dekirs 4954 Posted May 15 Stay tuned… 23 knezevic76, PremieRacing, Ivan and 20 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6728 Posted May 15 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 15 Ko zeli da cestita neka cestita 1 3 nemanja84bg, Ivan-Topola, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted May 15 Ovo zasluzuje da se i ovde načestita! Follow na temu odmah Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6728 Posted May 15 (edited) Sve cestitke i ovde, al ne samo na autu nego i na povratak u grupaciju Daj neke podatke, motor, menjac, godiste, km, oprema, slika daj jos itd Edited May 15 by horvat 1 1 Djole_M and skile86 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted May 16 Pa šta je bre ovo, zar crveno na obrtaljku ne kreće od 6K? Nek' vas lepo služi nova naftarica! 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1324 Posted May 16 To je bilo u vreme kada sam ja vozio Alfe. Zadnjih 20 godina je drugačije. Sportsko srce kuca malo sporije ali dobro pumpa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 16 Na zalost benzinjaru je jako tesko naci. Kod nas ih je malo, preko jos manje za neke normalne pare. Uglavnom prosle nedelje se pojavila moja Giulia na oglasu, 2.2 180ks, 2018 god presla 75km. Kupljena nova u Srbiji. Mislim da je ovo Giulia Super, opreme ima bas dosta sto me posebno raduje. Sta reci o autu osim da je brutalan, o voznji svi sve znaju, ali mene je posebno impresionirao kvalitet materijala i zavrsne obrade. Nema krckanja, jako je sve dobro upakovano. U nedostatku Giulia na oglasima, prvi pik mi je bio A4 B9 istog godista, sva sreca pojavila se u pravo vreme. Od opreme fali adaptivni tempomat i panorama koliko sam skapirao. Jos nisam stigao sve ni da istestiram, presao sam 80ak kilometara tek, nije ni oprana posteno. Motor je odlican, malo bucniji kad sam napolju u kabini je okej. Ono sto me impresioniralo je mirnoca rada u leru, auto ima 0 vibracija, kapiram da je i do stanja nosaca ali svakako je za pohvalu. U narednom periodu je u planu da saniram oziljke gradskog zivota i da je zatamnim. Od ulaganja trenutno nemam nista. Bice boljih slika kad se dotera 17 Ivan-Topola, PremieRacing, Dzimbo and 14 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5920 Posted May 16 Čestitam od srca! 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19969 Posted May 16 Lepo, sa srecom Deki! Bacim s vremena na vreme pogled na ponudu par "vozackijih" modela, uglavnom Civica Mk10 i Giulie, ne znam ni sam sta bih drugo za sledece kada dodje vreme (sem da mi treba sve veci i veci gepek ). Giulie benzinke su, kao sto kazes, kod nas igla u plastu sena. Tako da smo uglavnom "osudjeni" na dizele. A takvih na nasim oglasima vec ima od vlasnika (i automat i manual), kupljenih u Srbiji sa proverljivom istorijom i malom kilometrazom (slicna prica kao tvoja). Sa vec prilicno primamljivim cenama, citaj doplatom od par somica. Ako te ne bude mrzelo da skuckas, zanima me sledece: - je li napred "mali" xenon u pitanju (bez prskalica) ili nesto drugo? - koje su dimenzije guma napred/nazad u tvojoj verziji? - za ovo kratko, kako ti deluje 2.2 dizelka za po gradu - okretnost, parkiranje (kapiram da je daleko od tromosti i smaranja kao sa prethodnikom 159)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 16 (edited) Hvala svima na cestitkama, potrudicu se da kacim i odrzavam temu mozda nekad nekome zatreba informacija @Ivan Pravi je xenon sa prskalicama, ako sam dobro zapamtio sam pali duga i prati put. Mozda gresim sa ovo poslednje. Napred su 225/45/18 a pozadi 255/45/18. Nije bas najekonomicnija varijanta ali boze moj. Dizelka po gradu odlicna. Prelako se vozi, e sad ja sam vozio laganu voznju automatik je sam odradjivao, ali kreni stani, potapanje gasa, neka preticanja i provlacenja nikad laksa. Okretnost i parkiranje isto vrlo lagano, nemam osecaj velikog auta, vozi se sasvim normalno, usudio bih se da kazem kao C segment u smislu okretnosti, provlacenja, parkiranja itd. Nema tromosti i onog osecaja da vozis jos 2 metra auta iza sebe, kompaktno je sve. Kao neko ko nikad nije posedovao D segment, jako mi se dopada bar u ovoj varijanti kako je Djulija namestena. Def nikad vise C i B segment Edited May 16 by dekirs 3 1 knezevic76, igor0511, Ivan and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19969 Posted May 16 (edited) 32 minutes ago, dekirs said: Okretnost i parkiranje isto vrlo lagano, nemam osecaj velikog auta Ovo mi je bitna informacija za tezu 2.2 dizelku, jer dosta voznje imam i po lokalu. Hvala i za ostale info . To je taj opseg sa dimenzijama i cenama guma za D klasu (trenutno vozim 19''), nego cisto me je zanimala razlika u dimenzijama napred/nazad zbog zadnjeg pogona. Vise mi smeta bezobrazluk za registraciju koji i dalje traje, za ta +143 ccm. Pretpostavljam da je sa AdBlue, to sam zaboravio da pitam? Edited May 16 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 16 Registracija dodje 400e veca u odnosu na nekog konkurenta. mislim da vredi platiti, jer se u startu izdvoji manje para, da ne pricam o voznim karakteristikama itd, to je moje razmisljanje jer sam bio u istoj dilemi. Nema adblue Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19969 Posted May 16 Odlican feature . Gde planiras da odrzavas, obecavam da zavrsavam sa pitanjima ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 16 Najteze pitanje. Najverovatnije Goran, ali videcu mozda da nastavim u Kompresoru posto je tamo odrzavan od pocetka. Iskreno blizi sam malo Goranu Pitaj slobodno sta god, pa se vidimo neki vikend na Interu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19969 Posted May 16 (edited) Ispricacemo se uzivo nekom prilikom, svasta mene zanima ali da ne gusim predstavljanje vise . Da mogu i drugi da dodju do reci. Zvacu te za potencijalno razgledanje - Nesa i ti za Giuliu, Moron za Hondu . Hvala na odgovorima jos jednom . Edited May 16 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7946 Posted May 16 On 5/16/2024 at 12:38 PM, dekirs said: Hvala svima na cestitkama, potrudicu se da kacim i odrzavam temu mozda nekad nekome zatreba informacija Da te lepo služi i da se slatko navozaš! Piši, značiće svakako. A što se ponude Đulija tiče, baš je slaba. Skoro je moja lepša polovina krenula u neku potragu potencijalnog naslednika u vidu Đulije i malo je reći da je razočarana ponudom. Aj pa da još neko dođe na druženje sa Đulijom Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2578 Posted May 16 E pa neka je sretnje Deki,čestitam i ja na Alfi,sjajna je Djulija.Odlicne su djulije i šteta sto ih ima malo po gradu. Bas sam gledao oglase za djulije benzin i samo dve,jedna u Ljigu i jedna QV u Novom Pazaru Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 16 Hvala vam. Retke su bas, ali eto bar su nekako posebne i drugacije od svega drugog sto ima u ponudi. Jedina stvar koju sam brzo shvatio je da ovaj auto place za magistralom i AP. Bukvalno kad sednes u njega zelis da krenes na put iste sekunde. 4 silenci, Reacher Gilt, horvat and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 559 Posted May 17 Cestitke na novom prevozu. Da se lepo navozas sa njom. Sad vise ne mogu da te pitam kako bicikla, jbg. Cudi me da Zabari nisu ubacili adblue, sto je sjajno. Cena popravke toga ce da pokrije 3-4 registracije (mislim na razliku) Verovatno ove novije imaju. 1 1 horvat and dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 18 (edited) Hvala kolega. Da, nema tu problematiku koja je krenula od 2019te. Sva sreca izbegao sam adblue i sve sto ide uz to U planu je da se zatamni narednih dana, u ponedeljak cu kod Gorana da je pretresu na pregledu cisto da vidimo gde smo. Od ulaganja imam zadnji branik da sredim i da se posle mora uradi neki detailing sa poliranjem. Ne treba nesto mnogo prelaziti, kapiram jedna ruka da jos vise zasija. 75k je na satu, veliki servis cu verovatno tamo pocetkom sledece godine raditi i da vidim samo kada se ulje u menjacu menja i na koliko km. Sredjena prednja tablica, retardirano su napravili to kacenje sa nosacem tablice gde jedno 5cm viri i nekada pali senzor kada se stoji ne semaforu sto jako iritira. Narucih onaj easy click, sada je sve okej i estetski i funkcionalno. Evo jedna slika Edited May 18 by dekirs 10 MiloshBg, Reacher Gilt, Andrija93 and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 995 Posted May 18 Cestitam, sjajan izbor 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1732 Posted May 20 odlično parče metala, mislim da je sa kvalitetom izrade iznad nekih primeraka istog segmenta tog godišta-... Elem, ja bih se pridružio pitanjima sa sledećim pitanjem Ako si stekao neki utisak, koliki je problem na našim putevima to što je niska napred? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4954 Posted May 20 Hvala. Iznad Francuza je bez pogovora a jako blizu i Nemackim konkurentima ako ne i egal. Hoce da kaci malo bocni deo prednjeg branika kada se parkiras do ivicnjaka, ili ako ne kaci jako je blizu. To je maltene onaj deo sto je do tocka, ako se ne pretera i ne ode auto skroz preko ivicnjaka nema nikakvih problema. To je jedino sto sam primetio, osim toga ga vozim kao normalan auto, nisam imao do sada nekih problema za ovih 600km koje sam napravio od utorka do danas xD 1 srdjos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites