zipa13 218 Posted December 11, 2024 Dodje red i na najomiljeniji auto iz kolekcije. Prosto neverovatno da je uopste bila u Kanadi, gde se nikad nije prodavala. Bila je na ostrvu, sat i po voznje trajektom od Vankuvera. Originalni vlasnik je ziveo u Japanu, i 1993-ce je porucio iz Italije. Kad se preselio nazad u Kanadu, naravno i auto je dosao sa njim. Covek sada ima nekih 75god,i lepu kolekciju automobila koju rasprodaje, jer ne vozi vise. Ja sam je uzo pre 3 godine od njega. Imao sam srecu da sam video oglas bukvalno posle 3min kad je izbacio, i odmah nazvao. Posle sat i po razgovora, pristao je da mi proda auto. Nije hteo da proda auto nekom preprodavcu, nego samo nekom Alfisti, koji ce auto da cuva i vozi,zato je razgovor i trajao toliko dugo. Nije hteo kaparu, rekao je da ce da saceka da organizujem prikolicu, trajekt i ostalo, i iskreno cimao sam se da ce da je proda nekom drugom. Nazvao sam ga sutradan da mu kazem, da mogu za 3 dana da dodjem po auto, i opet ponudio kaparu, koju je odbio, i rekao mi da ne brinem, auto je moj. Preko 50 ljudi je zvalo posle mene, i nudili i vise nego sto je on trazio, ali nije hteo da je da nekom drugom, hvala mu. 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Zender Recaro enterijer Novitec izduv Stelujuci amortizeri Oz tockovi Auto je bio potpuno ispravan, sem servo pumpe za volan koja je pustala po malo ulja, to je sve. Onda sam ja odlucio da zamenim apsolutno sve na autu, do poslednjeg srafa, tako da u sustini u magacinu imam delova za jos jednu kompletnu Q4, sem skoljke. Radjeno je svasta nesto na autu, ali pisacu vec o tome. To je to za sad 12 1 werp690, darkman14, Zvezdo and 10 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted December 11, 2024 Stari je pravi ljubitelj automobila, i nije hteo da proda preprodavcima koji je ne poštuju, imao si sreću da si video oglas, a odmah reagovao, i naravno imao "priču" tj znanje za razgovor... Prva fotka je prelepa 2 neshtry and zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 737 Posted December 11, 2024 (edited) Au brt.... Najezio sam se dok sam gledao slike, cak se i na tablicu mislilo.... Edited December 11, 2024 by werp690 2 zipa13 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 11, 2024 @shuxx Celu moju istoriju sa Alfama sam morao da mu ispricam, da bi mi je prodao. @werp690Tablica je morala da padne odma cim je auto sredjen Jos malo slika iz Kanadske divljine 8 Grafit, werp690, Dale and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted December 11, 2024 Prelepa fotka 4 zipa13, Ivan-Topola, werp690 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 11, 2024 Just now, shuxx said: Prelepa fotka Zamolili me iz salona da stanem, da slikam, da im dignem cenu malo, haha 2 1 Nikola JTD, shuxx and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 737 Posted December 11, 2024 Koliko pomera crvenu liniju squadra chip? Kada lupi u blokadu, uff..... 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted December 11, 2024 daj tehničke podatke, pre i posle čipa 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 737 Posted December 11, 2024 Evo nasao sam ako je to to , a rekao bi da jeste 2 zipa13 and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 11, 2024 Cip na stock autu gura 50hp i 70nm E sad, to je sa fabrickim izduvom, i ostalim komponentama. Kod mene je izduv kompletno odradjen, od turba na dalje, izbacena svi katalizatori, i lonci. Walbro 225l pumpa Weber regulator pritiska goriva Denso dizne Kn filter Sa tim prepravkama, 90hp i 125nm Turbo je standardan i dalje, i interkuler Nisam hteo dalje da idem, mada imam i Standalone ECU za nju ako resim Kad je odradjen izduv, i izbacen fabricki, temperatura u usisu pala za preko 30 stepeni Sad kad dam gas, gledam kako temperatura instant pada 2 silenci and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted December 11, 2024 Opako zvuči u garaži, a tek u tunelu 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6952 Posted December 11, 2024 Diagnostic monitor je jako mocan detalj 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 11, 2024 Taj monitor je preko potreban starim turbo krkelama Da se prate parametri, da me ne ubije klipnjaca negde 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22320 Posted December 11, 2024 (edited) Kad se setim ovakve u teget boji pre 15-ak godina kad sam se provozao. Bolesno spuštena, vozio je neki lik iz Banja Luke. Koja je oprema i motor bio u njoj ne znam ali je išla kao nevreme. Uglavnom ovaj model pamtim najviše sa DTM trka. Edited December 11, 2024 by Axic 2 zipa13 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted December 11, 2024 kako prolaziš sa ovim izmenama na izduvu, kanada, ekologija, buka...itd mislim, učinak je vizuelno i zvučno fantastičan, ali zakoni itd 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 11, 2024 Niko te nista ne pita ovde oko toga. Moz da radis sta hoces, tehnicki pregled za vozila ne postoji. Kad vozim po gradu, zatvorim klapnu, da ne provociram bas policiju, jer moze ako hoce da me zeza sto je preglasan auto, ali u sustini samo kaznu moze da napise, i nista vise. Doduse moze da te posalje na inspekciju, samo da bi te nervirao, jer nista drugo time ne moze da postigne, posto tehnicki pregled ne postoji, a tamo samo utvrdjuju da li auto koci i svetli, to je to. Tako da, mozes v12 da ubacis ako moze da stane, nikoga to ne zanima Raj na zemlji sto se toga tice. Auto registrujes od kuce, polisa ti odma stigne na mail, odstampas i teras. 2 shuxx and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19085 Posted December 12, 2024 Prelep auto 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4719 Posted December 12, 2024 Zlo kako izgleda za svoje godine. Kao u naftalinu da je drzao. Bas je lepo sredjena, ostala je u duhu Alfe. 2 shuxx and zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6154 Posted December 12, 2024 No comment. 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1433 Posted December 12, 2024 Šta reći? 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 12, 2024 (edited) @zipa13 Znas li ti koliko je ovo retko? Dobre su ti ove slike pokupljene sa neta... Svaka cast, vec kad vidim tvoju novu temu ili pisanije u postojecoj, ocekujem nesto na sta ce srce zaigrati. 15 hours ago, zipa13 said: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Prva asocijacija mi je naravno ista ta 1993. godina, Alfa Corse tim i leteci Nicola Larini (plus Alessandro Nannini u drugoj 155 V6 Ti). Koji je bukvalno pocistio, da ne kazem ponizio, konkurenciju u DTM sampionatu te godine. Dok je Alfa osvojila konstruktorsku titulu. Nema veze sa Alfom , ali tu godinu sto se auto-sporta tice pamtim i kao dominaciju Prosta sa Williams Renault i njegovo konacno oprastanje od F1, dok na njegovo mesto krajem godine dolazi Senna koji ce samo par meseci kasnije nazalost tragicno zavrsiti u Tamburellu, u istom tom Williamsu. Generalno, kraj 80-ih i pocetak 90-ih su bile zlatne godine auto-moto sporta i modela automobila - WRC, F1, DTM... PS: I posle mi neko kaze dizel, mali turbaci ili struja, pored ovakvih old-school benzinjara. Kombinacija performansi, zvuka, obrtaja u kojima se tek probudi i zareži ... Ma idi, hebo me dizel da me hebo . Skidam kapu jos jednom! Edited December 12, 2024 by Ivan 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6120 Posted December 12, 2024 (edited) @zipa13 ide po automobile bude kao... Svaka ti čast čoveče. Ovo je san snova. Postavio sam ovo kao pozadinu na kompu na poslu... 18 hours ago, zipa13 said: Edited December 12, 2024 by Milutinac 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1433 Posted December 12, 2024 Ovo je sveti Gral autoindustrije! 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 12, 2024 Kolege, hvala na komentarima, drago mi je da vam se svidja. 155 je prvi auto koji sam kupio od svojih zaradjenih para, kad sam bio klinac, i koji sam vozio 12godina. U pitanju je bila 155 sa 2.0 8v TS motorom. Od tad je krenula ljubav prema tom autu. Ova Q4, ima malu kilometrazu, 60k km. Nema korozije, ocuvana je stvarno fenomenalno. Ja sam presao do sad nekih 10k km sa njom, bez ikakvih problema. Pogon u autu bas pravi veliku razliku vs FWD 155-ce. Koliko god brzo da uletis u krivinu, nije problem, izlazis iz nje, neces zavrsiti u jendeku Ja sam skinuo originalne stelujuce amortizere, da ih sacuvam, jer se bas tesko nalaze da se kupe, gotovo nemoguce. Stavio sam XYZ Street/Sport coilse Gume su 215/40/17 To utice na udobnost dosta, ali zato je stabilnost fenomenalna. Motor kao motor, stari turbak, mrtvak sa velikim turbo lag-om dok se ne ukljuci turbina, onda povuce nasilno Turbinu cu mozda da zamenim sa nekom sa boljim spool-om, ali o tom po tom. Dobio sam i sertifikat iz Areze-a, 6 meseci proces, i 150€. 4 Grafit, DelPiero, silenci and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2294 Posted December 12, 2024 (edited) ne znam gde je zavrsila ali ortak je imao takvu pa je prodao za sitne novce oko 2 somica sa pojacanim turbom naravno i davala je jacu temperaturu i trosila boga oca, u voznji onako sasvim prosek sto se udobnosti i dampinga po neravninama tice - slicno kao kappa 2.0 turbo (ona je imala podizanje i spustanje vesanja ako se ne varam ali dosta slicna kola) ali da je isla , isla je bas simpaticno, astra classic GT je isla bolje i to lepo osetno kolko mi se cini kad smo testirali Kad bih je poredio sa ostalim zvezdama imalo je i boljih naravno ali zato je i cena jeftinija koliko god se nekom cinilo drugacije otprilike jedan od boljih sportaka po nizoj ceni i u toj jeftinijoj klasi. Taj dobar damping po neravninama jedino je imao bmw 7 u to vreme, bio je tvrdji veci i slabije za koju nijansu isao ali 3.0 naprema 2.0 se takodje osecalo. Zanimljiva razlika izmedju 3.0 atmo i 2.0 turbo. Mislim da nista nemoze da pobedi zapreminu i masu. Dobar autic u svakom slucaju , vecina tih 2.0 turbinja ali ni zapremina nije toliko losa ... sve zavisi sta ko voli a meni su obe varijante kul. Jedna za zujanje druga za laganini stil Edited December 12, 2024 by nemanja84bg 1 zipa13 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites