neshaoct 9740 Posted March 13 Projekat izgradnje radionice Na inicijativu našeg člana gospodina Gorana Filipovića (@Goran Zemun), a uz blagoslov manastira, pokrenut je projekat prikupljanja sredstava za izgradnju auto-radionice na Hilandaru, sa ciljem da obezbedimo dodatnu vrednost ovom svetom mestu omogućavajući bolje održavanje vozila i mehanizacije neophodne za svakodnevni rad manastira. Ova radionica će doprineti efikasnosti i dugovečnosti transportnih sredstava koja pomažu u funkcionisanju manastirskog imanja i olakšati život bratiji i posetiocima. Svi koji žele mogu učestvovati u ovom plemenitom poduhvatu donacijama, bilo iz Srbije ili inostranstva. Svaka podrška, bez obzira na iznos, doprinosi ostvarenju ovog značajnog cilja. Rok za završetak izgradnje radionice planiran je za maj 2026. godine. Detaljni plan buduće radionice možete pogledati klikom OVDE (pdf fajl 1.2 MB) Računi za priloge iz Srbije Udruženje autoservisi Srbije Adresa: Jablanička 1, 11030 Beograd Dinarski račun: 205-540698-28 Svrha uplate: Izgradnja autoradionice na Hilandaru NLB Кomercijalna banka, Beograd Instrukcije za devizne uplate Broj/No.: 0070800073411 IBAN: RS35205007080007341179 SWIFT: КOBBRSBG Instrukcije za uplatu u EUR 8 1 ISV_01, Axic, knezevic76 and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 488 Posted March 17 Molim vas da obrise te ovaj post i akciji. Posle ove poruke jednog od članova foruma mislim da nam nema spasa. Ja ću sam izbrisati profil Hvala svima. Ovo je poruka koju sam dobio na pitanje zašto dislike? Imamo li neki problem........Nikakav problem osim što je 80% sveštenstva odbacilo Boga i prigrlilo materijalne vrednosti. Blaženo počivuvši Patrijarh Pavle je išao gradskim prevozom a današnje nazovi sveštenstvo odnosno mafijaška organizacija najskupljim automobilima. Prema tome smatram da je finansiranje iz dobrovoljnih priloga najbogatije kriminalne organizacije u zemlji ludost i parodija na sve vernike. Srebroljublje je greh! Šta će im automobili? Bog je svuda oko nas i za istinsku veru sveštenstvu automobili nisu potrebni . Ova ideja je najveća glupost koju sam čuo u zadnje vreme!!! Vas Gorane lično ne poznajem ali iz vaših postova zaključujem da ste ličnost za primer. Izvinite na izrazu ali ponavljam skupljati pare za prebogato sveštenstvo je najveća budalaština koji sam čuo! Pri tome pare za razvrat i luksuz koji je zabranjen po crkvenom kanonu. Ova ideja je ravna skupljanju para za Arape da u sred Sahare naprave peščano igralište. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1451 Posted March 17 Da se javim ja sam taj "Bezbožnik" zbog koga nam nema spasa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 488 Posted March 17 6 minutes ago, Zvezdo said: Da se javim ja sam taj "Bezbožnik" zbog koga nam nema spasa. Nisam rekao tebi....nego nema nama spasa. Za tebe ne znam . 2 knezevic76 and Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9740 Posted March 17 (edited) @Zvezdo Mislim da si pogrešno razumeo o čemu je ovde reč (potrčao si sa stavom da neko skuplja pare da pravi garažu za luksuzne automobile na Hilandaru), a delom i zbog toga što nisam okačio slike kako ta radionica sada izgleda. Na osnovu tih slika možeš videti i čemu ona služi. Mada, i elementarna logika bi trebala da bude dovoljna da čovek sam odbaci takvu ideju kad je Hilandar u pitanju, bez obzira na slike... Evo slika trenutnog stanja: Sve sa sajta: hilandar-autoradionica.rs Edited March 17 by neshaoct 4 1 Woodoo, Ivan-Topola, igor0511 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 488 Posted March 17 (edited) 41 minutes ago, neshaoct said: @Zvezdo Mislim da si pogrešno razumeo o čemu je ovde reč (potrčao si sa stavom da neko skuplja pare da pravi garažu za luksuzne automobile na Hilandaru), a delom i zbog toga što nisam okačio slike kako ta radionica sada izgleda. Na osnovu tih slika možeš videti i čemu ona služi. Mada, i elementarna logika bi trebala da bude dovoljna da čovek sam odbaci takvu ideju kad je Hilandar u pitanju, bez obzira na slike... Evo slika trenutnog stanja: Sve sa sajta: hilandar-autoradionica.rs Nije stvar shvatanja već potrebe da se pljuje po nečemu i ako ne znaš po čemu pljujes. Niko nije tražio nista od dotičnog, ali on ima potrebu da pljuje a u Hilandaru nikada bio nije. Nisu Hilandar monasi niti su sveštenici u Srbiji SPC. Hilandar postoji 800 godina a monasi se menjaju ...Naša vera je mnogo starija od Audija i Mercedesa ...prioci ce to a Hilandar i vera će ostati. Naravno , ako je baš naša generacije ne uništi. Edited March 17 by Goran Zemun 12 Ivan-Topola, darkman14, Woodoo and 9 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8765 Posted March 17 Ma kakvo brisanje postova. Ko hoće pomoći će, ko neće, ne mora. Raspravljati o veri i politici na forumima uvek vodi u neku vrstu sukoba itd. 7 3 dekirs, Axic, Misha87 and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22590 Posted March 17 (edited) Najveća želja, možda i obaveza svakog pravoslavca je da barem jednom za života obiđe Svetu Goru i naš najveći manastir Hilandar. Meni se u novembru 2024. ukazala prilika da to uradim. Nas 11-orica s posla se prijavilo i dobili smo blagoslov da 9. maja ove godine otputujemo i prespavamo 2 noći u manastiru. Za mene ništa lepše i veće trenutno ne postoji i jedva čekam da se to desi. Goranov projekat i ideja uz blagoslov manastira je izuzetna i rado ću pomoći, takođe ću sve koje poznajem obavestiti o ovom pa da pokušamo da što više pomognemo i olakšamo bratiji manastira svakodnevni rad i normalno funkcionisanje. Još jednom jedno veliko bravo Goranu za ideju. Edited March 17 by Axic 6 1 shuxx, Woodoo, silenci and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8765 Posted March 18 Moja ekipa i ja planiramo ove godine da pošaljemo zahtev za boravak na Hilandaru. Elem, jedan od nas je u frci, citiram: "Braćo, meni frka, koliko sam grešan ima čamac do ostrva da se prevrne tri puta , ni prsluk za spašavanje me neće spasiti". 3 shuxx, Ivan-Topola and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola JTD 237 Posted March 24 Braco, ajde mozda vam malo pomognem i razjasnim nedoumice: Vozni park Hilandara koji je inace "krs do krsa prosek 20god star" vozi 99% nas koji dolazimo u obilazak iz celog sveta. Vozaci koji rade tamo maltene da ne gase kombije koje samo Sveti Bog zna kako izdrzavaju onaj teren koji je kamen na kamenu iako deluje ravno. Bas smo komentarisali da imamo utisak da trap rade na 2 nedelje. Ovaj 1% su monasi koji se spuste do luke kako bi otisli do Uranopolisa pa posle dalje gde idu. Hilandar ima i tesku masineriju Traktore, Bagere, Dizalice i to takodje dosta staro. Takodje poseduje i jako veliki broj "sezonski radnika" koji moraju biti motorizovani. Od drvoseca pa maslinara itd itd jer Hilandar poseduje izuzetno veliki deo Svete Gore i jedva se stize na sve strane... Peske ne bi zavrsili nista i verovatno bi sve propalo... Prosek poklonika koji dolaze je sigurno oko 20-40.000 ljudi godisnje. Pa sad vidite da li im treba motorizacija ili ne. Poklonici svi koji dodju imaju Rucak i Veceru, imaju gde da spavaju, imaju gde da se ugreju, okupaju itd itd. Zamislite samo na taj broj ljudi koliko hrane treba prevesti iz njiva u Manastir. Ovde godine prednost u dolazenju imaju ljudi koji nikada nisu bili, i veliki broj se odbija jer se renoviraju spavaonice i kapaciteti su svakako preoptereceni. @knezevic76reci to bratu da Bogu ne trebaju bezgresni, nego bas obrnuto, nek se ne sekira, bice mu to preporod. @Goran Zemunsjajna ideja i pomocicemo ako je ideja i dalje aktuelna 5 Loon123, MiloshBg, Woodoo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 488 Posted March 24 4 hours ago, Nikola JTD said: Braco, ajde mozda vam malo pomognem i razjasnim nedoumice: Vozni park Hilandara koji je inace "krs do krsa prosek 20god star" vozi 99% nas koji dolazimo u obilazak iz celog sveta. Vozaci koji rade tamo maltene da ne gase kombije koje samo Sveti Bog zna kako izdrzavaju onaj teren koji je kamen na kamenu iako deluje ravno. Bas smo komentarisali da imamo utisak da trap rade na 2 nedelje. Ovaj 1% su monasi koji se spuste do luke kako bi otisli do Uranopolisa pa posle dalje gde idu. Hilandar ima i tesku masineriju Traktore, Bagere, Dizalice i to takodje dosta staro. Takodje poseduje i jako veliki broj "sezonski radnika" koji moraju biti motorizovani. Od drvoseca pa maslinara itd itd jer Hilandar poseduje izuzetno veliki deo Svete Gore i jedva se stize na sve strane... Peske ne bi zavrsili nista i verovatno bi sve propalo... Prosek poklonika koji dolaze je sigurno oko 20-40.000 ljudi godisnje. Pa sad vidite da li im treba motorizacija ili ne. Poklonici svi koji dodju imaju Rucak i Veceru, imaju gde da spavaju, imaju gde da se ugreju, okupaju itd itd. Zamislite samo na taj broj ljudi koliko hrane treba prevesti iz njiva u Manastir. Ovde godine prednost u dolazenju imaju ljudi koji nikada nisu bili, i veliki broj se odbija jer se renoviraju spavaonice i kapaciteti su svakako preoptereceni. @knezevic76reci to bratu da Bogu ne trebaju bezgresni, nego bas obrnuto, nek se ne sekira, bice mu to preporod. @Goran Zemunsjajna ideja i pomocicemo ako je ideja i dalje aktuelna Naravno...ja sam u Hilandaru mesec dana. Ovih dana je hladno i baš su uslovi za rad katastrofa. Ali guramo uz Božiju pomoć. 5 skile86, Ivan-Topola, silenci and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22590 Posted May 12 @Goran Zemun neću ovde puno pisati jer si sve rekao vezano za vozni park u Hilandaru. Sinoć se vratio, noćio u konacima našeg velelepnog manastira, video sva bogatstva i ogromno imanje oko Milutonove kule, savinog polja ali i taj zastareo vozni park. Teren po kojim voze je za svako vozilo zahtevan. Nas je vozio vozač Srećko s kojim sam prozborio koju o tebi i tvom angazovanju kod njih, reče da si posle Vaskrsa otišao. Postaviću samo nekoliko slika pa ću otvoriti zasebnu temu o proputovanju po Svetoj Gori. 4 1 shuxx, knezevic76, Ivan-Topola and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2696 Posted May 15 Svaka čast,moj drugar je vodič u Dobročinstvu i bas je dosta puta bio u Hilandaru i dosta obisao po Svetoj Gori i meni je zelja da odem tamo,agencija sredjuje sve papire Samo sam 2018te bio na krstarenju pored zapadne obale,al 500 metara udaljen brod,jer takva su pravila 3 Ivan-Topola, Axic and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites