Mišule 0 Posted July 23, 2024 Pozdrav ljudi, U potrazi sam za klapnom gasenja za fiat bravo 1.9mjt 88kw 2007. godiste sa oznakom 48CPD9/B Mislim da sam obisao sve otpade posto nova ne postoji u prodaji Da li znate sta znaci ova oznaka 48CPD9/B i da li postoji druga oznaka posto se isti motor ugradjivao i u Alfe/Lancia/Opela. Da li uopste postoji zamenska? Hvala vam unapred Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted July 23, 2024 Hm, tebi treba ovaj deo 55206860 ? Sta se tu moze pokvariti, sem fizicki ostetiti? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mišule 0 Posted July 23, 2024 Moja nije kao ova. Ova koju ja posedujem je elektronska klapna. Vozio sam u servis rekose da je pokvarena i da ne mogu da pronadju novu nigde u prodaji a polovne kao servis ne nabavljaju Skidao sam je, cistio, ali ne daje znake zivota. Sam leptir ostaje u stalno otvorenom stanju Nisam siguran da li postoji zamenska i pod kojom oznakom da je trazim. U prodavnici delova kazu da ne znaju tj ne pronalaze nista u sistemu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3687 Posted July 23, 2024 Možda može da se otvori i proveri motorić sa svim što pripada ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted July 23, 2024 (edited) 3 hours ago, Mišule said: Moja nije kao ova. Ova koju ja posedujem je elektronska klapna. Vozio sam u servis rekose da je pokvarena i da ne mogu da pronadju novu nigde u prodaji a polovne kao servis ne nabavljaju Skidao sam je, cistio, ali ne daje znake zivota. Sam leptir ostaje u stalno otvorenom stanju Nisam siguran da li postoji zamenska i pod kojom oznakom da je trazim. U prodavnici delova kazu da ne znaju tj ne pronalaze nista u sistemu Hm, ja takodje posedujem Brava 2007, 88kw ali klapna za gasenje mi je potpuno mehanicka. Nemam tu elektroniku. Ako te ne mrzi daj broj sasije da vidimo po OE broju sta ima i pasuje li mozda od jos nekog modela. PS. pronadjoh, originalan broj za taj deo je 55202620 . Taj broj koji si ti naveo je Marelli broj. https://www.kmotorshop.com/en/article-detail/view/221477/throttle-body-hof7519279-hoffer-55202620-240640269-48cpd9b#reference Tvoj auto ima DPF i ova verzija klapne je samo za model sa DPF. Postoje neke varijante Stila sa DPF ( 1.9 90konja i 1.9 120konja - tako kaze Eper ) i one nose klapnu kakva tebi treba. Verujem da ces je lakse naci ako kazes da ti treba od Stila... Edited July 23, 2024 by MiloshBg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mišule 0 Posted July 23, 2024 Hvala za info, proveravam ovo sutra Broj sasije zfa19800004104435 Mada verujem da ce ovo biti dovoljno kad im kazem za Stila. Cudno mi bilo da bas nigde nisam uspeo da nadjem deo, nije da Fiati kod nisu zastupljeni Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted July 24, 2024 Dodatan info: https://allegro.pl/oferta/przepustnica-55200820-48cpd6-fiat-alfa-romeo-lancia-opel-saab-m-jet-jtdm-16074877862 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mišule 0 Posted July 24, 2024 (edited) Mrka kapa. Nema nigde pod oznakom/serijskim brojem 55202620. Ne bi me cudilo da je to kataloski broj. Svi me pitaju koji je CPD broj, a koliko sam ja shvatio CPD broj imaju samo Magneti Marelli klapne Svi imaju CPD1, CPD4 i CPD6. CPD6 je za 1.6mjt, CPD4 za 2.0 100kw.. Edited July 24, 2024 by Ivan Sredjen format Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted July 24, 2024 (edited) 55202620 je originalni broj dela tj. OE - Original Equipment. OEM tj Original equipment manufacturer je Magnetti Mareli i njegov broj je 48CPD9/B koji si ti nasao na klapni. Na linku sa Poljskog sajta Allegro mozes videti da ta klapna ide i na Saab 9-3 1.9 8v i jos neka Opelova vozila sa tim motorom ALI OBAVEZNO i ISKLJUCIVO sa DPF. Bravo je ocigledno redak sa tom klapnom a Stilo jos redji ocigledno. Trazi Opelov otpad i nacices klapnu, verujem da ces naci i na nekom Saab-ovom, ali se plasim da ako trazis Saab-ovu da ces platiti vise. Inace taj deo nema nov u maloprodajama rez.delova vec samo u nekom ovlascenom servisu da porucis ali ces onda i platiti debelo. Edited July 24, 2024 by Ivan Sredjen format 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4452 Posted July 24, 2024 2 hours ago, MiloshBg said: OEM tj Original equipment manufacturer je Magnetti Mareli i njegov broj je 48CPD9/B koji si ti nasao na klapni. Na linku sa Poljskog sajta Allegro mozes videti da ta klapna ide i na Saab 9-3 1.9 8v i jos neka Opelova vozila sa tim motorom ALI OBAVEZNO i ISKLJUCIVO sa DPF Takvu elektronsku ima i moj Bravo. Verovatno prve serije tj pre restyle koje su imale DPF su imale ovaj S/N broj dela, posle su verovatno promenili kako su promenili motore. I da, jeste redak deo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted July 24, 2024 Mhm, samo varijante sa DPF, ja srecom nemam, imam mehanicku kao JTD euro3. Od ekologije samo egr i katalizator Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20241 Posted July 24, 2024 4 hours ago, MiloshBg said: ALI OBAVEZNO i ISKLJUCIVO sa DPF. Bravo je ocigledno redak sa tom klapnom a Stilo jos redji ocigledno. Stilo sa DPF je pretpostavljam mitsko bice . 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6335 Posted July 25, 2024 Jel ti paše ovako nešto? https://www.ebay.com/itm/364154647568?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=PZS-4iPhQb-&sssrc=4429486&ssuid=qfidrmc1sz6&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Vidim da ima i novih za 200njak dolara sa dostavom Ima i nemački ebay dosta rezultata https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=48CPD+opel&_trksid=p4432023.m4084.l1313 Da li si probao da odeš do elektroničara da pregleda elektroniku? Da nema neki hladan lem na ploči koja kontroliše klapnu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mišule 0 Posted July 25, 2024 (edited) Sledeca stavka mi je da je eletkronicar proveri, ne stizem zbog posla. Inace sam je otvarao citavu, unutra je bio omanji bazen ulja kad se skine poklopac Jos jedna stavka koja mi je konfuzna je sto sam pricao sa 5-6 majstora, jedni kazu da je oznaka 48CPD9 nebitna i da ce raditi potpuno isto kao i druga sa oznakom CPD1, koja je fizicki ista ali nije ugradjivana konkretno u ovaj moj model brava. Dok druga grupa majstora kaze da mora da bude istovetna inace nece raditi...nisam pametan Edited July 25, 2024 by Mišule Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6335 Posted July 25, 2024 Ne znam da li uopšte treba da bude ulja unutra Kako ja to vidim, klapna kao klapna, mehanički element koji je elektronski kontrolisan. Ako ona na ruku lepo radi, nema nekih znakova kočenja, onda treba proveriti elektroniku. E sad, ta elektronika bi trebala da bude u kućištu koje je lepo zaliveno, ništa ne treba unutra da bude. Ako ima ulja znači negde pušta i može napraviti kratak spoj. Što se tiče verzije, treba proveriti raspored pinova. Možda verzije sa dpf imaju pin više. https://www.kmotorshop.com/en/article-detail/view/221477/throttle-body-hof7519279-hoffer-55202620-240640269-48cpd9b Evo ovde ima reference lista. Paše i sa lancie i sa Alfe. Makar Lancia ima sa dpfom dosta. Svakako, nov je 300+EUR, polovan ima od 60 pa naviše. Na tvom mestu bih probao da li sa Alfe 159 ili lancie delte neki polovan. To ima makar gde da se nađe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 864 Posted August 26, 2024 Pozdrav, da li si uspeo nesto da uradis sa ovim? Ja na mom Bravu 2008 1.9 cu da zavrsim u slicnom problemu. U servisu su mi rekli da novih nema, da su polovne ogroman rizik i da su zamenili poslednji put nekom momku 4 i da je 5a radila tek lepo. Trenutno sve radi, ali motoric konstantno baca gresku. Ostalo je da provere da li slucajno moze negde da se nadje novo, i da je cena oko 45-50 000 dinara - ali kontam da je mrka kapa od toga... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4452 Posted August 26, 2024 Ne opterecuj se necim sto ne pravi problem u radu. Bar ti ne sija CHECK kao kod 70% vagena za najobicniju glupost. Sedi i vozi. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 864 Posted August 28, 2024 Doslo vreme da se rastajemo Bravo i ja cini mi se, 9 godina je dosta 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mišule 0 Posted February 4 Update: nisam na kraju nista uradio. Obisao sam i zvao skoro svaki moguci fiatov otpad a nove nema nigde. Nosio sam je i kod elektricara i kod elektronicara rekose da je crkla citava ploca, nema joj spasa Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1623 Posted February 4 On 7/24/2024 at 11:25 AM, MiloshBg said: 55202620 je originalni broj dela tj. OE - Original Equipment. OEM tj Original equipment manufacturer je Magnetti Mareli i njegov broj je 48CPD9/B koji si ti nasao na klapni. Na linku sa Poljskog sajta Allegro mozes videti da ta klapna ide i na Saab 9-3 1.9 8v i jos neka Opelova vozila sa tim motorom ALI OBAVEZNO i ISKLJUCIVO sa DPF. Bravo je ocigledno redak sa tom klapnom a Stilo jos redji ocigledno. Trazi Opelov otpad i nacices klapnu, verujem da ces naci i na nekom Saab-ovom, ali se plasim da ako trazis Saab-ovu da ces platiti vise. Quote Share this post Link to post Share on other sites