Jump to content
Goran
shuxx

Nissan Note by Shuxx

Recommended Posts

Na dnu je pa nece mnogo bosti oci i da zamazes kako bilo sam. 

Ili ko moze to da ti usprica na fleku i nece se tek nista videti, niti biti skupo. S obzirom da je tako nisko i ne mora da bude perfekt, moze svaki pera ispod sljive.

Nije to nista, znaci da se vozi, sto i treba... on tebi treba da sluzi, ne ti njemu... zamazi i gas :)

Eno pre koliko sam sredio auto kod limara i nije imao nigde vise nista(sem od grada nesto malo sto cu naknadno da izvucem), skoro vidim u zadnjem desnom cosku zagrebano. Prilicno plitko i ne vidi se kad je auto mokar, sto znaci da ce verovatno moci samo da se ispolira, ali onako nije mala povrsinski ogrebotina, i siroko je to par cm. Najjace sto blage veze nemam gde sam to zakacio, ili je mene neko na parkingu, ni kad ni gde. Ni dal sam ja, dal je neko drugi, bilo ovo hladno vreme, auto stalno prljav, ko zna koliko dugo to nisam ni primetio... mora tako ako se vozi po gradu i ne stoji u garazi samo kao eksponat... pa cak se i tad zakaci, prodjes biciklom, kolicima, kantom pored :D

Edited by Milos1

Idi kod Bosanca,resice ga da se ne poznaje

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Meni se tako desilo kao gomilica peska onako izgleda sivo , i bukvalno ide duz puta a ja tu okretao i rekao sebi moj moto "moze to jos" ispostavi se gomilica je ustvari tvrd beton onako kao da je cureo iz kamion mesalice i ista prica kao kod vas , a boli me uvo , moze to jos :D 

Note lagano gazi kilometre, nekih 2000 km od zamene ulja, drži se nivo, možda je mrdnuo 1-2mm, ukratko, ne troši ulje, na magistrali.

ALI, elektrika, kontakti.... prcaju...

Kada sam ga uzeo, nije mu se gasilo svetlo u gepeku. Skoro, nije radila pumpa za tečnost / šoferka, jer je osigurač izgubio kontakt.

A danas, otvorio gepek, zatvorio, posle par min, da otvorim, ma nema šanse. Gasih kola, palih kola, zaključavah, otključavah.... Gepek vrata ni da mrdnu. 

Mikro prekidač na vratima, ono... moje mišljenje, videću šta je. Sreća pa ima dva videa na YT koji potpuno pomažu u ovom slučaju

Prethodne probleme sam rešio bukvalno sa malo šmirgle, i kontak spreja.

A ovaj, videću....

Nije skup prekidač ...

IMG_20260301_214208.jpg

Just now, MS PK said:

Odakle je uvezen?

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

CH

Aliexp su carevi. 110 din

IMG_20260301_214336.jpg

https://www.kupujemprodajem.com/auto-delovi-i-alati/auto-delovi-prekidaci/mikro-prekidac-prekidac-brava-gepeka-nissan-qashqai-note/oglas/189643125

Evo i kod nas, uzmi i zameni taj odmah, a na aliju narucis 2-3 za rezervu kad su vec tako jeftini, pa kad stignu.

@Milos1 ne znas ti koliko taj mikroprekidac moze da ne radi koliko on moze da ceka paket sa alija :whistle:

Poručih na Aliju, 108 din komad, ne može se kupiti više komada. Čim sam ponovo kliknuo na link cena skočila na oko 650, što mu je i regularna cena 650-800din.

3 minutes ago, Axic said:

@Milos1 ne znas ti koliko taj mikroprekidac moze da ne radi koliko on moze da ceka paket sa alija :whistle:

Znaš me bolje od Googla :thumbsup:

Skoro zeninom stricu kome sam prodao note pre nekih 6-7 godina riknuo taj prekidac, porucili smo na KP, montirali i sljaka.

Ja sam ih na par mazdi menjao takodje

Tvoj i moj auto su rodjaci, a moj auto isto tako ima problem sa bravicom gepeka. Svetlo je stalno upaljeno, pa sam stavio mali sakriveni prekidac, palim po potrebi.

E sada, mikroprekidac za svetlo je u samoj bravici, sto znaci da i otvaranje gepeka moze biti problem u samoj bravici, a ne u prekidacu.

Predlazem da  probas da direktno spojis kontakte sa tog tastera za otvaranje, sigurno moze da se skine dzek i da se napravi kratak spoj. Ako otvara problem je u u tom tasteru, a ako ne otvara onda ipak treba nova bravica.

1 hour ago, milan-jtd said:

E sada, mikroprekidac za svetlo je u samoj bravici, sto znaci da i otvaranje gepeka moze biti problem u samoj bravici, a ne u prekidacu.

@Axic

Zamisli ako se ispostavi da je promasena investicija? Leleeeeeee...

Ima odmah da radi Refund :P .

roba 110 din, ima carina da me klepi i isporuka paketa, suma 500 din, to će me više potresti B)

pre par godina je kolega kupio nekog kineza, možda Geely, trebaju mu filteri za mali servis, on vidi koliko su kod nas, a nađe ih i na ALI ju jeftinije , poruči, ali kad su stigli, zvali ga sa carine da donese saobraćajnu, da dokaže da  poseduje taj auto, preselo mu, cimao se u radno vreme po carini...

A nije stvar u kinti, nego u cekanju dva meseca da stigne prekidac, a problem mozda ostane neresen.

Ja sam za Merivu kupio na Aliju tastere podizaca stakala, za vozacka vrata, glavni za sva 4 podizaca. Jako smesne pare a kvalitet vrlo vrlo zadovoljavajuci!

3 hours ago, Ivan said:

@Axic

Zamisli ako se ispostavi da je promasena investicija? Leleeeeeee...

Ima odmah da radi Refund :P .

Što je najgore sad čujem vest od poštara da svaki paket sa Alija bez obzira na cenu paketa naplate 3-4€ dostavu :ermm: valjda nemaju ugovor sa poštom o besplatnoj dostavi kao sa Temu.

Aj da se nadamo da neće  @shuxx biti od onih ne platiš na mostu, platiš na ćupriji :blink:

Ako ne bude problem u prekidacu - kad stigne, morace da oglasi na KP, da pokrije troskove promasenog projekta :P .

Skoro sam citao negde da su sad poceli za svaki paket, svaku porudzbinu da lupaju neke  cifre za carinu.

Meni su za neki termostat od 4 usd naplatili carinu kao da je 40 usd. 

Samo neka stigne i da je do njega. Kod nas je 1200 + poštarina 400.

Nije to carina, to je porez koji naplaćuju. Porez su trebali uvek da naplaćuju ali nisu jer nisu imali personala. Sad su videli da tu leže ogromne pare i počeli su da naplaćuju i na pošiljke od 100 dinara. Srbija jbg

Pre nedelju dana su mi stigle neke kukice za gepek, da se kese ne tumbaju, putovale preko 2 meseca ali mi nisu nista naplatili. Bile su oko 200 din.

Posted (edited)

Sa temua se valjda nista ne doplacuje, onaj iznos u dinarima koji pise da treba da platis to je to, nisam jos temu koristio ali pocecu, na temu su neke sitnice mnogo povoljnije nego na ali, sa alija mi skoro nesto stiglo naplatio nekih 100din na licu mesta postar

Edited by OMP