danijel55 773 Posted December 8, 2024 Malo i zimskih slika.Elem za 6 meseci i par dana,13k km predjeno. Posto sam cesto u diskusiji ljubitelja auta,uvek me pitaju sta posle?Ako bi bio budzet neogranicen,znao bih sta bih,ali ovako ,verovatno neki f10 restyle i to je to. Ubedljivo po meni nakon x1 i x3,lepse mi lezi limuzina.I sta me jos fascinira je cinjenica izolacije motora kod bmw x serije.Npr f34 je mnogo izolovaniji od f25,dok je f10 izolovaniji od f15. Jedino ako se vratim u SUV segment,je nagovor zene 2 Reacher Gilt and Ivan-Topola reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4821 Posted December 9, 2024 To sta posle je teska prica kad dodjes do nekog stvarno dobrog auta, nije da nema bolje, ali recimo za 10% bolje ti trebas dati minimum duplo vise para. 1 Ivan-Topola reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted December 9, 2024 Pa ovo bi bio korak blagi unapred za neku da kazemo malu doplatu. Vozio sam f10 bar 1500km.Tako da imam neke utiske u odnosu na f34. Stvari koje idu u korist f10,malo je udobniji,kvalitet izrade je bolji i tisi je auto sam. Dok stvari u korist f34 korisniji gepek i meni sve vise deluje da vise ima prostora u odnosu na f10 za putnike pozadi na zadnjoj klupi. U pravu si sto kazes sta dalje je teska prica.Primera radi ne bih ni bezao ponovo od f25 u dobroj opremi,stanju i sa manjom km,al sa druge strane vise bih voleo f10. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4821 Posted December 9, 2024 Ma f10 je predobar auto, nema tu sta da se prica, osim sta posle f10 A to je ta prica, recimo g30 negde malo losiji negde malo bolji od f10, al da kazemo da je u globalu 10% bolji a duplo skuplji, mislim nemam nista protiv g30, ali ne bih na cenu f10 doplacivao 15-20k za ekvivalentan primerak mom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted December 9, 2024 Preozbiljan auto,tu price nema. Kapiram sta pricas,da je razlika izmedju f10 i g30,kao sto je E60 i f10,onda bi imalo smisla. Za sada ne bih menjao marku auta,pa onda izbor i jeste tezak,u smislu sta uzeti,pa dok se poklopi oprema,stanje i km,kao lutrija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted December 18, 2024 Malo praznicne atmosfere 3 Ivan-Topola, nemanja84bg and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 4 Malo smo se vozali.Zlatibor-Sjenica. Hteo sam zameniti gumice balans stangle prednje,ali ih za f30 i f34 nigde nemaju.Jedino se moze nabaviti neki brend Tedgum.E sada meni gumice ne skripe i ne lupaju,da li se upustate uopste u zamenu i staviti upitan kvalitet? 1 Ivan-Topola reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1591 Posted January 7 Dobar je Tedgum, Poljska firma. Ne znam za tvoje vozilo, ali pored standardnih trebali bi imati u ponudi i poliuretanske gumice, crvene su boje. Obicno imaju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 7 Hvala na informaciji.Jesu li PU tvrdje od standardnih? Inace svima vama srecan Bozic,da sta svi vi i vase porodice zivi i zdravi!Mir Boziji,Hristos se rodi! 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1591 Posted January 7 PU obicno jesu tvrdje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 7 Ne bih PU.Ipak bih da auto zadrzi svoju fabricku udobnost. Inace za f34 i f30,skodo ih niko nema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 8 @MiloshBg Negde sam procitao cini mi se da bese radis nesto oko prodaje delova,mozda i grešim. Da li je moguce da nigde nemaju kod nas gumice na stanju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1591 Posted January 8 Takvo smo trziste... Sreca pa je dosao Intercars pa se preko njih svasta nesto moze nabaviti, malo je ozbiljnija ponuda. Gumice balans stangle su stvar koja najmanje utice na udobnost a to ti kazem jer sam svasta probao pa cak i Poliamid PA6 vozio i sem bolje upravljivosti nikakav gubitak udobnosti nije bio prisutan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 8 Aha.Trazio mi majstor svuda,pa cak i u intercarsu.Nemaju.Jedino gazela moze da poruci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 819 Posted January 8 Jel ti treba za zadnju osovinu ili...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 8 Za prednju.I ja pre kad sam trazio na netu ponadah se ,ali dzaba.Za zadnju osovinu ima da se bira, za prednju haos. 1 Bingodalton reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 11 U utorak bi trebalo da mi stignu gumice.Mnogi misle da sam lud. Ali eto iz nekih pouka,na e46 dve sitnice su napravili totalno drugaciji auto u voznji,prva je nosac menjaca ,a druga gumice balans stangle.Neverovatno koliko se auto lepse salta i koliko lepse upije neravninu,nema udara. Inače par dana sam vozio pasata b7 karavana.I dalje mi nije jasna jedna stvar,zasto je auto tih dimenzija neudoban?Bukvlano imam osecaj da nije nista udobniji od golfa 6. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 773 Posted January 16 Odradjen i mali servis Sutra konacno zamena gumica balans stangle. Uz put naravno redovno odrzavanje,usisavanje,mazanje koze,plastika itd.Hemiju i da kazem kozmetiku uzimam od titaniuma i stvarno su za svaku pohvalu. Quote Share this post Link to post Share on other sites