Jump to content
Goran
ivica su

P: Fiat 500L 1.4 95ks Pop Star

Recommended Posts

1 minute ago, Ivan said:

Kad vec off-ujemo, zaboravio sam da dodam... Na ovom od 120k km ti je vec uradjen veliki servis i zamenjeno kvacilo. A na ovom od 50k km te sve to ceka :D . Sto bi rekli pojedini na forumu.

Znaj da te izuzetno poštujem, svaki tvoj post

ali reci mi, vredi li to 2000 eur razlike u ceni

@Ivan

Da ne poveruješ koliko je to zapravo bitno.

Evo na oglasima sam gledao i nešto tipa Škoda Skala i sl. Jesu mlade, 2020. godište, ali sve na preko 120k. Ni na jednoj odrađen servis.

Znači platiš ne malu cifru i brže bolje kod mehaničara na veliki servis i kvačilo :wacko:

3 minutes ago, shuxx said:

i reci mi, vredi li to 2000 eur razlike u ceni

Pravilo je da vise nema pravila. Sve iole novije sto gledas apsolutno nije vredno tolike doplate. Plus sto su automobili uglavnom sve nekvalitetniji, sa slabijim motorizacijama, nabijenim cenama i vozila i delova za njih.

Koliko ja pratim auto industriju, a pratim je od malih nogu - nikada nisi dobijao manje, a za vecu doplatu. Sve to oni lepo zamaskiraju sa satro ekologijom, odrzivim materijalima, par LED traka i multimedijom (ko se vec peca na tu zvaku). Do juce su to bili problemi sa poluprovodnicima i transport iz Kine zbog Corone.

Pogotovo je "odlepilo" trziste polovnjaka. Zato mi je uvek interesantno da vidim sta ce biti sledeci izbor nas forumasa, kada treba da uzmes nesto iole novije. Ima tu lepih ideja. 

I salim se ja malo svo vreme, nadam se da ne zameras ;)

što bi pojedinci rekli, bolje kupi naj jeftiniji, pa uloži u njega, nego da veruješ na reč onome što tvrdi da je uradio servis ili zamenio deo,naravno važi i ona, gledaj prodavca, a ne auto

@shuxx

Mislim da sam jednom to i spominjao ovde na forumu. Istovremeno drugar i ja uzeli 500L, moj od prvog vlasnika u stanju novog, njegov isto godište, sve isto, ali 150k na satu ( što realno i nije puno ), ali je auto bio službeni u nekoj firmi ( putnički, ne teretni ), platio ga 20% manje nego ja svoj.

On kad je seo u moj auto, prvo je bilo "jeeee pa ovo nisu isti auti". Dok se kod njega već tresao volan, pedala kvačila bila tvrda, osetila se svaka rupa, a u faru već bilo kondenza, kod mene apsolutna tišina i mekoća u svakom pogledu :)  . Tako da džaba gledaš oglase ili prodavca, dok ne provozaš auto, ili još bolje, dok ne uporediš, ne vredi donositi takve zaključke :) 

Elem, sad se setih, svog Grande Punta, pre 500L-a, sam prodao debelo ispod prosečne cene, ne znam da li sam povratio uloženo, pošto sam uložio baš dosta, jednom naučena lekcija.

Edited by ivica su

@ivica su

Verujem da si u muci da doneseš odluku oko novog auta. Prošao sam kroz to pre 6-7 meseci.

Parametri su mi bili slični: prvi vlasnik, kupljen u Srbiji, 4 cilindra, 4/5 vrata, naslon za ruku i pokazivač temperature motora.

Nakon duge potrage, iskočila mi Astra J limuzina 1.4 turbo sa plinom (140 KS, decembar 2020., 43000 km, 2 seta guma) koju sam platio 10900. Mana je bila boja - bela.

Do sada se nisam pokajao, čak naprotiv.

Ovo pišem da bih podelio iskustva i razmišljanja, a možda ti pomogne.

@kakoonobese

Hvala na podeljenom iskustvu.

Eto, ista muka, i ništa se nije promenilo za tih 6-7 meseci :)  Evo, baš je bila ista takva Astra J ušla u uži izbor, zapravo, u ovom trenutku i jedini izbor, ali je supruga stavila veto :X

Razumem je, to bi bio kompromis jer ni meni limuzina nije baš prva želja, ali onaaaaa, ni da čuje :) . Razumem je, treba ponekad i ona to da vozi.

Evo ga trenutni presek za celu Srbiju na PA:

- Tipo 1.4 120ks - po tim kriterijumima 0 komada ( debelo van njih čak dva )

- 500X - ako ne računamo par onih za 17-18k, takođe ništa

- Astra K - ima jedna, ali je cena prilično jaka

Edited by ivica su

Prodaje moja sestra Kia Ceed 1,4  2018 god do decembra u garanciji ona prvi i jedini vlasnik .96000 km nije na oglasima

Ako je interesantno javi se

Edited by jevta

@ivica su

Nemoj Duster, imamo u firmi 10-ak komada, svi su stari do 2 godine i ozbiljno *ebavaju malo malo, i dizeli su 1.5.

Mislim da su većina novijih auta debelo precenjena i zaista lomovi, nema više ono kupim nov i miran sam...

@jevta

Imaš poruku u inboxu :D

Kad spomenuste dustera, zet vozi sluzbeni prethodni model 3 cilindra turbo benzin - plin i evo skoro 100k km mu nije nista.. A inace je unistitelj automobila.

7 hours ago, MiloshBg said:

Kad spomenuste dustera, zet vozi sluzbeni prethodni model 3 cilindra turbo benzin - plin i evo skoro 100k km mu nije nista

Na 160k sluzbeni Duster 2020to zamena evo vec druge dizne u ovl.servisu za 6 meseci jer u neovl gde ga 'odrzavaju' nisu uspeli da srede tj sta je. 67k svaka dizna. 

Naopako.