Jump to content
FAS Goran
Flex

BMW 320d (G20) kupovina - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

Posted (edited)

Nadam se da sam pogodio podforum.

Razmisljam vec neko vreme o zameni E46 i definitivno ce opet biti Bmw. E sad, nije nuzno da bude G20 (cak bi mi vise i odgovaralo nesto jeftinije) ali bih mladji auto i malu km a to, koliko sam video, ce tesko biti nesto starije od G20.

Kolega PremieRacing mi je poslao ponudu od drugara pa bi mi znacilo misljenje iskusnijih kolega. Ebem ga, meni kao laiku izgleda super.

320d 01.jpg 320d 02.jpg 320d 03.jpg

320d 04.jpg 320d 05.jpg 320d 06.jpg 320d 07.jpg 320d 09.jpg

320d 10.jpg 320d 11.jpg 320d 12.jpg

320d 13.jpg 320d 14.jpg 320d 15.jpg

Edited by neshaoct
formatiranje

Preozbiljan auto :) Da gledam ovakve modele rekao bih da ovde nema dalje u ponudi. Eto za moj ukus jedina "mana" je sto nema samaraljke na volanu, to mi bas nekako fali kada je M u pitanju.

Inace mnogo mi je simpaticno kada neko na kolima od 30+k pita do kad je registrovan :D Imaj u vidu da ti je registracija ovde okvirno 1.5% iznosa cene ako i tablice menjas :D 

Fakat :)

Meni lično,Giulia je mnogo lepše vozilo i za te pare bi pre to pazario...a ima i pokazivače pravca

23 minutes ago, igor0511 said:

...

Inace mnogo mi je simpaticno kada neko na kolima od 30+k pita do kad je registrovan :D 

To sam ja pitao, kao posrednik, da obezbedim što više info za kolegu...

Onda se izvinjavam :D 

13 minutes ago, neshtry said:

Meni lično,Giulia je mnogo lepše vozilo i za te pare bi pre to pazario...a ima i pokazivače pravca

Pandan ovome je Giulia Veloce koju tesko da ce da nadje, a i da nadje nece biti nekog izbora jer ih ima premalo na oglasima.

A i u dizel varijanti je BMW ozbiljniji auto ako cemo posteno. Mada o ukusima se ne raspravlja generalno.

I ja bih uzeo vrlo rado Stelvia 2.0 u Veloce opremi sa do 50 000km da sam nasao pre nego sto sam se prebacio na nova kola, ali nema  :D A i kad se pojavio otisao je za 2 dana ili bio slupan.

Posted (edited)

Da ja kupujem sada za te pare neki dobar bmw, a mlad i sa malo km moj izbor bi bio ovo.

edc011.jpg

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23126574/bmw-118-i-m-paket
5 puta mladji sa 10 puta manje kilometara, a oprema takodje odlicna, jos uvek pod garancijom, maltene nov.

Opcija br2 bi mi bila ovako nesto:

edc012.jpg

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23999301/bmw-118-118i
Godinu dana mladji sa duplo manje km, a opet dobar bmw.

Edited by neshaoct
postavio printscreen

Ja bih generalno kola koja sada gledam uzeo benzin ako planiram da ih vozim naredne 3+ godine. Kako su se svi povampirili sa dizelom ko zna sta nas jos ceka.

50 minutes ago, igor0511 said:

Onda se izvinjavam :D 

Pandan ovome je Giulia Veloce koju tesko da ce da nadje, a i da nadje nece biti nekog izbora jer ih ima premalo na oglasima.

A i u dizel varijanti je BMW ozbiljniji auto ako cemo posteno. Mada o ukusima se ne raspravlja generalno.

I ja bih uzeo vrlo rado Stelvia 2.0 u Veloce opremi sa do 50 000km da sam nasao pre nego sto sam se prebacio na nova kola, ali nema  :D A i kad se pojavio otisao je za 2 dana ili bio slupan.

Ima ih preko koliko hoćeš Hrvatska, Slovenija.... Italija

U pravu si za Stelvia, karavan Giulia na federe

Posted (edited)
7 hours ago, igor0511 said:

Eto za moj ukus jedina "mana" je sto nema samaraljke na volanu, to mi bas nekako fali kada je M u pitanju.

Ovaj od M Sporta ima volan. Kao što je rečeno spolja nije M Sport, ima i obične LED farove, i ova sedišta nisu skroz ista kao u M Sportu. Realno, lepši je kad jeste: B)

Vidim da se ceni 32k evra.

Za okvirno te pare može da se nađe G20 320d M Sport spolja, unutra, M Sport čeljusti, često i laser farovi, xDrive, isto godište i sa do 100k kilometara. 

Edited by neshaoct
ispravka

Posted (edited)
8 hours ago, vagenovac said:

Da ja kupujem sada za te pare neki dobar bmw, a mlad i sa malo km moj izbor bi bio ovo.

edc011.jpg

5 puta mladji sa 10 puta manje kilometara, a oprema takodje odlicna, jos uvek pod garancijom, maltene nov.

edc012.jpg

Taj prvi bi bio zaista bio dobar da od opreme ima i "Aktivni tempomat sa Stop&Go funkcijom"(što neke oglašene demo "jedinice" sa PA imaju), a za taj drugi me čudi da ima običnu instrument tablu. Baš ga je nekako "nagrdila".

Taj motor 1,5 od 136 ks lepo ide u toj karoseriji.

Edited by moron

On 6/25/2024 at 6:20 AM, neshtry said:
Lep kao lutka !
Jel mu rade žmigavci?

Bmw ima zmigavce?

On 6/25/2024 at 9:14 AM, igor0511 said:
Preozbiljan auto  Da gledam ovakve modele rekao bih da ovde nema dalje u ponudi. Eto za moj ukus jedina "mana" je sto nema samaraljke na volanu, to mi bas nekako fali kada je M u pitanju.

Inace mnogo mi je simpaticno kada neko na kolima od 30+k pita do kad je registrovan  Imaj u vidu da ti je registracija ovde okvirno 1.5% iznosa cene ako i tablice menjas  

Odgovorio ti je kolega za registraciju. Krajnje nebitna stavka (bas zbog smesne cifre u odnosu na vrednost) ali logicno je valjda i to da pitam majku mu. :D

On 6/25/2024 at 9:52 AM, vagenovac said:

edc011.thumb.jpg.4fcb80b31f3b303dbadda49a0fd54e7f.jpg

edc012.thumb.jpg.0d96395d2c426a034f3ac37ee6507941.jpg

Ovi kecevi mi se uopste nesto ne svidjaju, bas ih ne "mirisem".

20 hours ago, neshaoct said:
Ovaj od M Sporta ima volan. Kao što je rečeno spolja nije M Sport, ima i obične LED farove, i ova sedišta nisu skroz ista kao u M Sportu. Realno, lepši je kad jeste: B)

Za okvirno te pare može da se nađe G20 320d M Sport spolja, unutra, M Sport čeljusti, često i laser farovi, xDrive, isto godište i sa do 100k kilometara. 

E to me je najvise i zanimalo posto nisam bas "na ti" sa tom njihovom opremom. Znaci fali tu dosta stvari za ovu cenu (ja mislio ovo su ti laser farovi).

Drugar je imao laser farove na karavanu te generacije (ali, recimo, nije bio doplatio za 3-zonsku klimu, pa je pozadi imao ružnu rupu gde idu duvaljke) i tvrdi je da ti laser farovi "nisu ništa posebno". Da su samo "izvikani".

Posted (edited)
On 6/25/2024 at 9:52 AM, vagenovac said:

19 hours ago, neshaoct said:

Ovaj od M Sporta ima volan. Kao što je rečeno spolja nije M Sport, ima i obične LED farove, i ova sedišta nisu skroz ista kao u M Sportu.

18 hours ago, moron said:

...

Taj motor 1,5 od 136 ks lepo ide u toj karoseriji.

15 hours ago, MS PK said:

Pre bih gledao seriju 5  :D

Sto ljudi, sto dupeta... (pošto nemamo sise, one baš prave, mekane, prijatne na dodir...)    I sve pozitivno, da se razumemo, ali nije baš sve objektivno. Doooosta je subjektivnog. 

Kao što i ja ne bi dao 30+ za ovaj auto. U stvari, bilo koji auto...

Prosto mi nvrvtn da vagenovac, koji voli da vozi, voli 'konje', voli performanse, nudi nešto 1.5 sa 100kw. Al' kad je već tako - ja bi uzeo ovo: 

IMG-9e829d178d12cd81e380a257dfa4739c-V.jpg   IMG-82441f486bb6e03e6669de49b1550ec0-V.jpg   IMG-dbe9dc9c22825fe6f0cd70ec977ae615-V.jpg   IMG-9fecd82c52187f9f260dd6e53a8ab8af-V.jpg

1.5 benzin, ima klapne na usisu sa daljincem, i meni izgleda bolje od onog sivog. Baš je pojava na ulici. Dosta stariji, 3x više prešao, ali i više nego duplo jeftiniji. 

Ali nije to suština. Flex bira za sebe prema sopstvenom nahođenju. 

Direktor neshaoct kaže ima opremljeniji za te pare i sa "do 100hkm".  Ali 60hkm i 100hkm je skoro pa duplo. Jebeš opremu ako daješ tolike pare... Bolje da bezbrižnije služi i da ne dođe ni do kakvog velikog ulaganja dok je kod tebe, od par stavki opreme. 

MS bi gledao veću klasu za te novce... opravdano. I ja bi. Velike su to pare za lim i gume a onda voziš seriju 3 za široke narodne mase. A možda... jbmlg - skroz subjektivno. 

Ono što mogu da kažem, tj. mogu da tvrdim, je da trenutno od g20 nema bolje opcije od tog sivog na našem tržištu. Zašto? Zato što je 'vlasnički auto', nije sa placa, nema ni dinara ulaganja nakon kupovine, zato što ga je čovek pri kupovini stvarno našao u besprekornom stanju, zato što ga čuva kao kap vode na dlanu, zato što ga vozi samo ponekad i nikad po gradu, zato što je auto besprekoran i nema ništa 'samo da...'.

Cena? Pođite od sebe a ne od tržišta koje je u pravom smislu reči nakaradno...

Edited by PremieRacing

36 minutes ago, PremieRacing said:

Direktor neshaoct kaže ima opremljeniji za te pare i sa "do 100hkm".  Ali 60hkm i 100hkm je skoro pa duplo. Jebeš opremu ako daješ tolike pare... Bolje da bezbrižnije služi i da ne dođe ni do kakvog velikog ulaganja dok je kod tebe, od par stavki opreme. 

Nije samo oprema, nego od izgleda auta pa do opreme.

Kada bih kupovao polovni BMW/Mercedes/Audi, morao bi da bude M Sport/AMG Line/S line. Smatram da se ti brendovi ne kupuju polovni ako nisu u tim paketima. Kad se već plaća skuplje, da barem znaš zašto. Naravno, ne moraju svi da misle tako. :thumbup: 

I da, svakako je 60k bolje nego 100k. Jedino što meni (ne kažem da treba i svakome) ta razlika u kilometraži nije deal-breaker. Ako jeste, onda bih pre dodao još nekoliko hiljada i evo ga sa 69k kilometara:

320d plavi01.jpg 320d plavi2.jpg 320d plavi3.jpg

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24092777/bmw-320-m-pack

2019. 320d G20, 69k km

M Sport, u crnoj sve što treba da bude, M Sport kočnice, Laser farovi, 360 kamera, HUD, ambijentalno...

Bas dosta razlicitih misljenja, sto je i normalno. Najgore od svega je sto ni ja nisam odlucio cvrsto sta cu (Bmw svakako ali koja serija) pa "setam" od modela do modela.

Ovaj plavi sam i ja video na oglasu i deluje bas impresivno. Sivi od kog je i krenula tema je, po svemu sudeci, dobar izbor ali mu fali opreme.

Sa druge strane, sto rece Mica, imamo i peticu u tom nekom cenovnom rangu. Ebem mu mater, milion primeraka i 2 miliona opreme.

Taman budem blizu odluke i onda se stopiram i vagam vredi li dati 30+ hiljada uopste za polovan auto pa taman bio perfektan a malo stariji (i jeftiniji primerci) su presli "milion" km pa ni to nije resenje.

Dobra poenta!

Za deset hiljada manje isto imaš dobre sa opremom 

Ne vidim dobro fotografiju leve strane volana prvoga, beloga, sa kojim je počela ova tema. Ima "običan" tempomat? Ne vide se dobro MF tasteri. Ovaj plavi ima "neobičan" (ACC).

Kod Mice je to prosto, kad je Bmw mora biti serija 5 , Mercedes E klasa, Audi A6. Sve ispod nisu pravi predsravnici marke. Ja sam se svesno za.ebao sa C klasom, pravio kompromise neke i na kraju je ispalo da nisam morao default_D.gif Ti u startu ne moras default_D.gif

On 6/26/2024 at 1:22 PM, neshaoct said:

Nije samo oprema, nego od izgleda auta pa do opreme.

Kada bih kupovao polovni BMW/Mercedes/Audi, morao bi da bude M Sport/AMG Line/S line. Smatram da se ti brendovi ne kupuju polovni ako nisu u tim paketima. Kad se već plaća skuplje, da barem znaš zašto. Naravno, ne moraju svi da misle tako. :thumbup: 

I da, svakako je 60k bolje nego 100k. Jedino što meni (ne kažem da treba i svakome) ta razlika u kilometraži nije deal-breaker. Ako jeste, onda bih pre dodao još nekoliko hiljada i evo ga sa 69k kilometara:

320d plavi01.jpg 320d plavi2.jpg 320d plavi3.jpg

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24092777/bmw-320-m-pack

2019. 320d G20, 69k km

M Sport, u crnoj sve što treba da bude, M Sport kočnice, Laser farovi, 360 kamera, HUD, ambijentalno...

Stav klasičnog balkanca na premium trojku :D  

Neka je klot i sa najslabijim motorom, ali da se vidi raskoš sa sportskim branicima i generalno cela ta "sport" priča na autima koji su uglavnom 150-250ks u relativno velikim automobilima :) 

Evo recimo moj bmw ima više opreme od većine m paketa sa oglasa, HUD, šiber, 360c kamera, keyless/comfort acces brave, el. zatvaranje gepeka, profi navigacija, comfort sedista koja se mogu doplatiti i kod M paketa i daleko bolja od m sport sedišta itd. 

Znam zašto sam moj auto platio skuplje, a to je bilo zbog vrhunske opreme i zbog 6cil 3.0 motora, a ne zbog sportske optike i tvrdjeg oslanjanja na luksuznoj limuzini koja je prazna skoro 2 tone i ima skoro 5 metara.

Naravno to je samo moje misljenje i znam da sam u manjini, a da više ljudi na ovim prostorima misli kao ti, bez uvrede :D