Jump to content
Goran

Recommended Posts

Jako volim Omega A,ćale imao karavana sa 1.8 motorom skoro 10 godina...

Lepi,ali limarija im đubre....

Ova tvoja Omega 3000?

Zato sam i naglasio da je bez korozije, jer znam koliko su lose po tom pitanju:lol:

Jeste, ovo je slika od letos, perionica u Aleksincu, kad sam bio kuci na odmor. 

Takve Omega 3000 su vozili funkcioneri iz bivšeg Naftagasa, danas NIS...imali su jednu belu kao tvoj i jednu crnu...

Ps ne odgovaraj sa quote nego sa reply,samo dupliraš postove...

Ja sam trazio dugo neki normalan primerak. 

Doduse ciljao sam sa manuelnim menjacem, ali su sve bili neki lomovi. 

Ispala je ova sa automatskim menjacem, i uzeh je. 

Auto je prava ladja, a sedi se toliko nisko, da imam osecaj kao da sam seo u Hondu Sivik, a ne u Omegu. 

3 hours ago, zipa13 said:

1991 Opel Omega 3000, 3.0 24v automatik

E jeste, bas 3000... Znas li ti koliko je to retko :D ?

Salu na stranu, prelep auto u svoje vreme, a meni lep i dan danas.

Polovinom 80-ih evropski dizajn je generalno krenuo od kockastih u te mekanije linije. A Omega je bila i auto godine 1987., pa iza nje Peugeot 405 (crveni 405 Mi16 i Sennu sa MP4/4 sam drzao okacene u sobi :)), pa Fiat Tipo, pa 1990. Citroen XM... Neko lepo vreme gde smo sa neizvesnoscu cekali svaki novi model koji je nosio neki svoj pecat. A ne ovi danasnji klonovi na baterije, koje jos malo neces ni razlikovati na ulici.

Motorizacija je tek posebna prica, zadnji pogon... Skidam kapu za kompletnu kolekciju, uzivanje mi je vec samo da pogledam i slike. Svaka cast, jos jednom.

I hvala sto podelis nesto ovako sa nama.

2 hours ago, Ivan said:

E jeste, bas 3000... Znas li ti koliko je to retko :D ?

Hahahaha, slatko se nasmejah:lol:

Sve to sto si nabrojao od automobila, 405,XM,Tipo,sve bih to vozio sa zadovoljstvom. Dodao bi i Reno 21 turbo, Pezo 605.

Sto se tice novih automobila, delimo misljenje. Apsolutno je sve isto, gotovo da se ne razlikuju vise, i svi imaju jednu zajednicku osobinu-kvalitet je 0.

Hvala lepo, i nema na cemu, kad budem skinuo jos neku sliku sa interneta, podelicu sa vama:D

Da, nekada si sa kilometra znao je li Opel, Mazda,Honda ili BMW...ja Bravo,Megan Hyundai,Astru i ostale sa "sapunče" dizajnom prepoznajem tek iz neposredne blizine jer ih jedino farovi izdaju...

Skoro sa video Peugeot 405 mi16 u nekoj braon metalik boji na pumpi,gleda tip 30 godina...pitam kakav je,kaže lik ok ali troši kao tenk,a auto je dedin...njima to nije performativni auto,njima to samo puno troši...

Vozio sam Omegu a 2.4i sa automatskim menjačem i mislim da su prenosni odnosi predugi, nije za brzo ubrzavanje već za uživanje u vožnji 

Mladjim generacijama je uglavnom bitno da ima sto vise ekrana u autu, i ako moze auto sam da vozi, a oni da drndaju telefon u medjuvremenu. Nije bitan pravi vozacki uzitak tokom voznje. 

Omega 2.4 i 2.6 imaju isti automatski menjac, 3.0 12v ima svoj, i 3.0 24v svoj, ni jedan nije isti. Ovaj kod mene ima lep odziv na gas, i kick radi bas osetno dobro, auto krene da se okrece odma, kao da je manuelni menjac u pitanju. Ali u sustini Omega jeste krstarica za duga putovanja. Steta sto ne prave vise takve automobile. 

Brt, ti si preš'o igricu    :unworthy:

Znam, jeste, ima još toliko toga što je interesantno i što bi posedovao, ali... neću da filozofiram, neka svako nastavi rečenicu kako misli da treba. 

Omega je top, mada se meni A nikada nije sviđala. Uopće. B serija mi je već  :wub:  i jedna od lepših executive limuzina '90ih. A sad si me toliko napalio da odoh na mobile.de da vidim kako se kreću cene i ima li neka sa kraja proizvodnje   :lol:

Hahaha :lol:

A meni je pa Omega A, lepsa nego B :lol:

Imao sam prilike da uzmem dve Omege B, obe 3.2 V6, za veoma male pare, ali preskocih. 

Ajd sa srecom, pa da otvoris novu temu:lol:

Vozio par godina 2,3 dizel.Sad kad se setim i nije loše,u ono vreme bila mi onako.Verovatno pošto sam nju uzeo posle 123/240 d

Koji ste vi zajebanti... :D

Pogledao sam brzinski taj dan, našao par stvarno solidnih, ova Wickerova je isto dobra (nju nisam video pošto ne gledam crne automobile), ali druuuuužeee. 

Odmah sutradan rano izjutra seo na Wizz i otišao do NL po Fiestu ST Line 2020. za trgovinu. Vratio se noćas i trenutno sam kao kuvana noga   :sleeping:    Pijem kafu, pije ona mene   :coffee:

Nego, gazda Zipa, vidi ako treba u toku godine da se ova tvoja A serija malo istera, da se plakne i da joj se protegnu točkovi, budi slobodan da zoveš free of charge    :lol:

@PremieRacing

Haha:lol: Omega treba da ide na tretman, da se zamene gume kardana, i ulje i filter u menjacu, preventivno. A posle toga, moze da se divlja:lol: