dekirs 5149 Posted February 1, 2025 Ma ko ce znati, pricali su da ce naredne verzije biti elektricne pa su odustali.. Videcemo sta ce biti, ali valjao bi neki redizajn da urade, da ne urade isto kao sa Djulijetom, pravili su isti auto preko 10 godina. Mada, maltene slicno je i sa Djulijom/Stevom ako racunamo da su krenuli 2016te da se prodaju 1 horvat reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted April 28, 2025 (edited) Na 92k odradjen veliki i mali servis i prednji diskovi i plocice. Zamenih i filter uljnih para Ulje opet Shell 0w30, dobro mi se pokazalo pa sam samo nastavio. Diskovi i plocice Car/Galfer preko @Milutinac Jedva cekam da nalegnu skroz pa da ih isprobam propisno. Edited April 28, 2025 by Ivan Sredjena slika 5 Ivan, silenci, Milutinac and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26055 Posted April 28, 2025 (edited) Koliko u tom rangu kvaliteta izadje veliki, a koliko mali servis (sa rukama) za 2.2 MultiJet? Jesi li nastavio kod Gorana sa odrzavanjem? Cisto skupljam informacije, ako slucajno nekada opet bude Zabar u pitanju. Posto je kod Fiata/Alfe/Lancie ocigledno dvojac Giulia-Stelvio (uz 2.2 MultiJet i 2.0 MultiAir motore) zadnje "normalno" sto ce moci da se pazari. Edited April 28, 2025 by Ivan Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted April 28, 2025 (edited) Izadje mnogo... E sad, nisam siguran vezano za zupcasti, mislim da Goran stavlja originalni set, Brana isto tako, ali nisam 100% siguran mozda stavlja i Conti kao ja. Inace je originalni set 32k u Kompresoru bio pre par nedelja kad sam proveravao. Mene je sve sa rukama (100e) izaslo 90k. Kod Gorana je cena bila 70k veliki + 23k mali (moje ulje) sa rukama. Dodaj na ovo Diskove, plocice, centrifugalni filter (~100e) i ruke. Kod Brane su veliki, mali i centrifugalni filter sa rukama bili 127k kad sam proveravao, dodaj na to diskove, plocice i ruke. Da budem iskren, odradio sam gimnastiku sa delovima (povoljnija cena dosta) i sa majstorom, jer nisam hteo da bacam preko 1000e za ovo aj da kazes redovno odrzavanje. Da nisam imao opciju za delove i majstora, terao bih kod Gorana naravno, poslednji mali servis sam tamo radio Edited April 28, 2025 by dekirs 1 2 darkman14, Ivan and MiloshBg reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1891 Posted April 28, 2025 Sta si se stis'o bre za 1k eura? 6 Ivan-Topola, Reacher Gilt, skile86 and 3 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted April 28, 2025 Nije problem soma eura, al problem je soma eura za nesto sto zna svaki malo pismeniji majstor da uradi bez dizalice na parkingu maltene Servisi su napravili nauku oko svega, radni sat je 5,6,7k dinara, po specifijacijama im ide xy sati za ovakve gluposti. Zajebi, ne pada mi na pamet da dajem te pare. Da je to neki 3.0 benzin BMW prekomplikovan pa ajde da kaze covek, al da me deru za prepakovani 1.9 JTD, nece da moze 4 Reacher Gilt, vagenovac, ISV_01 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1891 Posted April 28, 2025 Neko je pomenuo dranje? Sent from my SM-S918B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted April 28, 2025 Ma ti si lud mislim okej ajde, kapiram te, u jednom momentu sam i ja mislio da nastavim u Kompresoru da odrzavam. Onda na prvom malom servisu koji sam radio kod Gorana se videla ta losa strana odrzavanja u ovlascenom. Neki degen je gurnuo filter kabine skroz gore do ventilatora maltene. Majstor koji radi kod Gorana je isekao ruke pokusavajuci da ga izvuce, i namucio se sigurno jedno 45 min samo oko toga. Da ne spominjem one price kako ne menjaju svima filtere (ko zna i ulje), itd. Prethodnom vlasniku naplatise 20k da dopune akumulator, a tipa nov akumulator je oko 25k. Totalna debilana Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 933 Posted April 28, 2025 Samo da zamene sve to napisu.Sto se tiče ovlascenih servisa,karastrofalna iskustva sam vidjao.Bukvalno ljudi na a6 ne menjaju filter kabine,urade servis menjaca bez da zamene filter istog.Katastrofa. 3 Bouz, Ivan-Topola and dekirs reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted April 28, 2025 (edited) Upravo to, to na zalost nije vise kafanska prica i mit, nego se stvarno desava, najcesce cujem za takve slucajeve u Vag grupaciji. Edited April 28, 2025 by dekirs Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 933 Posted April 28, 2025 Strasno.Do duse vise nemas ni majstora u ovlascenom servisu.F10 odrzavan u auto garantu,na kontrolu kod mog majstora nabrojao se spisak od 600e ulaganja.Vrhunac svega,osigurac kacionih nisu znali ili pak hteli da vrate kako treba. Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1891 Posted April 28, 2025 Znate sta je fora, od pocetka je odrzavan u ovlascenom i sve je ok pa eto da odrzim istoriju a verovatno ce i znaciti kod prodaje. Druga stvar je da apsolutno nemam kod koga da odvezem ovde (doduse za kocnice i imam dobrog majstora) a da ne razmisljam sta ce zaebati. Jeste ovo stvarno preskupo ali sam dobio original deo i nema da pisti, skripi, zavija, da "majstor" nesto nije zavrnuo itd. Prethodni vlasnik je u isti servis vozio i nije bilo zajebancija, pa kontam da ove osnovne stvari nece zeznuti. Mozda i nisam u pravu ali mirnija mi je glava ovako. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
skile86 620 Posted April 28, 2025 Meni je fascinantno da ovlasceni rizikuju da izgube licencu zbog nekog filtera koji nisu zamenili. Kapiram da tako nesto nije resio vlasnik, ali opet neka kontrola mora da postoji. Bar bih tako ja radio. Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 933 Posted April 28, 2025 I ovaj audi je održavan od pocetka u maniku.Drugi vlasnik je kolega sa 53k km,sad je na oko 187k km.Nije imao problema, ali kad je prestao odrzavati auto u ovlascenom servisu,prvi mali servis su mu prikazani filteri koje neko nije menjao,a naplatio kao da jeste. Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1891 Posted April 28, 2025 Sramota da se brukaju na takvim sitnicama. Verujem da ima toga ali se iskreno nadam da nije svuda tako. Ja cu nastaviti u ovlascenom pa kako bude. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted May 26, 2025 Iskoristih dan juce da je operem, NOV NOV 16 Woodoo, ISV_01, ivica su and 13 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21861 Posted May 26, 2025 Lepom čoveku sve lepo stoji. Lepom autu, svaka boja lepo stoji. Prelepe linije, Giulia je lepotica Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted June 4, 2025 Stigla roba konacno Dugo sam ih trazio i slucajno mi drug posalje link sa KP. Felne su stajale 2 nedelje, cekale mene izgleda Sa komplet senzorima daleko ispod cene koje su mnogi trazili. Uzeh i nove Conti SportContact7, greota ici na kompromis neki za ove felne Napred 235 40 19, pozadi 255 35 19. 15 skile86, TheWickerMan, Dash and 12 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted September 27, 2025 https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/27246905/alfa-romeo-giulia-22-180-super NOV NOV, biju ko nece 1 PremieRacing reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1474 Posted September 27, 2025 Šta je u planu posle Julke? Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted September 28, 2025 Nesto u tom cenovnom rangu samo sa manjom registracijom. Alfa je sredjena pa mi se ne zuri, ali od skoro sam u kucu doterao i dvotockasa pa mi je mnogo da imam 3 registracije od kojih je jedna 100k jer u kuci imamo i jednog Pezoa 208 + motor. Uglavnom, spreman sam i na segment nize da sidjem. 1 PremieRacing reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
skile86 620 Posted September 28, 2025 Djulija benzinac. Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted September 28, 2025 Preskupe A i kad mi je spomenuo Brana neke cene delova, definitivno bih preskocio kao polovnjak a da nije neka ekstra mala kilometraza. Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5149 Posted February 24 Nakon skoro dve godine i 30k kilometara, Djulija je prodata. 1 ISV_01 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5174 Posted February 24 Generalni utisak nakon 2 i kusur godine i 2.2 dizla ? Sta je sledece na tapetu ? Share this post Link to post Share on other sites