shuxx 18161 Posted February 25 (edited) Oduvek sam voleo karavane, linija+praktičnost...ali nekom prilkom videh Citroen C3 Picasso, malo ga izguglah i dopade mi se nekoliko njegovih osobina. Fin klirens, jer su konstruisani kada SUV nije postojao, ali je svakako bio potreban 140mm+ klirens Odličan prtljažnik od oko 450L u više nivoa Obaranje zadnjih naslona i dobijanje ravne površine Pomična zadnja klupa, u cilju dobijanja ili prostora za noge putnika ili veće zapremine prtljažnika Motori na lanac, benzinci. Kompaktnost, B MPV klase, dužina od 4,1-4,3m. Brzo je C3 ispao iz trke, zbog problematičnih benzinskih motora, a na listu poželjnih je došla Opel Meriva B, Kia Venga, Hyundai IX20, i Nissan Note. Osim Merive koje ima poprilično, ostali su dosta retki. Na žalost, Fiatov 500L, mi je malo buljav, poprilično visok, a i ona (uglavnom) Crvena unutrašnjost me je odbijala. Iz nekih razloga Koreanci su na ceni, a svidela mi se kompaktnost Notea, njegova visina, jer mi nije jasno šta mi znači cca 20cm iznad vozačeve glave.... tako da sam priželjkivao Note sa 155cm visine. Pratio sam oglase, i iskoči Note, u blizini. Svidelo mi je stanje, oprema i boja. Da, znam da je Crna naj osetljivija, i da će mi auto biti prljav 99% vremena. Ali, dajem prioritet pouzdanosti, praktičnosti pa tek estetici. Tako da je kupljen Nissan Note 2010god 1.6 Benzinac 110ks u najvišem Tekna nivou opreme. U odnosu na Z10 klotaru, ovaj ima skoro sve. Čak i "touch screen"... Edited February 25 by shuxx 17 horvat, Axic, nobutado and 14 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9279 Posted February 25 Pošto sam vozio Modusa na sličnoj platdormi, vrlo zahvalni automobili. Služiće te lepo, ne sumnjam.Dal se to meni čini da nema pokazivač temperature?Zanima me dal je to renoov motor?Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4967 Posted February 25 12 minutes ago, shuxx said: 1.6 Benzinac 110ks u najvišem Tekna nivou opreme. Mislim da je ovo Reno motor. Pouzdani su, drug je imao u Daciji Logan, presla oko 400.000 i kotrljala se i dalje. @shuxx U zdravlju proputovao dosta i da te sluzi dobro. Kako sve vreme odmice, tako i nestaju B/C-segmenti u kombinaciji MPVa koji zaista pruzaju prakticnost. Jednostavno, SUV/Crossover segment ih lagano potiskuje. 2 MiloshBg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 (edited) Cestitke na kupovini nisi porgresio sigurno Note je odlican auto kako smo vec i pisali vise puta. Nije reno motor, ovo je cist japanac, samo dizel 1.5 koriste renoov Nema pokazivac temperature kao ni mnogi japanci Ja sam sad uzeo jednu merivu B za prodaju, prijatno sam se iznenadio autom u svakom smislu i stare merive su bile odlicne ali ova novija nema veze sa njima mnogo bolji auto i po diyajnu, komforu, kvalitetu izrade. Grand modus jeste platforma ista kao note ali sam auto je daleko ispod note u svakom smislu. Edited February 25 by OMP 3 1 ISV_01, horvat, Dash and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18161 Posted February 25 (edited) U pitanju je HR16DE motor, Nissanov, ali je rađen sa Renoom čiji motor ima K4M oznaku. I DA, NEMA pokazivač temperature motora Dašak luksuza, bez ključa paljenje... ludiloooo Nego da pitam, šta mi fali u ovom šupljem delu... Edited February 25 by shuxx 2 horvat and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18161 Posted February 25 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 (edited) Ne znam sta su saradjivali sa renoom oko benz motora ali ovaj motor nema veze sa renoovim 1.6 ni po izgledu ni po konstrukciji, reno je na kais nisan na lanac, glava skroz drugacija a nije mi poznato da je reno stavljao u neka svoja vozila ovaj motor?? btw fali ti poklopac motora, cudi me da skinuli i da ga nema, mozda taj ko je prao motor zaboravio da vrati, pitaj prodavca. Ne znam sta ide u ovu rupu u rezervnom tocku, mozda onaj centraz za felnu a u ovu rupu na kontakt bravi je za slucaj da keyless ne radi pa da gurnes kljuc fizicki. Edited February 25 by OMP 5 horvat, IDzO, Reacher Gilt and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9279 Posted February 25 Ma to su godine kada su Reno i Nissan kao nesto sarađivali itd itd...da ne gušimo temu. Čekamo prve utiske iz vožnjeSent from my SM-S926B using Tapatalk 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2455 Posted February 25 Cestitke legendo, i da nam ustedis vise nego sa z10 mocnom masinom 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23629 Posted February 25 (edited) U rupu u stiroporu mozda ide onaj prihvat za srafove/brezone? Kada kacis felne, pomaze da se lakse usrafe? Imao sam u alatu i na Bravu i na DS5, slicnog je oblika. Ili ovo sto OMP kaze, a to kod drugih proizvodjaca pre znaju da budu klinovi koji se srafe u rupu za sraf na glavcini. Drugar na Suzukiju SX4 ima kontakt bravu na identican fazon, jeste keyless ali paljenje nije klasicno na dugme, nego isto vrtis tu plastiku umesto kljuca. I takodje ima slot za mac kljuca, za ne daj Boze . 2 hours ago, shuxx said: Na žalost, Fiatov 500L mi je malo buljav a i ona (uglavnom) Crvena unutrašnjost me je odbijala. Pa ne mora da bude Miki Maus sa pocetka produkcije. Restyle su vrlo lepo odradjeni, utegnuti spolja, daleko bolji enterijer i popravljeno sve sto je bilo pomalo neozbiljno odradjeno u prethodnoj iteraciji (pre svega sedista, instrument tabla, volan, multimedija, atraktivnije felne i boje...). MPV su mi uvek bili simpaticni i nadasve prakticni - mada licno nisam neki njihov ljubitelj (u smislu da bih ga kupio), bas mi se svidela verzija 500L kod naseg drugara @Dzimbo - oprema, motorizacija, boja... Ti 1.6 atmosferci su peri-deri ali i malo veci potrosaci. Bas jos uvek imamo jedan matori 1.6 Megane u firmi (Mk3, kupljen nov naravno). Da li su i u kakvoj vezi motori - ali identicna je kubikaza, snaga i obrtni kao kod tebe. Ne znam kako ce to tvoja srcka da podnese , ali evo jednog long-term preseka krajem prosle godine: Predjeno oko 8000 km, prosecna brzina lepih 41 km/h, ali i kombinovana potrosnja od skoro 8.5l. Jeste veci auto, ali i sa boljom aerodinamikom. Cisto BG voznje i guzve, opusteno pije i po 11.5 l. Ali je zato nepoderiv. Simpaticna i prakticna vozilica, zelim ti puno bezbednih kilometara. Taman i da imamo sta razlicito i interesantno da procitamo na forumu, u zadnje vreme eto malo Japanaca, Kineza... Da te masina lepo sluzi, da se sporo i jeftino navozas i da menjas za ekonomicniji . Edited February 25 by Ivan 5 1 MS PK, nemanja84bg, Dzimbo and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 (edited) Nije to motor koji je isao u megana iako su dosta slicni izgledom, evo gde se sve ugradjivao taj K4M motor.... Dacia or Renault Sandero 1.6 16V, Dacia or Renault Logan & Logan pick-up 1.6 16V Nissan NP200 1.6 16V Renault Symbol 1.6 16V Dacia or Renault Duster 1.6 16V Renault Kangoo 1.6 16V Dacia Dokker 1.6 16V Nissan Kubistar 1.6 16V Renault Clio 2 1.6 16V Renault Megane 2 and Megane 3 1.6 16V Renault Scenic 2 1.6 16V Renault Laguna 1 and Laguna 2 1.6 16V Lada Largus 1.6 16V ...a sto se potrosnje tice znam da je dosta trosio u meganu, imao ga brat novog kad se pojavili a nije nikako isao, u Note takodje ne moze bas malo da trosi , mislim da je kataloska gradska oko 9l, u praksi je to verovatno 10+ ali vlasnik jednog takvog kome sam prodao mi se cesto pohvali kako je zadovoljan potrosnjom, zaboravih koje cifre mi je spominjao, a takodje je vozio punta pre note. Edited February 25 by OMP 2 neshtry and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18161 Posted February 25 @Ivan Iskreno se nadam da nije ta potrošnja. Nju ni moje planinarsko srce neće da podnese ;-) Podaci sa spritmonitora kažu da Fiatov 1.2 8V 60ks troši malo manje od ovog Nissana 1.6 110ks... Naravno u proseku 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 (edited) Zadnji note koje sam imao je bio 1.4 pure drive (poboljsana energetska efikasnost) taj kazu da je stedisa cak mislim nesto ispod 7l u gradu na papiru Edited February 25 by OMP 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23231 Posted February 25 38 minutes ago, Ivan said: opusteno pije i po 11.5 l Uh, nemoj ga sa tim potrosnjama pogotovo ovu sa dvocifrenu, boli mnogo 2 3 Dzimbo, nemanja84bg, shuxx and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 Pa jbg ne moze i jare i pare, svakako taj atmosferac ne moze biti stedljiv, niti je note mali i lagan auto niti je taj motor nesto jak, burazerov megan je prebacivao 10ku po gradu a isao ko vezan. Note ide vrlo korektno sa tim motorom, cak i onaj 1.4 lepo povlaci za razliku od renoovih agregata koji su lenji. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23231 Posted February 25 Ni aerodinamika Note nije takva da otpor vazduha bude manji od npr. Punta u njegovom slučaju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 iako deluje nelogicno note ima manji koeficijent otpora od punta Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20727 Posted February 25 Extra autić, volim taj motor Meni je 500L više po ukusu 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4316 Posted February 25 Ipak gresim, naredna generacija note ima manji koeficijent otpora od punta a ova ima malo veci 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7022 Posted February 25 (edited) O cestitam ti @shuxx, uzeo si bas takav Note kakav sam i ja jurio svojevremeno kad sam (na kraju) uzeo Grand Modusa! Da se s uzivanjem navozas! Koliko sam ja izucio, taj 1.6 nije Renaultov K4M, kao sto i @OMP kaze, razvod na lanac. Bilo bi super da uporedimo "pile" jedared Edited February 25 by horvat 1 1 shuxx and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18161 Posted February 25 Čim mu turim plin, dolazim za BGD ;-) 1 5 nemanja84bg, Axic, Reacher Gilt and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23629 Posted February 25 1 hour ago, OMP said: taj kazu da je stedisa cak mislim nesto ispod 7l u gradu na papiru Na te njihove matore podatke (pre WLTP) u principu dodajes miniumum litar, a obicno 1.5+ l za kombinovanu. Za cist grad i vise, naravno. 1 hour ago, OMP said: niti je note mali i lagan auto niti je taj motor nesto jak, burazerov megan je prebacivao 10ku po gradu a isao ko vezan. Meni je i dan danas kad sednem, iznenadjujuce da atmosferski 1.6 motor od 110 KS onako lepo povuce sa malih obrtaja (za atmosferca naravno). Odaje utisak kao da je neki turbo na laganijem gasu. Ali se tu prica oko "iznenadjujucih" performansi otprilike i zavrsava . 1 hour ago, shuxx said: Iskreno se nadam da nije ta potrošnja. Nju ni moje planinarsko srce neće da podnese ;-) Podaci sa spritmonitora kažu da Fiatov 1.2 8V 60ks troši malo manje od ovog Nissana 1.6 110ks Onih 8.3l iznad je za 1.6 u BG (u guzvi) + otvoren put (vozi se uglavnom autoputem). Verujem da u tvojim uslovima, plus lagana voznja na otvorenom, opusteno moze da se drzi oko sedmice kombinovane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18161 Posted February 25 https://www.alamy.com/stock-photo/nissan-note.html?sortBy=relevant Nema poklopac motora. https://www.automobile-catalog.com/auta_cmpower.php#gsc.tab=0 Punto 188 s Note, 0,32 vs 0,33 Cw Moj Note je oko 1200kg Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5200 Posted February 25 Još jednom čestitke ! Rekao bih da će ti prednji diskovi ( i pločice) morati da se menjaju. Kao da se dosta suzila „kočiona staza“ zbog dubinske periferne korozije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9279 Posted February 25 Nisam.hteo o potrošnji, moj prvi komsija imao tog Note sa tim motorom a ja Modusa 1.5 dizlo, kad god je video kod mene prosek od 4.5- 5 l nije mu bilo dobro, al aj. Ruku na srce, nine taj njegov puno trošio, od 9 pa na više po BGu . Elem, plin i teraj, krajnje zahvalan auto. Ja sutra kad bi bašao modusa očuvanog i u opremi kao moj što je bio, ne bi razmišljao ni tren da ga kupimSent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites