Jump to content
Goran

Recommended Posts

Pozdrav drugari nov sam na forumu vozim lanciu musu 1.3 multijet 2005 51 kw naime imam sledeci problem pocelo je da mi se javlja ulje u crevu kod interkulera koje ide iz usisne grane majstor kaze da je zbog ulja  odnosno uljnih isparenja pa me zanima sledece da li je to moguce i koje ulje sipati kad sam kupio auto u njemu sam vec dve godine sipao Seleniu Diesel 10W40 to je moj majstor uzimao iako po specifikaciji ide 5w40 ja nisam znao da je u njemu bio sipan 10w40 mislio sam da je 5w40 u pitanju pa sam promenio sa selenie na Eneos Hyper 5w40 mnogi kazu da je 10w40 previse gusto za moj motor neki majstori mi kazu da nastavim da sipam 10w40 gradaciju   neki kazu da to ne radim nikako  ako moze iko da pomogne jel ne znam sta da radim

@Natsu isti motor je kod mene u Puntu i oduvek sipam 5W-40, godinama je Shell HX8 ali neces pogresiti ni sa drugim u toj gradaciji. 

ja isto sipam 5w 40,a to fabrika preporucuje,a to se desava da ponekad zamasti od uljnih isparenja creva koje ide od turba do interkulera

Bilo koje ulje samo po fiat specifikaciji

4 hours ago, silenci said:

ja isto sipam 5w 40,a to fabrika preporucuje,a to se desava da ponekad zamasti od uljnih isparenja creva koje ide od turba do interkulera

Bilo koje ulje samo po fiat specifikaciji

Znaci moze i gusca gradacija ?

nebi trebao,samo neki drugi proizvodjac,moze jedino ako je motor bas dosta presao i ako trosi ulje,a to samo u ekstremnim situacijama

1 minute ago, silenci said:

nebi trebao,samo neki drugi proizvodjac,moze jedino ako je motor bas dosta presao i ako trosi ulje,a to samo u ekstremnim situacijama

Ne trosi ga poceo je da vlazi na crevu za iberlauf majstor kaze da se to desava zato sto sam sa gusce preso na redju gradaciju