Jump to content
Goran
ISV_01

Evropska pomorandža kineskog porekla - MG ZS

Recommended Posts

12 minutes ago, knezevic76 said:

motor se još čeka sa Alija emoji41.pngemoji23.png

Videh ranije po testovima da su imali atmo cetvorocilindras i mali turbo trocilindras sa direktnim ubrizgavanjem (+ BEV globalno).

Da ime uslika bar jos i menjac, sami bi odgonetnuli. Mada po cajgerima i odakle krece crveno polje na obrtaljci mirise na ovo prvo.

Nego, cek' bre da vidimo najbitnije - kada zove da casti, tj. kada ce biti standardno forumsko razgledanje iliti cuvena "redaljka" :D .

1 hour ago, knezevic76 said:

Elem, možda je kupio karoseriju, motor se još čeka sa Alija

A pa da, eno ga sedi u posti vec 5 dana, cekam da neko uvidi paket :lol:

1.5 atmo motor s pogonom na lanac, 4 cilindra, 5 brzina manualac + raketa mod, 106ks i mislim 141Nm.

Mislili smo da uzmemo i najjacu opremu (Luxury) koju pokrece 1.0 turbak, 3 cilindra sa takođe pogonom na lanac, 6 brzina automatskim CVT menjacem.

Taj ima zaista brdo opreme ali svi ti primerci su na lageru od pre usvajanja ovog GSR2, tako da nista od te novije sigurnosne opreme nemaju i iskreno, to nas je odbilo od kupovine istog. Mislim, imaju nesto od te sigurnosne opreme poput BLSP (senzor mrtvog ugla) ali iskreno smo zeleli ovaj paket sa auto-kocenjem.

Redaljka, pa nadam se u neko dogledno vreme, nadolazeceg vikenda tesko ali vec onog narednog je moguce. Previse se stvari gomila u 1-2 nadolazece nedelje u pozitivnom smislu :stuart:

Edited by ISV_01

Čestitke,da te služi u zdravlju i sreći i zamenio ga za G klasu

Edited by neshtry

Čestitke. U ovoj boji možda i najlepši. 

U vikendici do moje, prošle godine komšije su kupili ista 2 ovakva. Prvo matori za sebe a onda je i ćerka kupila isti.

37 minutes ago, Axic said:

Čestitke. U ovoj boji možda i najlepši

Bila mrtva trka između plave i narandžaste. Da nije bilo narandžaste (a jeste, bio je poslednji komad, kako to kod mene biva), onda bih se dvoumio između metalik sive i plave.

Ovako je baš upečatljiv.

1 hour ago, neshtry said:

G klasu

Moze moze, neka greskom izvucena kod mene na nagradnoj igri, taman za stan :lol:

Evo jos jedna mala zamerka. Ako je ekran ugasen (ne u stand-by modu, nego samo ugasen ekran, tipa da ne svetli dok vozim noću i ne smeta mi), nakon ubacivanja u rikverc, kad se pali ekran zbog dinamickog prikaza linija za uparkiravanje, nakon zavrsetka uparkiravanja i izbacivanja rucice iz R u neutral, ekran se ne gasi sam. mislim, nije tesko da se klikne opet da ugasi ekran, radnja izistkuje 0.5 sekundi.

Dok na primer kad je ugasen a pojacavam grejanje/hladenje ili ventilaciju, on prikaze sta se i koliko menja i ugasi. Top stvar, bas znaci za vecernju voznju.

Navigacija je, preko onolikog ekrana, nerealna. mislim, moj Garmin sa 6' deluje smesno, a tek pređašnji model sa 5'..ko da imam prokleti globus ispred :D

Zvucnici su mu vrlo pristojni. 4 zvucnika u vratima i 2 visokotonca u A stubu. Ima virtual surround i standardna podesavanja, zvuk je krajnje korektan.

zvucnu signalizaciju daje svaki put kad se otvore vrata i pokazuje na displeju. Lepo je sto pokazuje koja od prednjih vrata je otvoreno, dok pozadi pokaze na oba vrata, iako su druga zatvorena. Nem pojma jel tako treba, al ok. Nije cim.

Displej sa informacijama za vozaca je veoma lep, pregledan, svetao i jasan. Bela slova, crna pozadina i ende. Jednostavno i pregledno.

Potrosnja....pa bije baja 12L ko da mu je ćaća kupio, sta cu mu :D

Biće manje kad se razradi, do 1500-2000km do 3000rpm, ne brze od 120km/h, posle lagano moze gore. 

Zvuk motora je za nijansu bucniji od test primerka ali je receno da ce se smiriti kad se formira agregat. Na testu sam mislio da se u jednom momentu aktivirao SS sistem, koliko ga nisam cuo. 

Menjac za grad - odlican. Odnos u menjacu i diffu ne znam kakav je ali lepo krece i menja fino brzine, nije naporan za voznju. Iskreno sam mislio da ce mi vise nedostajati 255Nm i dizlo power i da necu umeti da vozim atmosa ali....nije bas tako.

Kakva je navigacija u smislu softvera i mapa, čija je?

Ima li besplatan update par godina?

Čudi me za gume i akumulator da nisu kineske.  Imaju i oni kvalitetnih stvari ali verovatno za EU tržišta stavljaju neke EU stvari.

6 hours ago, ISV_01 said:

1.5 atmo motor s pogonom na lanac, 4 cilindra, 5 brzina manualac + raketa mod, 106ks i mislim 141Nm.

To lutko, to je vec primerenije ovom mestu :) .

Posle tvog uvodnog posta i predstavljanja, pomislio sam da nisam nekako slucajno zalutao na "ana.rs" :D .

Edited by Ivan

24 minutes ago, Zvezdo said:

Kakva je navigacija u smislu softvera i mapa, čija je?

Ima li besplatan update par godina?

Navi je iGo, a operativni na autu mislim da je klasican android. Mape su besplatne dok je auto u garanciji, tako mi je receno, s tim da valja napomenuti na servisima da je update-uju ako ima novih mapa. Iz istih mapa se vuku podaci o brzini, ako kamera ne registruje brzinu na znaku.

Ja ti rekao da pogledas MG, nisam mislio da ces stvarno i da kupis :lol:

Salu na stranu super izbor, da te u zdravlju sluzi!!!

Ja mislim da nema nista u tom cenovnom rangu sto nudi slicno tako da definitivno dobra odluka, a pride imas i 7 godina garancije.

Inace, sticem, utisak da svi Kinezi ulaze na trziste sa jednom sigurnom prodajom, tj necim sto ce sigurno da bude odlicno i posle kud koji mili moji sa cenama i ponudom (pogledaj naslednike Atlasa PRO, ZS i Tigga 7/8 i njihove cene), ali da to prvo vozilo svesno daju dosta ispod cene.

23 minutes ago, igor0511 said:

Ja mislim da nema nista u tom cenovnom rangu sto nudi slicno tako da definitivno dobra odluka, a pride imas i 7 godina garancije

Ovo je glavna stavka koja je odlucila da se MG kupi. Nista, ali nista mu nije prici u tome sta nudi niti kako izgleda unutra i spolja. Mozda nema sve sigurnosne sisteme kao kod 1500e skuplje Toyote u Luna paketu ili mozda Hynde i20 u premium paketu ali...unutra je stvarno osvezenje.

13 minutes ago, PremieRacing said:

tabla presvučena kožom

Cak nije ni koza, ni skaj. Neki vestak ali odlicno odradjen.

Hvala svima na zeljama :D

4 minutes ago, Woodoo said:

Koliko se lako gasi upozorenje o prekoračenju brzine i da li iritira ako se ne ugasi?

Par klikova na infotejmentu. Doslovno. Sa druge strane upozori nesto kratko, fazon 5-6x i iskulira te. Kao, dobio si obavestenje, radi sta god hoces :D

Vise ce ti se javljati upozorenje za kafu ako krenes da okreces glavu da vidis hoces li se prestrojiti ili ne ili gledas nekog u zadnji/bocni retrovizor, ume da skonta da su il umoran il nadrndan pa ti ponudi kafu :lol: