shuxx 20821 Posted March 3 Koristim i jedno i drugo. Mislim da Ali ima niže cene. Jer je8eni softver sa Temua ne pokazuje svima istu cenu za jedan proizvod, cene su drugačije. Ti pogledaš, jedna cena, ja pogledam druga cena. Kupiš jedan kom, npr 100 din, hoćeš dva kom 210 din...umesto da je jeftinije. Ovaj mikroprekidač, poručih i sa Alija i sa Temua. Pa koji pre stigne. 1 Milos1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 420 Posted March 3 I kad ubacujes druge artikle, onima koji su vec u korpi podizu cene. Probajte i proverite, stvar od 300din ne mozes dobiti ispod 800 ako ubacis jos 2-3000 drugih stvari u korpu. Izbrises neke stvari, kako brises, tako cena istom proizvodu pada. Tacno se postarina uracunava u cenu proizvoda... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23814 Posted March 4 @OMP paketi sa temua su svi free shiping jedino sto te uslovljava da minimalni paket za slanje bude 15€ čini mi se dok sa alija moze i 0.66$ da bude vrednost paketa i važilo je ako je free shiping onda stvarno platis samo tih 0.66$ Da ne idemo u off, cekamo da koleZi stigne deo pa cemo videti. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 8 Juče nisam mogao da zaključam vrata. Non stop pokazivalo da je gepek otvoren. Zaključah ih ključem. Danas chatgpt, kaže proveri snop žica ka vratima gepeka. I imam šta da vidim. Jedna precvikana. Videću uskoro kad dođem kući i do alata da li je ta žica kriva za sve... 1 Milos1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 420 Posted March 8 Ma vidi se da je otkinuta, to je to. Pisi detaljno kako si resio, neki volimo da citamo 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 8 Eh sudbino, da mi @Ivan bolje pogađa koji je kvar... Žica, od karoserije ka vratima gepeka, pukla od savijanja. Proradila brava, proradilo centralno zaključavanje. Trošak po sata majanja i žica 20 cm + izolirka. Najveća muka provući žicu kroz gumeni bužir, za snop kablova. Svakako, Hvala Nissanu što mi daje povremene zanimacije oko kola, ali priično bezbolne... Cenovno i vremenski. A ja poručio mikroprekidač, i na Aliju i na Temu.... Uskoro ću imati dva u rezervi. Ako nekome bude trebalo, jedan dajem free of charge. 5 Milos1, IDzO, Axic and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted March 8 11 hours ago, shuxx said: Eh sudbino, da mi @Ivan bolje pogađa koji je kvar... Resavamo probleme cak i daljinski, a sto je jos bolje gratis . Od "nasih", takav problemcic sa precvikanim zicama u gumi izmedju karoserije i gepeka, neretko je znao da se desi na Grande Puntu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 9 E, sinoć mi YT izbaci video za ovu moju bivšu muku, naravno rusija, i naravno eksteemni slučaj gde je od snopa žica više od pola pokidalo. I sad on muči muku, koju s kojom da poveže. Užas živi.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2649 Posted March 9 Eci peci pec. Nije bomba da odleti u vazduh, pogodice nekad. 4 IDzO, Axic, horvat and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted March 9 Pa valjda svaka ima svoju boju nema sta da se tu promasi, ja sam to radio na grande puntu, ima taj problem u vratima da se prelome i pokidaju zice pa ne radi centralka, podizac i ne secam se sta jos bilo, 6-7 pokidanih zica ali sam ih sve uspesno spojio po bojama, pipavo jeste bilo ali jbg Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 9 @milan-jtd Ima li smisla preventivno zameniti ceo snop žica, sa silikonskim mekšim.... Malo žice, lemilica, termo bužir....i sve to rešiti za moj vek posedovanja auta...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bukira 12 Posted March 9 Slažem se, bolje je zameniti sve te krute žice mekšim, silikonskim. Ja sam to uradio na Giulietti pre četiri godine i od tada nemam problema sa tim žicama. Provlačio sam jednu po jednu žicu kroz bužir pomoću žice iz metlice brisača. 2 shuxx and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 471 Posted March 9 (edited) Iz mog skromnog iskustva, preventivno mi nikada nije bilo pametno, tj ne popravljaj ono sto nije pokvareno Ali stvano su carevi, sve zute zice pa se slikaj. Ali svakako proceni sam stanje ostalih zica, ako su krute naravno da ima smisla zameniti, jednom za svagda Edited March 9 by milan-jtd 2 alfini0507 and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted March 10 Ja tek sad provalio sliku gore da su sve zice zute boje, to jos nigde nisam video a dosta tosta takvih varijanti sam imao uvek sarene boje zica, kakvi debili jbt. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 11 On 3/10/2026 at 8:43 AM, OMP said: Ja tek sad provalio sliku gore da su sve zice zute boje, to jos nigde nisam video a dosta tosta takvih varijanti sam imao uvek sarene boje zica, kakvi debili jbt. štede na bojama Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted March 11 Npr. u eLearn, u svakoj semi ozicenja, pored svake linije stoji i sifra boje/boja koje su na izolaciji zice. Naravno, postoji i ceo sifarnik samo za boje, ima ih par desetina. Uvek korisna stvar, za dodatnu proveru ako se radi tako nesto. Slazem se da je ovo sa istom bojom zica u snopu totalno debilno resenje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 12 Debilno ili ne. Ubačeno je u plan da se prepakuju sve žice. Bolje da potrošim 2 h vremena kad ja hoću, nego da ono mene zaje8e, kad ono hoće. Da nabavim termo bužir, ove spojnice, i neku silikonsku žicu. 3 IDzO, Milos1 and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted March 12 Taj prevoj na ulazu u gepek se non-stop drnda, vlaga, toplo, hladno... Ja bih te zice obavezno prelemio. Ili direktno ili preko tih buksni, ako se vec lozis na njih . Na Stilo 3v prednjim sedistima, to je svojevremeno bilo najpametnije resenje za airbag gresku. Jos su sedista u kabini i te konekcije bile koliko-toliko zasticene unutra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 418 Posted March 12 Ako su te buksne za spajanje iste kao klasične buksne koje sam ja kupio onda bolje da ih ne naručuješ. Mekane su kao žvaka, ne drže ništa, lako se savijaju,... užas. Te se do duše, krimpuju sa obe strane ali ako su isto mekane ja bih to zaobišao. 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 12 Raspitaću se, nije mi struja baš poznata, lemljenje je fakat, naj bolje rešenje + termobužir. Videću Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8576 Posted March 12 Izmi nove zice i seci i spajaj u sasiji, taj deo gde se prelama neka budu sve nove zice. Termoburzir imas u svakoj radnji el.opreme, tipa 100din / m , imas i kod kineza. Zice isto tako. Nema veze sto su u istoj boji, tako je na novijim vozilima. Radis jednu po jednu i nema greske.Sent from my SM-A346B using Tapatalk 3 alfini0507, Ivan and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 13 Temu paket stigao, svaka im čast, 10 dana, exxpressnoooo. Mikroprekidač izgleda odlično, cakće. Ali, ostaće u šteku, do neke potrebe. Ono što bih da pitam, u par zadnjih vožnji, obično dok sam na parkingu i manevrišem, tj bez nekog velikog oprerećenja, čuje mi se na sekundu dve PK kajš, zacvili. Ne čuje se kada vozim uzbrdo, ili međugradska vožnja, samo na parkingu, ono, malo napred, malo nazad, dok se isparkiravam. S obzirom da je za sledeču nedelju dogovoren pregled alternatora i anlasera, da li je prilika da zamenim i PK kajš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 420 Posted March 13 Sta on ima, elektro servo ili pumpu? Mada u oba slucaja dolazi do opterecenja pri motanju, dal pumpe ili alternatora svejedno je na kraju krajeva, energija se mora od necega dobiti, pa malo zacvile(i ako je elektro, servo je posle anlasera najveci potrosac). To ce sve vise i vise, pa ce poceti i leti kad upalis klimu. Menjaj obavezno! 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted March 14 Poručen Conti, 1800 din 2 IDzO and Milos1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites