Jump to content
FAS Goran
Đurađ

Fiat Grande Panda (elektrik iz Kragujevca)

Recommended Posts

Stize i benzinska verzija za Evropu!

(vidi poslednji minut)

21 minutes ago, electronizer said:

da moron postavi sliku

Nek ponese i pajser da ga izbave ako se zaglavi unutra. Ili bonsek za krov :lol:

Posted (edited)
14 hours ago, Ivan said:

A vazi i obrnuto. Dzaba tehnika, ako kupci ne svare dizajn eksterijera+enterijera. Sto moze da se sazna i ubrzo nakon starta prodaje.

Pricam generalno, ne sad za konkretan model. A dizajn je opet vrlo individualna i subjektivna stavka.

Ako ne "grune" sa prodajom u pocetku, kasnije ce to biti sve teze, ma sta unapredjivali. A uticace svakako i na modele iz te buduce Fiat porodice.

Ljudi su kupovali Multiplu,ko je to mogao da svari???:wallbash:

Kada ih pitaš ,zašto su ga kupili,100% njih će ti dati isti odgovor,pa...dosta je prostrana,znači,dizajn nije obavezno na prvom mestu. 

Edited by xenon

Geely E5 i Panda imaju razliku u dimenzijama skoro 70cm :D 

Nevezano za to ja ne vidim toliku pomamu za elektricnim kolima u Srbiji. Cena nije toliko povoljnija, dosta nas ne bi imalo gde regularno da puni kola i jos niko ne zna koliko ti elektromotori (ne) traju u poredjenju sa SUS.

Posted (edited)

Kandidati za prelazak na EV,su mi prvi ili drugi auto.Jedan od njih ću zameniti,ili klasa do 4m,ili do 4.7m. 

Inače E5 u MAX opremi ,ima istu cenu kao Panda(EC-3) u MAX verziji,naravno u Kini.;)

Sto se tiče trajanja elektromotora,sve se zna za Teslu,sve je poznato,i više nego što je to nekome potrebno,zato je Tesla broj 1,kao nova i kao polovna.Dostupnost i poručivanje delova,dovedeno do savršenstva.Da li je nešto povoljno ili ne,isključivo zavisi od toga,koliko godisnje potrošiš novca za gorivo.Neko je ovde lepo napisao,na pitanje o isplativosti,da mu je na gorivo otišlo 15.000 evra.

Od svih poruka na ovoj temi,samo je jedan član napisao koliko je potrošio na gorivo,za eksploatacioni vek vozila.

Edited by xenon

@xenon

Po spritmonitoru, moj Z10 na TNG je za oko 93 000km, potrosio gorivo u vrednosti od 4900 eur.
6.2 din / km.
90% magistrala

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

4 hours ago, xenon said:

moguće postaviti solarne panele na krov Pande.

Slicno je davno bilo opcija ili su integrisali u krov kod nekih Skoda, Toyota i slicno. Kinezi sigurno imaju to kao opciju kod nekih vozila. Zanimljivo je osigurati takav krov, jer je sigurna neka vrsta panorame. 

Sto se tice domaceg trzista, cenim da bi kroz 2 dana imao bar nekoliko ilegalnih prikljucaka od eksplicitnih pripadnika nacionalnih manjina jerbo sto je dzabe i njima je drago. 

Jos ako im neko saspe pricu da u svakom panelu ima 4kg bakra, ijahaha...

'Na Sunce ce ga pecem' dobija drugu dimenziju...

2 hours ago, electronizer said:

Sto se tice prostora u kabini, cekam da moron postavi sliku i lepo i detaljno opise sve mane. Do tad ne verujem nikome... :D

Ili onaj Poljak na YT ( Marek ili sl), što uvek sve napljuje

Posted (edited)
30 minutes ago, shuxx said:

@xenon

Po spritmonitoru, moj Z10 na TNG je za oko 93 000km, potrosio gorivo u vrednosti od 4900 eur.
6.2 din / km.
90% magistrala

Samo plin,ili je tu dodat i benzin?Uglavnom se benzin preskoči,a troši se i on.

Edited by xenon

3 hours ago, electronizer said:

Sto se tice prostora u kabini, cekam da moron postavi sliku i lepo i detaljno opise sve mane. Do tad ne verujem nikome... :D

Ako sam uspeo da sedenem pozadi u Jeep Avenger ( i da mi visinom bude knap ), onda tamo pozadi može bez problema sesti ( bar što se smeštaja glave tiče ) svaka osoba do oko 195 cm normalnih telesnih proporcija ( samo će biti problem za kolena, jer je čak i meni za kolena malo knap ). A pošto je i Grande Panda "kocka" ( ako je verovati slikama ), valjda ću sesti i u nju. Nadam se :) 

Čisto poredjenja radi, evo je i slika moje glave pozadi u Alfi Tonale. Tek da se shvati šta je "kocka forma". A šta padajuća linija krova pozadi.

viber_image_2024-07-31_15-10-11-515.png

viber_image_2024-07-31_15-26-50-341.png

viber_image_2024-07-31_15-14-11-733.png

viber_image_2024-07-31_15-14-30-158.png

Posted (edited)

Ne moze i jare i pare :) , za lepotu mora malo i da se trpi. Pogotovo sa telom jazavicara :P .

3 hours ago, xenon said:

Ljudi su kupovali Multiplu,ko je to mogao da svari???:wallbash:

Kada ih pitaš ,zašto su ga kupili,100% njih će ti dati isti odgovor,pa...dosta je prostrana

Konkretno Multiplu su kupovali najvise oni kojima je trebalo vozilo sa 6 registrovanih mesta. Koje je opet bilo kompaktnog dizajna, jer su sledeci korak (posle standardnih 5 sedista) obicno bila vozila sa jos jednim redom i 7 sedista, dosta duza i gabaritnija. U praksi, porodice sa 2-3 deteta i potrebom da istovremeno prevezu jos nekoga od familije. Ili recimo taksisti, a u tom slucaju su se automatski kao resenje nametale Natural Power verzije (na metan).

Tako da je model vise bio "guran" potrebama za tih 6 sedista, nego sto je neko umirao u lepoti/performansama tog vozila.

Sto ovde, kao rodonacelniku nove porodice, jednostavno ne sme da se desi, sem ako ne misle da gase jos jedan brend.

Edited by Ivan

1 hour ago, italiano said:

@igor0511

Slazem ali gde ti vidis pomamu za el.vozilima u Srbiji???

Samo kod pojedinih eksperata...:zorro:

Kod mene ljudi u okruzenju se bas odusevljaju elektromotorima i prelaze na sve sto moze da se deklarise kao hibrid. Izgleda da sam upao u lose drustvo :lol:

Ja sa druge strane gledam matore sestake :D 

20 minutes ago, moron said:

Ako sam uspeo da sedenem pozadi u Jeep Avenger ( i da mi visinom bude knap ), onda tamo pozadi može bez problema sesti ( bar što se smeštaja glave tiče ) svaka osoba do oko 195 cm normalnih telesnih proporcija ( samo će biti problem za kolena, jer je čak i meni za kolena malo knap ). A pošto je i Grande Panda "kocka" ( ako je verovati slikama ), valjda ću sesti i u nju. Nadam se :) 

Čisto poredjenja radi, evo je i slika moje glave pozadi u Alfi Tonale. Tek da se shvati šta je "kocka forma". A šta padajuća linija krova pozadi.

viber_image_2024-07-31_15-10-11-515.png

viber_image_2024-07-31_15-14-11-733.png

Meni je sa 197 u svakom automobilu iza vozača ovako kao i tebi :D

Boze me prosti ali kad u Punta namestim sedište kako mi odgovara iza mene samo Nik Vujačić može da sedne.

Samo plin,ili je tu dodat i benzin?Uglavnom se benzin preskoči,a troši se i on.
Oba.
U principu, ja jesam za ekoloska goriva. TNG koristim iz ekoloskih, i ekonomskih razloga.
Mada, s godinama shvatam da nam "prodaju" nove ideje i proizvode, koji su "bolji" od starih. U principu jesu, ali nas i vise kostaju, komplikovaniji su, skuplji.

Tako i ovaj malisa od 4m, koji ce biti oko 25K eur. Ce stedeti na gorivu, al ce drati na kvarovima, ostavljati na putu itd. Naravno non stop ce mo morati da planiramo punjenja.

Neka mu je sa srecom, i njegovim vlasnicima. Ja sam daleko od EVa.

2 hours ago, shuxx said:

6.2 din / km.

Vrlo je bitno naglasiti za koji vremenski period, i koliko si potrosio vremena na planiranje puta i sipanje goriva.

Za EV ti trebaju 1 planer, 1 asistent i 4 SUS vozila koja ce da bleje random po Srbiji kada podje po zlu.