Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Darko91

K: Fiat Grande Punto 1.4 16v 95ks ili 1.4 T-Jet

Recommended Posts

Posted (edited)

Pozdrav ljudi,

U potrazi sam za Grande Puntom 1.4 16v 95ks 6 brzina ili 1.4 16v 120ks T-Jet, 2008. - 2009. godište, budzet mi je oko 3300 evra.

Idealno bi bilo da je u Sporting varijanti. :lol:

Hvala unapred.

Edited by Ivan
Sredjen naslov i sadrzaj

I dalje se traži 1.4 16V 95ks ili T-Jet...

Ma samo sam naveo poželjnu sport opremu, ne bunim se ni za regularni. :D Ima par interesantnih T-Jet i 95ks ali su mi van Bg i ne isplati mi se da idem tamo samo da bih pogledao auto.

Pa ne ideš da gledaš nego da kupiš. Pozoveš, detaljno ispitaš, proceniš da li možeš da veruješ prodavcu, ako misliš da auto vredi odeš da se uveriš da slike i priča odgovaraju stanju u realnosti.

@The Punisher Saglasan sam, ali recimo da odem do Niša da pogledam auto, ja sem vizuelne provere i startovanja motora ne mogu ništa drugo. Ovako da je bliže izvadio bih probne tablice da ga odvezem do majstora recimo. To je ono što me brine, da auto deluje dobro, sve super i da se kasnije kada ga kupim, kod majstora ispostavi da treba dosta da se odradi. Svestan sam i da je to auto 15-ak godina star.

Za to postoje forumi i prijatelji, pošalješ nekoga preliminarno da pogleda auto, a pošto se ne razumeš trošak majstora ti ne gine

Da vadis probne table da ides kod majstora?? zar nije lakse, brze i jeftinije pozvati platiti slepku? a mozes i u Nisu da nadjes neki servis i oteras auto na pregled nije to ne znam sta.

E to kako bih rešio, ne znam da li ima neko majstora koji radi Fiate? Mada kada razmislim, jedino što proveravaju je da li je auto udaran, kakav je odozdo, da li negde motor pušta ulje itd to standardno.

Kako biste vi to rešili?

Posted (edited)

Ne treba ti majstor bas za fiat, to je jednostavan motor koji svaki majstor moze da pregleda, nema tu ne znam sta da se gleda i vidi, oslusne se kako radi, dal je mastan motor i odakle to potice, proba se auto tu vec vidis i cujes dosta toga, pregled odozdo je ok da se vidi stanje korozija, ostecenja, opste stanje trapa i to je to, ni majstor ne moze da ti vidi kakve su bregaste, klipovi, cilindri, bla, bla i koliko taj motor jos moze da predje i da sluzi, pa ne kupujes spejs satl vec polovan auto gde je sve moguce.

Edited by OMP

I plus na Tjetu da li se čuje “Hitna pomoć” kada se uključi turbina. :D

Nema tu ukljucivanje turbine, ona radi uvek kad i motor a njen zvuk se samo pojacava sa obrtajima ako nije dobra

Star auto, Sta gledati? Ulaganja su neminovna!

Pogledas opste stanje izvana i unutra. Poslusas motor vidis jel suv i ako je mastan odakle curi ulje. Menjac ima li zvukova. Stanje guma i kocnica.  Lose gume i kocnice mogu da te kostaju preko 600e.

naravno podrazumeva se da ostavis 500e sa strane za sredjivanje kojeg mora biti.

Pre nego što ideš negde daleko obiđi što više placeva i pogledaj Grande Punto nebitno koji. Bitno je da vidiš stanja tako da možeš proceniti sledeći koji gledaš. 

Slike na oglasima mogu jako da varaju, ne gubi vreme i novac sa preprodavcima.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...