Darko91 8 Posted July 18 (edited) Pozdrav ljudi, U potrazi sam za Grande Puntom 1.4 16v 95ks 6 brzina ili 1.4 16v 120ks T-Jet, 2008. - 2009. godište, budzet mi je oko 3300 evra. Idealno bi bilo da je u Sporting varijanti. Hvala unapred. Edited July 24 by Ivan Sredjen naslov i sadrzaj Share this post Link to post Share on other sites
Darko91 8 Posted August 1 I dalje se traži 1.4 16V 95ks ili T-Jet... Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2678 Posted August 1 Tesko dobar Tjet za te pare pa jos sport Share this post Link to post Share on other sites
Darko91 8 Posted August 1 Ma samo sam naveo poželjnu sport opremu, ne bunim se ni za regularni. Ima par interesantnih T-Jet i 95ks ali su mi van Bg i ne isplati mi se da idem tamo samo da bih pogledao auto. Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7176 Posted August 1 Pa ne ideš da gledaš nego da kupiš. Pozoveš, detaljno ispitaš, proceniš da li možeš da veruješ prodavcu, ako misliš da auto vredi odeš da se uveriš da slike i priča odgovaraju stanju u realnosti. Share this post Link to post Share on other sites
Darko91 8 Posted August 1 @The Punisher Saglasan sam, ali recimo da odem do Niša da pogledam auto, ja sem vizuelne provere i startovanja motora ne mogu ništa drugo. Ovako da je bliže izvadio bih probne tablice da ga odvezem do majstora recimo. To je ono što me brine, da auto deluje dobro, sve super i da se kasnije kada ga kupim, kod majstora ispostavi da treba dosta da se odradi. Svestan sam i da je to auto 15-ak godina star. Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7176 Posted August 1 Za to postoje forumi i prijatelji, pošalješ nekoga preliminarno da pogleda auto, a pošto se ne razumeš trošak majstora ti ne gine Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2678 Posted August 1 Da vadis probne table da ides kod majstora?? zar nije lakse, brze i jeftinije pozvati platiti slepku? a mozes i u Nisu da nadjes neki servis i oteras auto na pregled nije to ne znam sta. Share this post Link to post Share on other sites
Darko91 8 Posted August 1 E to kako bih rešio, ne znam da li ima neko majstora koji radi Fiate? Mada kada razmislim, jedino što proveravaju je da li je auto udaran, kakav je odozdo, da li negde motor pušta ulje itd to standardno. Kako biste vi to rešili? Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2678 Posted August 1 (edited) Ne treba ti majstor bas za fiat, to je jednostavan motor koji svaki majstor moze da pregleda, nema tu ne znam sta da se gleda i vidi, oslusne se kako radi, dal je mastan motor i odakle to potice, proba se auto tu vec vidis i cujes dosta toga, pregled odozdo je ok da se vidi stanje korozija, ostecenja, opste stanje trapa i to je to, ni majstor ne moze da ti vidi kakve su bregaste, klipovi, cilindri, bla, bla i koliko taj motor jos moze da predje i da sluzi, pa ne kupujes spejs satl vec polovan auto gde je sve moguce. Edited August 1 by OMP 1 Zan Batist reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Darko91 8 Posted August 1 I plus na Tjetu da li se čuje “Hitna pomoć” kada se uključi turbina. Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2678 Posted August 1 Nema tu ukljucivanje turbine, ona radi uvek kad i motor a njen zvuk se samo pojacava sa obrtajima ako nije dobra Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1221 Posted August 2 Star auto, Sta gledati? Ulaganja su neminovna! Pogledas opste stanje izvana i unutra. Poslusas motor vidis jel suv i ako je mastan odakle curi ulje. Menjac ima li zvukova. Stanje guma i kocnica. Lose gume i kocnice mogu da te kostaju preko 600e. naravno podrazumeva se da ostavis 500e sa strane za sredjivanje kojeg mora biti. Pre nego što ideš negde daleko obiđi što više placeva i pogledaj Grande Punto nebitno koji. Bitno je da vidiš stanja tako da možeš proceniti sledeći koji gledaš. Slike na oglasima mogu jako da varaju, ne gubi vreme i novac sa preprodavcima. 2 1 nemanja84bg, The Punisher and Mijailović P. reacted to this Share this post Link to post Share on other sites