sam očekivao i više. Od problema, ništa, 0, nema . Par puta za ovih godinu dana proveravah nivo ulja ( navika od ranije ) i čini mi se da ne troši ni kap. Htedoh i da naručim originalne alu felne za letnji set u ovlašćenom, ali sam brzo i odustao. Kod kupovine novog, doplata je bila cca 400e, a ako želim da kupim naknadno, 350e PO KOMADU . Gde je tu logika, stvarno ne znam. Tako da, biće dobre i zamenske kopije, ne verujem da to može biti mnogo lošije. Dok ne stignu felne, bilo je par Temu sitnih update-a . Uzeh BT adapter za Apple car play, kako ne bih morao da koristim kabal za isti. Jedna od stvari koja me je od starta nervirala, i eto rešena je ovom jeftinom spravicom. Takođe uzeh punjač za telefon na upaljač, da se ne svađamo oko jedinog USB-a u kabini. Tu su i gume za ostave, koje su dosta podigle nivo, ništa od kovanica i ostalih sitnica ne zveči po vratima, a još doprinose i boljem izgledu. Jedino sam zaboravio da poručim svetlo za ostavu, biće sledeći put. 8 MiloshBg, ISV_01, Dzimbo and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20732 Posted March 3 To bre ko fabrika, odlično si izabrao Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2644 Posted March 4 Ja pricam ljudima da je Dacia vise nego odlican auto za taj novac! 2 knezevic76 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7870 Posted March 4 15 hours ago, ivica su said: Prođe tačno godinu dana i miris novog enterijera je skoro potpuno nestao . Kod Duletovih polovnjaka to nije slucaj 9 ivica su, MiloshBg, Zan Batist and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9775 Posted March 4 Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 391 Posted March 10 On 3/3/2026 at 7:45 PM, ivica su said: Vreme je za mali presek. Prođe tačno godinu dana i miris novog enterijera je skoro potpuno nestao . Prešao 13.200 km. To je mnogo više od mog uobičajenog proseka od 8-9k, tako se namestilo. Urađena druga registracija, plaćen kasko, urađen mali servis u ovlašćenom. Jedan ozbiljan finansijski udarac. Sa cenom servisa sam čak i zadovoljan, ulje i svi filteri, dijagnostika i kao neki mini pregled, 20.500. Nije malo, ali sam očekivao i više. Od problema, ništa, 0, nema . Par puta za ovih godinu dana proveravah nivo ulja ( navika od ranije ) i čini mi se da ne troši ni kap. Htedoh i da naručim originalne alu felne za letnji set u ovlašćenom, ali sam brzo i odustao. Kod kupovine novog, doplata je bila cca 400e, a ako želim da kupim naknadno, 350e PO KOMADU . Gde je tu logika, stvarno ne znam. Tako da, biće dobre i zamenske kopije, ne verujem da to može biti mnogo lošije. Dok ne stignu felne, bilo je par Temu sitnih update-a . Uzeh BT adapter za Apple car play, kako ne bih morao da koristim kabal za isti. Jedna od stvari koja me je od starta nervirala, i eto rešena je ovom jeftinom spravicom. Takođe uzeh punjač za telefon na upaljač, da se ne svađamo oko jedinog USB-a u kabini. Tu su i gume za ostave, koje su dosta podigle nivo, ništa od kovanica i ostalih sitnica ne zveči po vratima, a još doprinose i boljem izgledu. Jedino sam zaboravio da poručim svetlo za ostavu, biće sledeći put. pozdrav, gde si uzeo ove gumene podloge, pokusao bih da nadjem isto to za clia 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 10 @Rile_bg TEMU. Prvobitno ih pronađoh na Ali Expressu, ali su se na kraju pojavili i na Temu-u. Jako im je loša pretraga po ključnim rečima, jedva ih pronađoh ( možda sam čak google pretragom, ne u aplikaciji ). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 391 Posted March 10 daj kljucne reci ili link, ja nisam uspeo da pronadjem Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 11 @Rile_bg Nađoh porudžbinu, ovako stoji u opisu. Nije ni čudo što ne može da se nađe 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 391 Posted March 11 30€ ( cena je malo porasla za Clia ), kinezi su postali bezobrazni xD Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7063 Posted March 13 On 3/3/2026 at 7:45 PM, ivica su said: Htedoh i da naručim originalne alu felne za letnji set u ovlašćenom, ali sam brzo i odustao. Kod kupovine novog, doplata je bila cca 400e, a ako želim da kupim naknadno, 350e PO KOMADU . Gde je tu logika, stvarno ne znam. Tako da, biće dobre i zamenske kopije, ne verujem da to može biti mnogo lošije. Jedino sta mi pada na pamet - kad narucis pri kupovini vozila, ti ne dobijes 8 tockova, nego 4, ali lepsa 4. A naknadnom kupovinom ti dobijas i originalne i te nove alu. Ali verovatno je tu malo i klepanje, jer su tako u mogucnosti Pokusaj da se poigras malo u PS (u pauzi izmedju editovanja haha) i da vidis kako bi mu stajale neke druge iz Renault/Nissan/Dacia game. Vrlo interesantne kombinacije mogu da se nadju kad se covek malo udubi. Naravno pricam o polovnim, originalnim alu felnama. 1 ivica su reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 27 Kupljene su i namontirane nove felne sa letnjim setom. Kineske su, ali navodno imaju sve sertifikate i kažu da za 10 godina nisu imali ni jednu reklamaciju, pa ajde videćemo Gledao sam i polovne, ali nisam ništa zanimljivo našao. U uži izbor su ušle i polovne original Dačijine felne, ali potpuno crne, nekako mi nije bilo to to. Možda sam seljak, ali mora malo da šljašti Jedan before i after. Možda sad točkovi deluju za broj manje, one original ratkapne su baš površinski velike, ali meni se sviđa kako je ispalo. 8 italiano, Misha87, ISV_01 and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20732 Posted March 27 Odlične su. Dobro će ti raditi posao. Sumnjam da na tržištu ima nekih baš loših. Loše ocene se teško praštaju. Nego, koja je to colaža, i koja cena Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 27 16'', 400e komplet. Jedino još moram da naručim kapice sa Dacia logoom, to nisu imali, već samo univerzalne. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20732 Posted March 27 A koliko su polovne oriđinal Dacia Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 27 38 minutes ago, shuxx said: A koliko su polovne oriđinal Dacia isto 400, bar ove za novije modele, a za starije ih ima i za 250-300. Da sam našao te novije modele u srebrnoj ili sivoj varijanti, uzeo bih to, ali nije bilo pratio sam oglase dva meseca, nije se ništa pojavilo. Gledao sam naravno i za Clia i Captura, ali takođe ništa od novijih modela. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8572 Posted March 28 Dobro je ispalo, nisi pogresioSent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
IDzO 2585 Posted March 28 (edited) Skroz drugi auto sa ovim felnama. Edited March 28 by IDzO Quote Share this post Link to post Share on other sites