Jump to content
Goran

Recommended Posts

Posted (edited)

Sve cestitke i ovde, al ne samo na autu nego i na povratak u grupaciju :D 

Daj neke podatke, motor, menjac, godiste, km, oprema, slika daj jos itd :D 

Edited by horvat

To je bilo u vreme kada sam ja vozio Alfe. Zadnjih 20 godina je drugačije. Sportsko srce kuca malo sporije ali dobro pumpa!

Lepo, sa srecom Deki!

Bacim s vremena na vreme pogled na ponudu par "vozackijih" modela, uglavnom Civica Mk10 i Giulie, ne znam ni sam sta bih drugo za sledece kada dodje vreme (sem da mi treba sve veci i veci gepek :D).

Giulie benzinke su, kao sto kazes, kod nas igla u plastu sena. Tako da smo uglavnom "osudjeni" na dizele. A takvih na nasim oglasima vec ima od vlasnika (i automat i manual), kupljenih u Srbiji sa proverljivom istorijom i malom kilometrazom (slicna prica kao tvoja). Sa vec prilicno primamljivim cenama, citaj doplatom od par somica.

Ako te ne bude mrzelo da skuckas, zanima me sledece:

- je li napred "mali" xenon u pitanju (bez prskalica) ili nesto drugo?

- koje su dimenzije guma napred/nazad u tvojoj verziji?

- za ovo kratko, kako ti deluje 2.2 dizelka za po gradu - okretnost, parkiranje (kapiram da je daleko od tromosti i smaranja kao sa prethodnikom 159)?

Posted (edited)

Hvala svima na cestitkama, potrudicu se da kacim i odrzavam temu mozda nekad nekome zatreba informacija :)

@Ivan

Pravi je xenon sa prskalicama, ako sam dobro zapamtio sam pali duga i prati put. Mozda gresim sa ovo poslednje. 
Napred su 225/45/18 a pozadi 255/45/18. Nije bas najekonomicnija varijanta ali boze moj. 
Dizelka po gradu odlicna. Prelako se vozi, e sad ja sam vozio laganu voznju automatik je sam odradjivao, ali kreni stani, potapanje gasa, neka preticanja i provlacenja nikad laksa. 
Okretnost i parkiranje isto vrlo lagano, nemam osecaj velikog auta, vozi se sasvim normalno, usudio bih se da kazem kao C segment u smislu okretnosti, provlacenja, parkiranja itd. Nema tromosti i onog osecaja da vozis jos 2 metra auta iza sebe, kompaktno je sve. 

Kao neko ko nikad nije posedovao D segment, jako mi se dopada bar u ovoj varijanti kako je Djulija namestena. Def nikad vise C i B segment :)

Edited by dekirs

Posted (edited)
32 minutes ago, dekirs said:

Okretnost i parkiranje isto vrlo lagano, nemam osecaj velikog auta

Ovo mi je bitna informacija za tezu 2.2 dizelku, jer dosta voznje imam i po lokalu. Hvala i za ostale info ;) .

To je taj opseg sa dimenzijama i cenama guma za D klasu (trenutno vozim 19''), nego cisto me je zanimala razlika u dimenzijama napred/nazad zbog zadnjeg pogona. Vise mi smeta bezobrazluk za registraciju koji i dalje traje, za ta +143 ccm.

Pretpostavljam da je sa AdBlue, to sam zaboravio da pitam?

Edited by Ivan

Registracija dodje 400e veca u odnosu na nekog konkurenta. mislim da vredi platiti, jer se u startu izdvoji manje para, da ne pricam o voznim karakteristikama itd, to je moje razmisljanje jer sam bio u istoj dilemi. 
Nema adblue :)

Odlican feature :) . Gde planiras da odrzavas, obecavam da zavrsavam sa pitanjima :D ?

Najteze pitanje. Najverovatnije Goran, ali videcu mozda da nastavim u Kompresoru posto je tamo odrzavan od pocetka. Iskreno blizi sam malo Goranu :) 

Pitaj slobodno sta god, pa se vidimo neki vikend na Interu. 

Posted (edited)

Ispricacemo se uzivo nekom prilikom, svasta mene zanima ali da ne gusim predstavljanje vise :D . Da mogu i drugi da dodju do reci.

Zvacu te za potencijalno razgledanje - Nesa i ti za Giuliu, Moron za Hondu :D . Hvala na odgovorima jos jednom ;) .

Edited by Ivan

On 5/16/2024 at 12:38 PM, dekirs said:
Hvala svima na cestitkama, potrudicu se da kacim i odrzavam temu mozda nekad nekome zatreba informacija

Da te lepo služi i da se slatko navozaš!

Piši, značiće svakako. A što se ponude Đulija tiče, baš je slaba.
Skoro je moja lepša polovina krenula u neku potragu potencijalnog naslednika u vidu Đulije i malo je reći da je razočarana ponudom.

Aj pa da još neko dođe na druženje sa Đulijom :)

E pa neka je sretnje Deki,čestitam i ja na Alfi,sjajna je Djulija.Odlicne su djulije i šteta sto ih ima malo po gradu.

Bas sam gledao oglase za djulije benzin i samo dve,jedna u Ljigu i jedna QV u Novom Pazaru

Hvala vam. Retke su bas, ali eto bar su nekako posebne i drugacije od svega drugog sto ima u ponudi. Jedina stvar koju sam brzo shvatio je da ovaj auto place za magistralom i AP. Bukvalno kad sednes u njega zelis da krenes na put iste sekunde. 

Cestitke na novom prevozu. Da se lepo navozas sa njom. 

Sad vise ne mogu da te pitam kako bicikla, jbg.:D

Cudi me da Zabari nisu ubacili adblue, sto je sjajno.

Cena popravke toga ce da pokrije 3-4 registracije (mislim na razliku)

Verovatno ove novije imaju. 

odlično parče metala, mislim da je sa kvalitetom izrade iznad nekih primeraka istog segmenta tog godišta-...

Elem, ja bih se pridružio pitanjima sa sledećim pitanjem

Ako si stekao neki utisak, koliki je problem na našim putevima to što je niska napred?

Hvala. Iznad Francuza je bez pogovora a jako blizu i Nemackim konkurentima ako ne i egal. 
Hoce da kaci malo bocni deo prednjeg branika kada se parkiras do ivicnjaka, ili ako ne kaci jako je blizu. To je maltene onaj deo sto je do tocka, ako se ne pretera i ne ode auto skroz preko ivicnjaka nema nikakvih problema. To je jedino sto sam primetio, osim toga ga vozim kao normalan auto, nisam imao do sada nekih problema za ovih 600km koje sam napravio od utorka do danas xD