Nikola JTD 232 Posted September 19 Probaj Flojda, meni je resio sto njih 10 nije. Takodje, probaj i Plavi 061 1325193, kod njega ces sigurno proci najjeftinije. Ne kosta te nista da se konsultujes, najvise te kosta da sednes u drugi problem. 2 PremieRacing and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 755 Posted September 19 Nece sigurno naci jeftinijeg majstora u Bg-u od nasih lokalnih. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola JTD 232 Posted September 19 ne bih se ja time vodio. Proba ne kosta nista, bitno je da se problem otkloni i nadje resenje stobezbolnije i brze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7282 Posted September 19 Kontam sto napadaju zenu i onako ih ima malo na forumu, kad ono... nije Violeta, nego Vilota Super je auto! A da li resavati ili prodati jeste uvek dilema. Ako se ne proda u dogledno vreme, ti lepo resis u nastavis da uzivas 3 1 vilota032, knezevic76, nemanja84bg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5920 Posted September 20 19 hours ago, vilota032 said: ... @PremieRacing mislim da nisi okej sa takvim stavom. ... Ups, stvarno sorry ili si me pomešao sa nekim ili si me pogrešno razumeo. Ja apsolutno nemam mišljenje i stav da si ti nešto loše uradio a moj poslednji post je opštepoznata forumska šala kad krenemo ko blesavi da zatrpavamo jednu temu, a to je sada tvoja. Ništa tebi loše nisam rekao, šta više samo sam konstatovao da si dobio jako puno mišljenja a "mišljenje je kao dupe, svako ima svoje i svakome tuđe smrdi." 2 Dale and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted September 20 Hvala na preporukama za majstore, generalno trazim resenje problema, ne striktno najjeftinije, u interesu mi je da resim to i da nastavim dalje. @PremieRacing imao si stav da nesto zelim da sakrijem; da auto ima veci problem i kao, u ovoj temi nesto smrdi. Da, trenutno smrdi to sto obgoreva i pada na izduvnu granu, al sredicemo 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5920 Posted September 20 Jok, ne, nikada, ni u mislima. 1 alfini0507 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted September 21 Zakazan servis za iducu sedmicu U medjuvremenu dosta ponuda za zamenu, nije da mi neke od njih nisu zagolicale mastu, a posle gledam i kao sto smo vec pominjali, posto uvek postoji sansa da sa novim dizelom opet imamo iste probleme... za sada sam sve ponude odbio 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted October 7 trenutni status je: U iscekivanju porucenih delova za servis. Poklopac ventila se ceka malo duze nego planirano, porucen iz originala, cekam da stigne. Odlucio sam da kad vec radimo zahvat, promenim mozda i vise delova nego sto treba a da budem siguran da vise nema "ogorevanja". Vrlo cudan "kvar". Juce presao oko 500 km, 90% autoputa, nijednom se nije osetilo nista u kabini niti je ista dimilo tokom celog puta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted October 7 Gde na kraju radis servis? 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted October 7 Moj prijatelj ima proverenog mehanicara, njemu odrzava ranije Hondu, sada Panameru... veoma pedantan i tacan majstor. Tako da sam se po preporuci obratio njemu. Radi i u jednom servisu a i privatno. Vise o njemu nakon intervencije, a ocekujem i vise nego pozitivno iskustvo. 3 nemanja84bg, dekirs and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4381 Posted October 13 On 10/7/2024 at 9:24 AM, vilota032 said: Odlucio sam da kad vec radimo zahvat, promenim mozda i vise delova nego sto treba a da budem siguran da vise nema "ogorevanja". Šta je sve planirano za zamenu ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted October 14 U oktobru se zadesilo da sam vec nekoliko puta isao do Bg i nazad, i jednom na jednu duzu distancu, tako da sam i presao neku kilometrazu pa mozemo da komentarisemo. Apsolutno nista se ne oseca, niti sta dimi, ulje i antifriz su mi i dalje na max. Pri povratku ka GM, pri jednom aktiviranju brisaca i tecnosti za soferku, kada sam stao na naplatnu osetio sam miris, ali onako "sladunjav" i odmah sam pretpostavio da je zapravo u pitanju crevo tecnosti za stakla, da je mozda negde nagnjeceno prilikom zamene hladnjaka EGR-a. Prostor oko poklopca ventila je jos "onda" prilikom dogovora oko servisa, opran brake cleaner-om, da bismo ispratili ako negde sta curi. Proverili juce, nema nigde ni kapi posle skoro 1000 km uglavnom na auto putu. Tako da ja mozda sve vreme smatram da je poklopac ventila, a zapravo je crevo tecnosti za stakla... Mozda se ja borim sa necim apstraktnim.... dovodnim crevom za tecnost za brisace, mozda............ mozda ima negde mikro pukotinu, neku rupicu, i onda aktiviranjem malo padne dole na izduvnu i eto mirisa. @moron pa razmisljao sam da preventivno ocistim i usisnu granu, kada vec radimo posao. Naruceni su svi dihtunzi koji trebaju za rad. Onda, da se oradi ciscenje dpf, mada ovom voznjom na otvorenom verovatno i on radi svoju regeneraciju. 2 darkman14 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 755 Posted October 15 Mislim da je čišćenje dpf-a bacanje para bez ikakvog efekta. Tesko da je nagnjeceno crevo tecnosti vetrobrana,jer je boca skroz desno. Nadam se da nije slucaj kod tebe,al to sto je ulje na max ne znaci da ne kaplje nigde. Meni na E46 je otisao dihtung poklopca motora ,da je i pored sushpleha ostavljao trag ulja u garaži na betonu, a ulje je bilo na max 2000km,posle toga je rešeno sve. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted October 16 Na jednom Glk smo prali dpf kako treba i nema problema nikakvih vec skoro 50hkm. Drugar je sam prao na kamionu i evo vozi se 5 meseci bez problema.Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 755 Posted October 16 Kad je sve ok,npr dizne i dpf ce biti ok. Daily 3.0,600k km,nikad nista pipano oko dpf-a. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 229 Posted October 27 Update za sada: Dpf poslat na proveru i bice odradjeno pranje. Usisna grana ociscena preventivno, zbog poznatih klapnica. Turbine skinute kad vec sve radimo, i poslate na proveru, javicu naknadno sta kazu. Poklopac motora je pokazao curenje, tako da je bilo to u pitanju, stavljen nov iz originala zajedno sa dihtungom poklopca. Egr ventil je svakako nov kao i hladnjak egr-a. Dokumentovacu sve fotkama svakako, imam ih gomilu posto mi mehanicar sve salje, planiram da po zavrsenom poslu ovde sve opisno uz slike prilozim. 5 moron, dekirs, IDzO and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites