Jump to content
Goran
Ticma

Skoda Superb 2.0 TSI

Recommended Posts

Hahah bilo je u istoj ceni drugacijih felni ali sam hteo crne a gume, Nokian, hteo sam Kleber ali ih nije bilo pa sam morao da se otvorim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Iskreno uvek.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Pa ono zimski set, svakako se nece sijati na daily autu a i malo da mu pristedim trap na 18” od ovih ulica bez rupe na vidiku

Ja bih to odmah dizao na 500, kad je bal nek je maskenbal!

i onda pravac green hell!

fina zverka, sa finim remapom, rupe nećeš ni osetiti, leti preko njih :)

jednom je jedan moj drugar rekao za Octaviu RS "sve skockano, sve kako treba, sve vrh ali brate taj znak kokoške na haubi bode oči"

Ne osetim ali ih cujem, powerflex zna da zacvili
Danas zamenjena sva ulja od motora preko diff, menjaca i haldexa. U narednom periodu samo da ispratim potrosnju ulja pa da vidim hocu li prelaziti na drugaciju gradaciju.

1000+km od zamene ulja bez potrosnje istog (mozda nesto mizerno). Sto se tice potrosnje goriva, kao A6, razlika minimalna
Kada prodju praznici i odmori sredjivace se standardne boljke gde malo slinavi po motoru.

Poruceni Zimmermann diskovi i DBA street performance plocice za napred, pozadi za sada ostaje standard dok ne dodje red za zamenu.
Sto se tice 100 oktana, na Nis-u kao da nema ni 95 dok Shell i Eko potpuno drugaciji rad motora i performanse, o mirisu iz auspuha da ne pricamo

Ja sam cuo u par navrata prigovore na benzin sa nis-ovih pumpi.

Drugar koji vozi motor najvise hvali omv 100.

Drugaru zamrzo dizel prošle zime. Bili na Staroj pl, bilo oko -15°C... Jedva upalio. Sipao na NISu...

Mozes sipas koji hoces, moj auto je grizao dok nije dosao do nasih pumpi a onda je poceo problem. I sporije mlitavo nekako da vuce, vuce ali nije to to fali onih 5 - 10% output-a ... Dakle ili je serviser spicio losu mapu ili octane senzor vidi nase gorivo za sta mislim da ce biti veca sansa ;) verujem da inostrane pumpe imaju i grejace u tankovima i ostalo i tacno se zna kako gorivo treba u auto pod tacnom temperaturom i sastojkom. Kod nas u dizel samo grunu aditiv i to je sto je. Benzin pa sigurno ima vlage znam da mi pucketa masina dok se ne zagreje bas zbog tog procenta , dakle nisu motori vise kao nekad imuni na smece, moj bivsi bio imun na sve dok danasnji verujem mora ta smesa tog odnosa i raspona temperature i to je to, prilicno su benzinci perfektni sto se tog motornog checkup-a tice a verujem i dizelici.

Stvar je jednostavna...

Uvek sipati na frekventnim pumpama,je se gorivo stalno doliva i uvek je sveže.

U zimski dizel se sipa aditiv,ali oni nisu ni stigli dotle da im ga foliju.

Kod mene je MOL gorivo loše je malo frekventna pumpa,a na NIS je odlično jer dolivaju barem dva puta nedeljno (plus imaju sva moguća maziva)

Što ne sipaš na Molu u futoškoj? 

Tu važi za kvalitetnije gorivo.

OMV izbegavam iz ličnih razloga, ne volim da potpomažem suprotnu stranu 

Edited by darkman14

Mol u Futoskoj sam probao sa dizelom. Benzin nisam nikad.
Shell kod Lidla mi nista posebno. Ne mogu reci da osetim posebno razliku ni sa Nis-om, ali to je bilo u Stage 1, gde se slabije i oseti razlika.
Od tjunera imam savet za OMV, da mu se najbolje pokazao na valjcima.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Isto iskustvo od bajkera da omv ima najbolji benzin.

Sto se dizela tice,mozes kako hoces.Nema tu neke razlike.

Dobavlja jedan gospodin iz Beograda
Retko i kosta, samo prednje plocice 30k rsd…

Izguglao sam ih, video i cene... ali me interesovalo da li imaju prodaju ovde, ili ih neko prenosi preko grane. 

U svakom slučaju, uživaj u kvalitetnim kočnicama :thumbsup:

Porucen PCV ventil iz originala, NGK svecice i set gumica da se predihtuje gornja dekla lanca. Ovaj put sipamo Millers EE performance 5W40, pre toga ispiramo motor pa nakon svega cekamo lepo vreme da nakacimo Dragy da izmerimo vremena