Reacher Gilt 3580 Posted December 28, 2025 Aj da mu oprostimo što ga ne pirka često, crn, jbg. Al' onu prašinu zato može da sabere za minut. Ne valja kad se zapusti, oće stvarno pleksi da se narisa kad posle briše skrpu, žimiti. I Sokobanjac se pisuje zajedno, mojne si ćaci! 2 1 nemanja84bg, shuxx and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted December 29, 2025 Moraću danas, ful, spolja i unutra, pred Novaka, da ne uđe štrokav u 2026.... Valja se 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8576 Posted December 29, 2025 Aj da mu oprostimo što ga ne pirka često, crn, jbg. Al' onu prašinu zato može da sabere za minut. Ne valja kad se zapusti, oće stvarno pleksi da se narisa kad posle briše skrpu, žimiti. I Sokobanjac se pisuje zajedno, mojne si ćaci! Izvinjavam se, u pravu si ali izgleda da sam u 01 ujutru ipak ćaci Best regards Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted December 29, 2025 Pa i ja sam chatgptovao u 22h, jok ću brišem prašinu po kola 2 OMP and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 5 Malo akcije posle proslave i putovanja. Zamenjeni vijci koji drže disk. Ko novi su Diskovi ubili cirka 600 km, nije se puno kočilo, ali cenim da su nalegli. Imam prijatelja sa Fiat Bravom, kočnice su mu fantazija, zakivaju u mesto. To ponekad kad provozam Bravca. Dok su kod Note nekako fino dozirane, i ne zabadaju kao kod Bravo. I pre i posle zamene kočnica, izgleda da je takav sistem, servo, šta li već. 2 Milos1 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted January 5 (edited) fiat i alfa imaju takve kocnice, osetljive na stisak dok kod nekih kola moras da stisnes mnogo jace za isti efekat kocenja iako je sve ispravno i uredno Edited January 5 by OMP 2 shuxx and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 420 Posted January 5 Cak i kod dva ista nije sve uvek isto, verovatno zavisi i koje su plocice i sta ima od opreme. Sivi bravo ima esp i tako kocnica malo mekse i linearnije hvata od crvenog koji zakiva kad se pipne, a on nema ESP(samo abs). 2 shuxx and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 13 Juče popodne mi stade brizganje vode na šoferku. Zakovalo. Ja rekoh nema više, mada se prepozna pad pritiska. Dolijem, al ni makac. Malo chat malo ytube i krenem redom. Dal je osigurač ili crevo ili pumpa. Srećom, samo sam prešmirglao osigurač i pumpa je proradila. De na ovu smrzotinu da skidam točak onu plastiku i pumpu... Nego, s obzirom da sam na Z10 imao dva prekidača za grejanje i hlađenje, može li mi neko iskusniji reći kako se koristi ova moja klima. Sinoć bi -9C, ja upalio samo grejanje, greje ono ali slabašno. Posle kliknem i upalim klimu. I bi situacija puno bolja, e sad, dal što se motor zagrejao ili... U prvom slučaju sam upalio samo ventilator i smer duvanja. U drugom i ovaj srednji deo, tj A/C i bi toplije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8576 Posted January 13 Zagrejao se motor, nema veze AC sa grejanjemSent from my SM-A346B using Tapatalk 3 shuxx, Reacher Gilt and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted January 13 (edited) Za pocetak pomeri tockic temperature skroz desno do kraja, sad stoji na 23*C to je ok kad se zagreje auto pa smanjis posle u voznji ali ja za kratke relacije po lokalu drzim uvek na max i samo smanjujem ili pojacavam jacinu duvanja a temperaturu jedino kad sam na duzem putu pa je podesim na nize da odrzava jer bude toplo na max. Klima ti znaci samo u odmagljivanju ali ne da bolje greje. Edited January 13 by OMP 2 Milos1 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 13 2 hours ago, OMP said: Za pocetak pomeri tockic temperature skroz desno do kraja, sad stoji na 23*C to je ok kad se zagreje auto pa smanjis posle u voznji ali ja za kratke relacije po lokalu drzim uvek na max i samo smanjujem ili pojacavam jacinu duvanja a temperaturu jedino kad sam na duzem putu pa je podesim na nize da odrzava jer bude toplo na max. Klima ti znaci samo u odmagljivanju ali ne da bolje greje. Bre, obično su mi duže ture, i stavim ventilaciju na auto. Prvo duva valjano, a posle uspori. Mada, ponekad dok ne zagreje stavim ventilaciju na max. A ovu, temperaturu, stavio na 23 i ok je, mada kada je ledeno, stavljaću na max dok se ne zagreje. Jes bilo hladno sinoć, a i treba mu vremena da se zagreje, ali tek posle 10 km kad uključih klimu, duvalo odlično. Možda sam ga uštrojio sa 23C, mada, napolju je bio minusssss Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted January 13 (edited) Ja ne koristim nikad auto funkciju na klimi, ne znam nemam naviku volim ja to da namestim kako meni odgovara a ne da mi on šeta kako hoce i da mi gruva ventilator, probaj da ne stavljas na auto siguran sam da ce biti bolje, takodje zavisi i kojom jacinom duva, sto jace duva sporije ce motor da se greje jer mu se odvodi toplota, kao i kad se leti pregreva motor grejanje ide na max da ga ohladi, pozeljno u prvo vreme ne paliti grejanje uopste tj ventilator da duva jer ce motor brze da se zagreje, mnogima je duvanje ukljuceno odmah cim upale motor, em ti duva hladno em se motor sporije greje, praktikujem da prvih npr. 1km voznje uopste ne palim duvanje a takodje volim da temp. bude na max podesena pogotovo kad kad je hladno, ne znam kako kod tebe nije hladno ovde bije fin minus ovih dana, drasticno se oseca na postizanju radne temp i grejanja. Edited January 13 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 420 Posted January 13 (edited) Na bravu je tako fabricki, kako god ga ostavio pre gasenja, kad se upali hladan ventilator je ugasen dok motor ne postigne neku temperaturu i onda pocinje tek da duva. Edited January 13 by Milos1 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9793 Posted January 13 Ja ne koristim nikad auto funkciju na klimi, ne znam nemam naviku volim ja to da namestim kako meni odgovara a ne da mi on šeta kako hoce i da mi gruva ventilator, probaj da ne stavljas na auto siguran sam da ce biti bolje, takodje zavisi i kojom jacinom duva, sto jace duva sporije ce motor da se greje jer mu se odvodi toplota, kao i kad se leti pregreva motor grejanje ide na max da ga ohladi, pozeljno u prvo vreme ne paliti grejanje uopste tj ventilator da duva jer ce motor brze da se zagreje, mnogima je duvanje ukljuceno odmah cim upale motor, em ti duva hladno em se motor sporije greje, praktikujem da prvih npr. 1km voznje uopste ne palim duvanje a takodje volim da temp. bude na max podesena pogotovo kad kad je hladno, ne znam kako kod tebe nije hladno ovde bije fin minus ovih dana, drasticno se oseca na postizanju radne temp i grejanja.Moram da te demantujem.Auto funkcija znači da ako je podesena temp na 24 stepena i brzina ventilatora na srednje duvanje, da će kad se upali auto , ventilator da duva na minimumu i kako motor zagreva, tako će brzina ventilatora postepeno da se povećava do zadate brzine, tj srednjeg duvanja. Samim tim je spreceno da ventilator duva hladno a neće ni da podhladjuje motora dok je temperatura motora niska.Ne postoji nikakvo gruvanje ventilatora niti teze zagrevanje motora.Kao sto sam pisao kod mene u temi, na -9 stepeni spoljnih, meni krece toplo duvanje vec nakon 1 km voznje na najmanjoj brzini ventilatora, na oko 2.5-3 km je motor na radnoj temperaturi a grejanje radi onako kako je podeseno cele zime na 24 stepena.Kako raste temperatura vode tako se povecava brzina ventatora do zadate vrednosti.Tek kad idem na neki duzi put, onda smanjim brzinu duvanja ventatora, temperatura je stalno ista.Prakticno i leti i zimi je podeseno ma 24, s razlikom sto leti radi kompresor klime.Paljenje kompresora klime zimi ispod 3 stepena je nemoguce, tj ne pali se kompresor.Topao vazduh iz sistema grejanja je zimi dovoljan da odmagli soferku i bocna staklaSent from my SM-S926B using Tapatalk Juče popodne mi stade brizganje vode na šoferku. Zakovalo. Ja rekoh nema više, mada se prepozna pad pritiska. Dolijem, al ni makac. Malo chat malo ytube i krenem redom. Dal je osigurač ili crevo ili pumpa. Srećom, samo sam prešmirglao osigurač i pumpa je proradila. De na ovu smrzotinu da skidam točak onu plastiku i pumpu... Nego, s obzirom da sam na Z10 imao dva prekidača za grejanje i hlađenje, može li mi neko iskusniji reći kako se koristi ova moja klima. Sinoć bi -9C, ja upalio samo grejanje, greje ono ali slabašno. Posle kliknem i upalim klimu. I bi situacija puno bolja, e sad, dal što se motor zagrejao ili... U prvom slučaju sam upalio samo ventilator i smer duvanja. U drugom i ovaj srednji deo, tj A/C i bi toplije. Nije ti se motor dovoljno zagrejao. Nema to veze sa ukljucivanjem klime. Klima sve i da radi na minusu ne moze da greje.Jedini nacin da brze zagrejes kabinu u startu je da ukljucis recirkulaciju, tj da sprecis dovod spoljnog hladnog vazduha. Ako je sistem ispravan, ne treba ti recirkulacija. Za par km voznje trebao bi motor da ti bude na radnij temperaturi i da imas odlicno grejanje.Moj drug ima problem sto mu temperatura motora na radnoj 90stepeni a grejanje u kabini kad je napolju oko nule i ispod, kao da ne posotoji, jedva mlako. verovatno je do termostata, jos nije resio.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 MS PK and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 13 Nekako je povelika zaprenima Notea, visok plafon, cenim da je isto kod npr 500L... Pa mu treba fino vremena da zagreje. Ja navikao na Z10, nikad nisam ulazio sa jaknom, 2 km za zagrevanje, i posle grejanje stavim na max dok ne zagreje. Mada, valjano brzo je grejao. Na izlazu vazduh je bio vreo. Kod Notea, je nekako suptilno, greje on, ali ne brutalno kao Z10. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted January 14 (edited) Punto ima manji motor koji se brze zagreje, imao sam 1.0 motor taj je duvao toplo vec na 400m od kuce a radnu postizao skoro pa na 1km voznje. Dolazi tast skoro do mene da pokupi klinca isto 1.0 motor, od njegove kuce do mene nema ni 1km, u autu vec toplo ko u banji. Na kraju krajeva mozda ti ni termostat nije bas 100% ispravan. Edited January 14 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted January 14 Meni stari Mini bukvalno na prvom semaforu pomeri kazaljku temperature sto je 500-600m od izlaza, kako ne znam A nije toliko mali motor, ipak je 1.6. Zavisi i od konstrukcije. Ako ne obara temepraturu kada se jednom zagreje dobar je termostat. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 471 Posted January 14 On 1/5/2026 at 12:44 PM, shuxx said: Dok su kod Note nekako fino dozirane, i ne zabadaju kao kod Bravo. Ovako se ponasaju i na mom Kliju. Ne zakivaju na blagi pritisak nego su bas to, fino dozirane. Ja imam neku asistenciju kod panicnog kocenja, mozda i tvoj to ima. Naime, kada sa gasa brzo predjes na kocnicu, on pojacava pritisak, i to se bas oseti, mnogo dobra fora. Tako da kada je potrebno on vrlo ozbiljno koci 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 14 Nisam probao to sa naglim kočenjem. Nije mi trebalo, ali pokušaću nekom prilikom. Valjda su nalegle nive kočnice skoro iljadarka prošla... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8576 Posted January 14 Pa po meni nema nikakve veze da li ti je temp podesena na max ili na 20c kada je hladno, on svakako gura svu vrucu vodu dok ne postigne tu zadatu temp.od recimo 20c, posle smanjuje protok i regulise samo da odrzava temperaturu. Ja drzim na 24c i leti i zimi, s tim sto je leti naravno ukljucena klima na auto modu. Krene da radi kao luda i brzo smanjuje brzinu kako obara temperaturu u prostoru i posle odrzava neprimetno. Nije ti do kubikaze prostora, ima tu mnogo do same klase vozila,koliko je dobar sistem,izolacija..kolko oara tolko i muzike.@knezevic76 kolegi je verovatno zapusen hladnjak u kabini ili ga klapna za toplo-hladno zeza.Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted January 14 12 hours ago, shuxx said: Nekako je povelika zaprenima Notea, visok plafon, cenim da je isto kod npr 500L Kad bi tako gledao, kupis neku patosiranu Hondu i ima da se grejes kao u furuni . 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 14 Razmišljam se da napravim zavesu iza prednih sedišta, da prepolovim zapreminu za grejanje.... Mala šala, ono veče se smrzoh, -9C, kratka relacija, još me zaustavi patrola, naravno - redovna kontrola- otvoren prozor... ma smrzoh se sledeće veče +1C... ludo vreme Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted January 22 Neke trange frange, usluga za uslugu i dobih valjano ulje. Zakasnelo za ovu zamenu. Ali biće za sledeću. Castrol, iz 2024 god... Taman da sazri u 2026 god Poreklo Holandija.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted February 1 On 1/13/2026 at 6:28 PM, OMP said: Ja ne koristim nikad auto funkciju na klimi, ne znam nemam naviku volim ja to da namestim kako meni odgovara a ne da mi on šeta kako hoce i da mi gruva ventilator, probaj da ne stavljas na auto siguran sam da ce biti bolje, takodje zavisi i kojom jacinom duva, sto jace duva sporije ce motor da se greje jer mu se odvodi toplota, kao i kad se leti pregreva motor grejanje ide na max da ga ohladi, pozeljno u prvo vreme ne paliti grejanje uopste tj ventilator da duva jer ce motor brze da se zagreje, mnogima je duvanje ukljuceno odmah cim upale motor, em ti duva hladno em se motor sporije greje, praktikujem da prvih npr. 1km voznje uopste ne palim duvanje a takodje volim da temp. bude na max podesena pogotovo kad kad je hladno, ne znam kako kod tebe nije hladno ovde bije fin minus ovih dana, drasticno se oseca na postizanju radne temp i grejanja. Već neko vreme mi je grejanje na oko 22C i Auto. Extra funkcioniše. Ne greje odmah , niti duva hladno, već kako se motor greje poćinje sve više, neko vreme kao pretera sa temperaturom, ali zapravo to je dok ne zagreje prostor oko senzora. Posle ulagani i odlično održava temp. Bude prijatno. Nema jaku ventilaciju, da bude preglasan. Baš ono suptilno. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20821 Posted February 11 Nije mi puno trebalo . Pajser. U kamen zakačio... Površinski, ali nije baš plitko 4 IDzO, moron, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites