Vlada_bgd 50 Posted September 24, 2024 (edited) I tako nakon punta 2 1.2 16v, pa grande punta 1.4 16v odlučio sam pre malo više od mesec dana da je vreme da se uzme najjača verzija tog istog motora u suštini Abarth evo 2011 u campovolo sivoj ( svetla siva) 1.4 16v 170hp ( mada fiat ne moze sam sa sobom da se dogovori koliko ima konja, izvori variraju od 163 do 170) Da kucnem u drvo sve radi savršeno osim što radio hvata stanice samo ako uđem kolima u studio ( pretpostavljam da je pojačivač antene) Da li jos neko ovde ima evoa? Edited September 25, 2024 by Ivan Sredjene slike i naslov 26 Misha87, darkman14, shomiNBGD and 23 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2648 Posted September 25, 2024 Prelep! Sa srecom da te sluzi! 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7063 Posted September 25, 2024 Au, al je dobar, svaka cast na ulovu, da se nauzivas u njemu! 1 1 Vlada_bgd and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2672 Posted September 25, 2024 Ozbiljan autic, srecno na dobrom ulovu samo pun gasssss da ne zapekne , to mora na visok obrtaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jackkk 141 Posted September 25, 2024 Lepa mašina. Što se tiče radija, imao sam isti problem. Zamenio sam bazu antene (poručio sa aliexpressa) i sad je sve u najboljem redu već treću godinu. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 25, 2024 1 hour ago, Jackkk said: Lepa mašina. Što se tiče radija, imao sam isti problem. Zamenio sam bazu antene (poručio sa aliexpressa) i sad je sve u najboljem redu već treću godinu. Fiat je odlučio da stavi neku bazu koja je specifična samo za abarth evo i ništa drugo tako da mi ne gine 10.000 u originalu 1 Jackkk reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted September 25, 2024 Nisam fan ove sive boje kod abarta ali svakako dobar, fale mi jedino bele trake sa strane i natips abarth to bi mu lepo leglo , motor je valjda 170 konja to je isti koji ide u giulietu MA 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted September 25, 2024 Ni ja nisam ljubitelj ovih "zagasitih" boja, a vidim da ih forsiraju zadnjih par godina i na daleko skupljim automobilima. A opet mi je lepo cucnula na dizajn Eva, pogotovo u kombinaciji sa ovim tamnim umetcima na branicima, tamnim retrovizorima i tamnim felnama. Super je autic, bas mi se svidja, verujem i da stanje enterijera prati ostatak price. Da te lepo sluzi i da uzivas, zelim ti puno bezbednih kilometara. 44 minutes ago, Vlada_bgd said: Fiat je odlučio da stavi neku bazu koja je specifična samo za abarth evo i ništa drugo tako da mi ne gine 10.000 u originalu Ako hoces, baci VIN pa da proverimo Compatibility listu u ePer-u (a mozes i sam). Ne vidi se kompletno, ali sa slika mi deluje da je antena ista kao na Giulietti, restyle Bravu i Delti, pa mozes da vidis da li pasuje sa tih modela. Licno cisto sumnjam da su bas to Zabari zasebno pravili samo za jedan model. 1 1 Vlada_bgd and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 1099 Posted September 25, 2024 Odlican, da sluzi i da se vozis u zdravlju i veselju! Ako se ne varam ova boja je ista kao na mom Puntu, tj. 760/A ili Bianco Radioso kako su je Zabari krstili. 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 25, 2024 31 minutes ago, Ivan said: Ni ja nisam ljubitelj ovih "zagasitih" boja, a vidim da ih forsiraju zadnjih par godina i na daleko skupljim automobilima. A opet mi je lepo cucnula na dizajn Eva, pogotovo u kombinaciji sa ovim tamnim umetcima na branicima, tamnim retrovizorima i tamnim felnama. Super je autic, bas mi se svidja, verujem i da stanje enterijera prati ostatak price. Da te lepo sluzi i da uzivas, zelim ti puno bezbednih kilometara. Ako hoces, baci VIN pa da proverimo Compatibility listu u ePer-u (a mozes i sam). Ne vidi se kompletno, ali sa slika mi deluje da je antena ista kao na Giulietti, restyle Bravu i Delti, pa mozes da vidis da li pasuje sa tih modela. Licno cisto sumnjam da su bas to Zabari zasebno pravili samo za jedan model. Uf da zaboravio sam enterijer da slikam Imam eper na poslu, antena je ista kao za Giu,bravo ali baza ima drugi konektor Ide na evo abart i neku seriju fice abarth Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 25, 2024 53 minutes ago, Nikola031 said: Odlican, da sluzi i da se vozis u zdravlju i veselju! Ako se ne varam ova boja je ista kao na mom Puntu, tj. 760/A ili Bianco Radioso kako su je Zabari krstili. Slicna je boja, 676 Gris Campovolo 1 Nikola031 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1529 Posted September 25, 2024 Odličan! Kao i moj (pre) vapi za trakama na Boku! Imaš na AliExpress pa biraj koju hoćeš boju. Ja sam zadovoljan. 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2829 Posted September 25, 2024 Odlican Abarth,čestitam,ozbiljno dobro izgleda,,mnogo lepse nego sto sad prave auta,sve grdje od grdjeg Dal je ovo MA motor,a siguran sam da ide jaaako dobro 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 25, 2024 3 hours ago, silenci said: Odlican Abarth,čestitam,ozbiljno dobro izgleda,,mnogo lepse nego sto sad prave auta,sve grdje od grdjeg Dal je ovo MA motor,a siguran sam da ide jaaako dobro Jeste multiair, u normal modu auto se ponasa kao da ima 120ak konja. E, u sportu vec šlajfuju gume i u trećoj da je bio, pre bih uzeo tjet. Ali dobro, trudicu se da odrzavam to sto bolje i da se molim multiair vili da me ne poseti 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 1099 Posted September 26, 2024 Na zalost kod Eva ne postoji t-jet, tako da bi bio osudjen na MultiAir kod bilo kog jaceg motora (105 i vise KS). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted September 26, 2024 23 hours ago, Vlada_bgd said: Imam eper na poslu, antena je ista kao za Giu,bravo ali baza ima drugi konektor Ide na evo abart i neku seriju fice abarth Znaci 'ubo sam po izgledu baze (te novije baze su pljosnate, dok starije idu u vis, a drugaciji je i sam stap antene). E sad, ako si vec iskopao u ePer, ostavi SN baze antene da vidimo koji je dzek u pitanju. Mozda mozes samo pomocu konvertera (ISO<->FAKRA) da resis problem. Koji kosta par stotina kinti, imas ih kod nas u Veltehu na Bulevaru. Tj. mozda prodjes daleko jeftinije od tih 10.000 din za bazu iz originala (ako moze npr. polovna sa Brava/Giuliette/Delte + konverter). 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 26, 2024 52 minutes ago, Ivan said: Znaci 'ubo sam po izgledu baze (te novije baze su pljosnate, dok starije idu u vis, a drugaciji je i sam stap antene). E sad, ako si vec iskopao u ePer, ostavi SN baze antene da vidimo koji je dzek u pitanju. Mozda mozes samo pomocu konvertera (ISO<->FAKRA) da resis problem. Koji kosta par stotina kinti, imas ih kod nas u Veltehu na Bulevaru. Tj. mozda prodjes daleko jeftinije od tih 10.000 din za bazu iz originala (ako moze npr. polovna sa Brava/Giuliette/Delte + konverter). Kataloski - stari broj: 51878881 Novi kat: 51910319 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 288 Posted September 26, 2024 (edited) Bas mi se svidja Abartic. Lepo da se navozas i da uzivas u svakom km znam da toga nece nedostajati jer sam bivsi vlasnik GP Abartha Koliko je presao? Daj neku sliku enterijera da vidim te mocne kadice Edited September 26, 2024 by vilota032 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted September 26, 2024 34 minutes ago, Vlada_bgd said: Kataloski - stari broj: 51878881 Novi kat: 51910319 Deluje mi da je stari broj 51879881, a da ti je novi dobar. Kao sto sam i pretpostavio kada si rekao da se dzek razlikuje - stavili su noviju bazu i stap antene, ali sa starim prikljuckom . Na Giulietti i restyle Bravu je nova antena sa novim FAKRA prikljuckom. A kod tebe je nova antena sa klasicnim ISO (RAKU) prikljuckom. Iz tog razloga, po meni, ako fizicki pasuje mozes da stavis bilo koju krovnu antenu sa ISO prikljuckom, samo da je ona diht-guma dobra. Za Stilo su davno bile 10 EUR (imas standardnu polozeniju verziju i uspravnu verziju za 3v sa kacketom), dok su za Bravo bile 20 EUR. Na bivsem Bravu sam stavio uspravnu verziju sa Stila i kupio kracu nesavitljivu antenu (mislim 16 cm), umesto one fabricke budze od skoro 40 cm. Super je hvatalo signal i daleko lepse izgledalo (maltene kao to kod tebe). Druga varijanta je da uzmes verziju postolja sa Giuliette i da pojuris postoji li konverter FAKRA->ISO ali za ta dva krovna prikljucka. I treca, najskuplja varijanta je da kupis novu iz originala. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 26, 2024 (edited) @Ivan Hvala na detaljnom objašnjenju! Ako sam razumeo, znaci ja u teoriji mogu sa obicnog grande punta/evoa da stavim? Samo naravno štap antene bi isto morao neki koji paše umesto ovog Edited September 29, 2024 by Ivan Skinut nepotreban citat Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted September 26, 2024 Meni se cini da da. Pretpostavljam da ti je i na radiju onda ISO konektor (a ne onaj kockasti FAKRA). Kroz oba se provereno salje tzv. "phantom power", tj. 12V kroz koaksijalac. Koji sluzi za napajanje pojacavaca u anteni. To je provereno na Nuova Bravu, jer sam menjao obican Visteon (ISO), za njegov poslednji InstantNav (FAKRA). Sa konverterima je sve radilo savrseno, kao fabricki. PS: Jedino je ovo postolje mozda malo drugacijeg oblika, pa kad skines staro, malo ispoliras mesto na kojem je stajao. Bitno je da je diht-guma u dobrom stanju. 1 Vlada_bgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 27, 2024 (edited) @Ivan Update: Uzeo sam bazu/antenu sa obicnog grande punta i naravno radio je propevao E Sad videcu ovih dana da zapravo osrafim i zamenim baze, nesto mi uopste nije na ruku onaj sraf sto je drzi za krov. Edited September 29, 2024 by Ivan Skinut nepotreban citat 2 stex_pb and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted September 28, 2024 (edited) Misija uspešna, da li ću kasnije kupiti originalnu bazu za njega videcemo, iskreno ovaj standardni štap mi ne bode uopšte oči: Edited September 29, 2024 by Ivan Skinut nepotreban citat, sredjene slike 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted September 29, 2024 (edited) On 9/27/2024 at 6:50 PM, Vlada_bgd said: Uzeo sam bazu/antenu sa obicnog grande punta i naravno radio je propevao Super, znaci kao sto smo i pretpostavili. Klasican ISO konektor na bazi, takodje klasican "phantom power" kroz koaksijalac za pojacavac. Samo upakovano u novije kuciste za Giuliettu, restyle Bravo, itd... On 9/27/2024 at 6:50 PM, Vlada_bgd said: E Sad videcu ovih dana da zapravo osrafim i zamenim baze, nesto mi uopste nije na ruku onaj sraf sto je drzi za krov. Jeste malo zeznuto za prilaz, pripazi da ne izlomis nebo ako parcijalno skidas. Sraf ti je 22, a vrlo je bitno da se onaj donji nazubljeni deo pritegne koliko treba prilikom montaze. Posto on i priteze bazu za krov sa donje strane, ali istovremeno omogucava masu neophodnu za rad pojacavaca ("phantom power" je doveden kroz koaksijalac). U eLearn je tacno navedena i vrednost pritezanja tog srafa, kako bi se ostvario i dobar kontakt i da ne bi izbusio krov. Takodje je bitno da obe diht gume (i spoljna veca i unutrasnji gumeni prsten) budu neostecene, kako ne bi bilo problema sa vlagom. Imas po nesto od svega ovoga u mom DIY za Nuova Bravo: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/78861-nuova-bravo-dotezanjezamena-radio-antene-skidanje-obloge-bc-stuba-pragova-neba/ Ako ti taj fabricki stap antene kasnije bude upadao u oko, mozes da ga zamenis sa nekim kracim. Ja sam uzeo stap od 16 cm (fabricki je skoro 40 cm), lepse je izgledalo a opet sasvim korektno hvatalo signal. Edited September 30, 2024 by Ivan 2 Vlada_bgd and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vlada_bgd 50 Posted December 20, 2024 Uzeo sam Avus felne koje ću verovatno farbati u belo i ostaviti za letnji set (nedostaju čepovi na slici) Šta vi mislite..avus ili fabričke? 1 Nikola031 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites