richard 0 Posted August 26, 2024 (edited) Pozdrav, Koji akumulator ide u Fiat Freemont 2.0 awd 2015.? Inace nema StartStop! EDIT: molim moderatore da premeste temu kasno sam shvatio da sam u pogresnoj pisao Edited August 26, 2024 by richard Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2170 Posted August 26, 2024 Skup. 30ak hiljada je. Samo guglaj to sto si ovde napisao i sve ce ti se kazati. Specifican je i na specificnom mestu stoji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
richard 0 Posted August 26, 2024 24 minutes ago, MiloshBg said: Skup. 30ak hiljada je. Samo guglaj to sto si ovde napisao i sve ce ti se kazati. Specifican je i na specificnom mestu stoji. Jedan majstor mi je rekao da postoji neka opcija jeftinijeg, obicnog, posto nema SS? Posto ga moram menjati zanima me koje posledice mogu biti ukoliko se postavi taj obican? Inace ako sam dobro razumeo ne radi se uopste o AGM ili EFB akumulatoru vec nekakvom namenskom za Fiat Freemont? Molim vas ispravite me ako gresim. Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
BaneJ 326 Posted August 26, 2024 (edited) Izgleda da je levi plus. Pazi na senzor punjenja na klemi, mada i ako se ošteti normalno dopunjuje akumualtor. Samo obrati pažnju na dimenzije Edited August 26, 2024 by BaneJ 1 richard reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2170 Posted August 27, 2024 19 hours ago, richard said: Jedan majstor mi je rekao da postoji neka opcija jeftinijeg, obicnog, posto nema SS? Posto ga moram menjati zanima me koje posledice mogu biti ukoliko se postavi taj obican? Inace ako sam dobro razumeo ne radi se uopste o AGM ili EFB akumulatoru vec nekakvom namenskom za Fiat Freemont? Molim vas ispravite me ako gresim. Hvala Namenski za fiat freemont koliko ja znam, specifican je bio. Moguce da odgovara za jos neke brendove ali meni je trebao za freemont-a. Ovako nesto https://www.ebay.co.uk/itm/272122840003 Quote Share this post Link to post Share on other sites
richard 0 Posted August 27, 2024 6 hours ago, MiloshBg said: Namenski za fiat freemont koliko ja znam, specifican je bio. Moguce da odgovara za jos neke brendove ali meni je trebao za freemont-a. Ovako nesto https://www.ebay.co.uk/itm/272122840003 Evo rezultata pre i posle punjenja, po ovome akumulator nije totalno prazan i nije za zamenu. Problem je nastao pre par dana, nakon rasparivanja RKE kljuca i nekoliko pokusaja da ga povezem, akumulator se ispraznio . Jedino sto mi pada na pamet je da je to nekakva blokada, tipa ne uspes da povezes RKE i on isprazni akumulator ... postoji li tako nesto? Quote Share this post Link to post Share on other sites
DejanFreemont 8 Posted November 23, 2024 Iz ličnog iskustva, nema potrebe za skupim američkim akumulatorom. Kupite Exide 64 Ampera desni plus,11500 dinara, samo okrenite kleme, umesto da plus bude levo, kabal plusa ce dohvatiti desno, malo skratite metalni deo/kuku drzaca akumulatora, i uzmite duži šaraf ili navojnu šipku. Ustedecete 24000 dinara, pošto je original akumulator 35000 plus ruke. To vazi za sve Freemont i Journeye. Sve možete uraditi sami, skinite točak i plastiku oko prednjeg levog točka, ako se malo razumete u auta,bez problema se menja uz kafu. :). Lično sam sam pronašao alternativu i zamenio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
richard 0 Posted December 12, 2024 On 11/23/2024 at 7:53 AM, DejanFreemont said: Iz ličnog iskustva, nema potrebe za skupim američkim akumulatorom. Kupite Exide 64 Ampera desni plus,11500 dinara, samo okrenite kleme, umesto da plus bude levo, kabal plusa ce dohvatiti desno, malo skratite metalni deo/kuku drzaca akumulatora, i uzmite duži šaraf ili navojnu šipku. Ustedecete 24000 dinara, pošto je original akumulator 35000 plus ruke. To vazi za sve Freemont i Journeye. Sve možete uraditi sami, skinite točak i plastiku oko prednjeg levog točka, ako se malo razumete u auta,bez problema se menja uz kafu. :). Lično sam sam pronašao alternativu i zamenio. Hvala Dejane, za sad akumulator funkcionise pa ga nisam menjao, samo sam ga dopunio preko noci. Posto vidim da imate dosta iskustva sa ovim autom, na koji nacin da vas kontaktiram, potrebni su mi neki saveti. Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bob99 0 Posted March 14 Je’l nema veze sto je ovaj Exide 640A, a original 815A ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2170 Posted March 14 Slab je, a da moze da se ubudzi, moze. Svasta ljudi rade pa tako i to. 1 Bob99 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vujasin 12 Posted July 19 I da li dalje funkcionira obican akumulator u freemontu? Meni polako odlazi optima red pa sad se mislim da li da stavim obican ili agm najveci koji stane u kuciste. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bole-stilo.jtd 378 Posted July 26 (edited) nije fiat ali moje iskustvo - mozda pomogne. moj bmw x3 isto nema start stop , ni elektro sistem podesivih sedista ali ima sve ostalo na obican nov 95ah (bilo koje marke) ni da pipne nece crko mi stari polar technik agm 95 ah VR 850 u vrnjackoj banji pre 20 dana na vrh goca normalno dosao do tamo iz banje (auto stajao par dana pre toga u banji) i kada sam krenuo da se vratim ima struju ali da pipne nece a puni normalno jer je sve remontovano pre 6 meseci (upalim ga na kablove jer ih imam u gepeku od nekog coveka sa skode) i odem pravo u abc auto kod njih u banji provere tj. urade kompletan test svega i kazu aku los slabo drzi struju a punjenje je ekstra. taman izdrzao garanciju + 3 meseca a vozi se svaki dan bgd-obrenovac zbog posla to je najmanje 80 km. ja kazem njima u startu mora agm auto je dugo kod mene i vec sam menjao aku jednom tj. taj polar cim sam ga kupio (inace po njima losa marka). oni daj da probaju obicnu vartu veliku 95ah da mi ustede maltene pola para - nista ima on struju na km satu i sve ostalo normalno ali na kljuc ni da pipne nece , jos neku marku isto probaju - nista i na kraju izadje njihov tehnicar i po saobracnoj kaze covek je u pravu mora agm ja cutim i smeskam se jer znam sta me ceka i na kraju uzmem sivu vartu agm 95ah oni ugrade i auto upali na pola kljuca normalno (valjda treba jaci taj start struje ili sta) - cena aku je bila 29.315 din. - 3 god. garancija (bile su jos neke 2 marke ali razlika tipa 1500 din. manje) a posto je abc group svuda imaju servise cak tu iznad moje zgrade par ulica maltene. tako da to start stop nije merodavno bar kod bmw-a - a dosao je isto sa agm 95ah davno kad sam ga kupio mislim da je tada bila plava varta iz nemacke normalno losim da ne moze gore. Edited July 26 by bole-stilo.jtd Quote Share this post Link to post Share on other sites