Jump to content
Goran

Recommended Posts

To za Formentor sto kazes sam i ja stekao osecaj. Makar za 1.5 u opremi koja nije VS. 
Nekako mi one plasticne samaraljkice bas kvare utisak. Dosta para izadje, a nije mi delovao nista bolji od Leona. 

2.0 tsi je posebna prica, ali u dobroj opremi je bio bezmalo 50 000e kada sam ja kupovao kola.

A onda se pojavi ovaj Geely koji deluje kao da mu je 10 000e promasena cena po svemu sto nudi. Bas me zanima gde ce pozicionirati novi model sa onim ludim 2.0 turbo benzincem.

Taj sa 2.0 i 245ks nece u EU jos 2-3 godine. Novi model sa ovim motorom sada ce biti oko 40k zavisno od opreme tako da verujem da 2.0 nece biti ispod 45k kada se pojavi kod nas ako cene zadrze ovakav trend. Mislim da smo uhvatili zadnji voz ovakvog auta po ovoj ceni sto se Kine tice. Sledece o cemu bi mozda razmisljao je Lynk&co za par godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kinez za 45k. Previse. Kodiaq bih pre za te pare.
Atlas bi trebao biti 25k i da preplavi trziste.
30k, vec malo kriticna cifra, nije on bas ni velik unutra.
Kinezi nekako idu sa 20% nizom cenom od konukrenata, sto nekad nije dovoljno ubedljivo, ipak jos nemaju dovoljno dobru reputaciju.

Oni su na nivou kad je Ceed bio 10-11k, sto je tad bilo bar 30% nize od Golfa.

Sreo sam nekog lika na pumpi, pazario valjda Cherry Tigo 8, nesto 35k ili vise.
Ne bih imao muda da kupim kineza za te pare. Jos uvek ne. Ali kasnije se to nece tako ni reci, jer ce biti logicna odluka.

Sledeca generacija ako ostane 20-30% ispod konkurencija, bice pravi pogodak.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Kodiaq je sada oko 60k sa takvom opremom, izgleda da zivis u 2020 i dalje

Bas bacih pogled na cenovnik novog kodiaq-a, najskuplja verzija 47k evra...

Edited by Lufti

Izvinjavam se ucesnicima diskusije, ali kakve veze ima kodiaq sa atlasom?

Nabrzaka sam bacio oko na specifikacije.

Iznenadilo me da atlas pro sa 177ks ide 9.9s do stotke (sto je pristojno), ali onda tesko i da ce verzija od 245ks kad stigne napraviti neku pometnju kod evropljana jer ce mozda da parira motorima od 180-190ks.

Npr. Karoq tsi 190ks ide 7s do stotke.

Karoq je valjda klasa atlasa.

Da ne budem shvacen pogresno mislim da je atlas sigurno dobar auto.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Karoq 190ks  ima 2.0tsi.

Atlas 190ks ima 1.5 T3 + mild hybrid. 

Ocekivana razlika skroz. Nekako su mi vise za poredjenje 1.5 agregati gde su manje-vise tu negde osim sto Atlas na sve to ima 4x4 sto je uglavnom otezavajuci faktor  na 1.5 motoru.

Bas me zanima da li Ticma ima isti utisak, ali meni se cini da Atlas nije spor koliko ima los start zbog cega je 0-100 jako lose. Kao da ne voli da cupa iz mesta, a nije ni napravljen za to.

Ovo poredjenje sa Kodiaqom dolazi mozda i nepravedno zbog subjektivne velicine kola gde izgleda ogromno u poredjenju sa VW/Skoda C SUV klasom.

Edited by igor0511

Ne gledam toliko performanse koliko se dobija u odnosu na cenu. Svakako ne mozemo porediti 3 cilindra sa 4, tip menjaca, tezinu vozila itd. Generalno auto sasvim fino poteze, nije trkalica a nije ni predvidjeno da bude svakako ali, koliko sam razumeo moze se uraditi Polestar na Atlasu posto je Volvo u njemu sto mi je neka sledeca ideja

Poredio sam cenu koji si pomenuo za 2.0 245 da ce biti 45k, pa za te pare je bolji Kodiaq.
Za ove pare, od 30k ne moze da se kupi Kodiaq, a nisu ni klase za poredjenje. Tako da je Karoq sa njim konkurent.
Poteraj ga 6.10. da ga pogledamo uzivo i probamo. 
Inace da, ja sam sa cenom ostao u 2020., sa kojim polovnim vozilom :D

Cene za nove Skode, Kodiaq i Karoq FL

Novi Kodiaq Selection Oprema
Benzinski
1,5 TSI m-HEV 110 kW/150 ks DSG 38.904
1,5 TSI iV 150 kW/204 ks DSG 52.584
Dizel
2,0 TDI CR DPF 110 kW/150 ks DSG 42.360
2,0 TDI CR DPF 4x4 142 kW/193 ks DSG 45.768

Karoq FL MY2024 Selection Oprema
Benzinski
1,0 TSI 85 kW/115 ks 6G 26.856
1,5 TSI 110 kW/150 ks 6G 28.728
1,5 TSI 110 kW/150 ks DSG 30.432
Dizel
2,0 TDI CR DPF 85 kW/115 ks 6G 29.868
2,0 TDI CR DPF 4x4 110 kW/150 ks DSG 34.980

Do 190kmh dolazi prilicno lagano, nema neke buke pri vecim brzinama. Ono sto sam primetio je da retrovizori posto su prilicno veliki pocnu da dobijaju vibraciju na nekih 150kmh. Lepo lezi u krivinama, ima dovoljno snage da izvuce iz svake. Potrosnja na 130 je oko 8.5L zbog oblika kao termo blok

Mali update, posto je bio test vozilo neko je ostetio nekako stop lampu na gepek vratima te je malo kondenzovala ali je ostecenje takvo da se ne vidi dok se ne skine. Uradjena defektaza od strane servisa, dobijena nova lampa i zakazana zamena. Pri tome niko nije doveo u pitanje ko je i kada ostetio (sa iskustvom iz Forda gde su jedva zamenili plastiku koju su oni u servisu polomili ovo je dosta prijatno iskustvo).