NIXIE 81 Posted March 6 Kupujem par novih (ili očuvanih polovnih) originalnih prednjih zvučnika za Grande Punto 2009 godište. Zamenski me trenutno ne zanimaju. Poželjno je da to bude u BGD da mogu da ih vidim i proverim ispravnost pre kupovine, ne bih uzimao ništa na neviđeno. Ako neko zna auto otpad gde toga ima, a da nije mnogo daleko, neka me uputi. Zahvaljujem unapred. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6170 Posted March 6 @NIXIE Kidi auto otpad Dobices i izvod iz maticne knjige zvucnika... Ako imas stare, mozda da ih repariras, mislim da ces teze na otpadu naci u kvalitetu koji trazis 4 nemanja84bg, bane1321, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1894 Posted March 6 hahahaha KIDI kakav bogotac Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 6 (edited) 2 hours ago, darkman14 said: @NIXIE Kidi auto otpad Dobices i izvod iz maticne knjige zvucnika... Ako imas stare, mozda da ih repariras, mislim da ces teze na otpadu naci u kvalitetu koji trazis Hvala, vidim gde je to otprilike, nije daleko. Jednom sam išao na tehnički pregled tu blizu, Maus centar. Kad dođem do starih, ako ima vajde repariraću ih. Menjao sam već vešanja gornja na više komada kućnih zvučnika uspešno, iz čiste radoznalosti. Od babe devojka, to su mi omiljeni poslovi. Imam i premaz za stare papirne membrane, ostalo mi, Visaton LTS50. Nego sad mi treba zum-zum samo da se zamene na brzinu. Ko ća dva puta da skida obloge vrata. Edited March 6 by NIXIE Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6490 Posted March 6 @darkman14 Jel ti to ozbiljno za Kidija? Pošto te je čovek potpuno ozbiljno shvatio! 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted March 6 2 hours ago, NIXIE said: Hvala, vidim gde je to otprilike, nije daleko. Jednom sam išao na tehnički pregled tu blizu, Maus centar. Kad dođem do starih, ako ima vajde repariraću ih. Menjao sam već vešanja gornja na više komada kućnih zvučnika uspešno, iz čiste radoznalosti. Od babe devojka, to su mi omiljeni poslovi. Imam i premaz za stare papirne membrane, ostalo mi, Visaton LTS50. Nego sad mi treba zum-zum samo da se zamene na brzinu. Ko ća dva puta da skida obloge vrata. Problem sa originalnima skinutih sa vozila je sto su upitnog stanja vesanja, posto proizvodjaci forsiraju penasta. Dobices ti zvucnik u boljem stanju, ali to vesanje je isto radilo godinama i nacela ga vlaga/UV/Jeca&Ceca pa je upitno koliko ce trajati nakon ugradnje (mesec? godinu? pet?). Zato preporuka kad skines svoje da im se zamene vesanja i budu negde u rezervi... Inace Nixie cevke su bas retro, ali fensi stvar 1 Nikola 1.6 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6170 Posted March 7 @NIXIE salio sam se za kidija, izvini sto sam te naveo na pogresnu stranu. Ali mozes cimati Pedju i Nesu iz Indjije. Oni su korektni. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola 1.6 288 Posted March 7 Maki Sabac isto za sad bez greske. Najbolje stavi aftermarket neke zvucnike, JBL ili GZ. Prvo sto je kvalitetniji zvuk, drugo sto ce trajati duze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 786 Posted March 7 Ako se dobro secam, samo obrati paznju na omazu, taj HU je specifican malcice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 7 Ok, znači Kidi otpad eliminišem iz razmatranja. Zavisno od stanja tih polovnih zvučnika, neće mi biti teško da im zamenim gornja vešanja, ako su membrana, kalem i donje vešanje (centrator) u dobrom stanju. Aftermarket zvučnike neću zaista, auto će biti u mom posedu možda još godinu dana. 18 hours ago, ostoja said: Inace Nixie cevke su bas retro, ali fensi stvar Imam nešto od toga kući, na jednom audio uređaju sopstvene izrade. Dosta su popularne te lampe, tinjalice u suštini. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted March 7 (edited) Propadne vesanje (krene da se kruni), retko membrana bude u problemu. Ako se duze tako koriste (dok prduckaju) hoce i centrator da strada tj kalem krene da cese. Ovo je dosta redje, uglavnom ljudima to prdi pa ne pojacavaju puno. Na otpadu ces naci da prodaju ispravne zvucnike (osim ako bas ne insistiras na neispravnim), nego kazem pitanje koliko ce to vesanje dugo trajati jer je dosta veka vec provelo u kolima ako uzimas fabricke zvucnike skinute sa vozila. Nove ne verujem da ces igde naci. Mogu da se uzmu i vec reparirani fabricki zvucnici (zamenjena vesanja), ali sam vidjao svakakva mackanja lepkovima koji nisu za tu namenu i u kolicinama koje su iscurele na sve strane i koje bi i slona zalepile, a ne tanusno vesanje. Ne znam sta bih ti rekao sem da na licu mesta pogledas. Edited March 7 by ostoja Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6490 Posted March 7 @NIXIE Proguglaj Kidi otpad i sve će ti se kasti samo! 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 7 Vidim da je neki zajebant. Koristi antireklamu za reklamiranje. Samo on zna ima li vajde od tog glupiranja. Možda je samo prolupo na otpadu. 3 Ivan, nemanja84bg and bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21229 Posted March 7 11 hours ago, darkman14 said: @NIXIE Ali mozes cimati Pedju i Nesu iz Indjije. Oni su korektni. Samo što i oni nekad jednom a dešavalo se i 2-3 puta pošalju pogrešan deo jedino direktno na otpad pa sve iz prve ruke 1 NIXIE reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 8 Neša iz Inđije ima na KP neke koji liče da su očuvani, barem vešanja dobro izgledaju membrane su naravno izbledele, cena čak 2000din/komad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted March 8 Svojevremeno su novi kod ovlascenog dilera kostali 20ak eura. 2000 je previse za polovan tog kvaliteta. 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted March 8 On 3/7/2024 at 9:59 AM, Nikola 1.6 said: Najbolje stavi aftermarket neke zvucnike, JBL ili GZ. Prvo sto je kvalitetniji zvuk, drugo sto ce trajati duze. To je diskutabilno i veoma upitno. Ima 100 različitih stvari koje utiču na zvuk, karakteristike itd. On 3/7/2024 at 1:17 PM, ostoja said: Propadne vesanje (krene da se kruni), retko membrana bude u problemu. Ako se duze tako koriste (dok prduckaju) hoce i centrator da strada tj kalem krene da cese. Ovo je dosta redje, uglavnom ljudima to prdi pa ne pojacavaju puno. Na otpadu ces naci da prodaju ispravne zvucnike (osim ako bas ne insistiras na neispravnim), nego kazem pitanje koliko ce to vesanje dugo trajati jer je dosta veka vec provelo u kolima ako uzimas fabricke zvucnike skinute sa vozila. Nove ne verujem da ces igde naci. potpis. Ja bi najpre popravio stare. To je najjeftinije i verovatno najkvalitetnija varijanta. Bio je neki momak u Svrljigu, vrlo jeftin a sam je pravio sunđerasta vešanja. Ako treba nešto još tipa centrator, da se zakrpi membrana uradiće i to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 11 Cena polovnih dosta skače kad nema novih, a nema ih više izgleda. Ideja je bila prvo to da nabavim. Od tog iz Svrljiga sam uzimao vešanja i kalote za par tih zvučnika koje sam sam reparirao. Ima i jedan u BGD na Altini isto ogroman izbor tih delova, a radi i servis. Ima ih još naravno koji servisiraju zvučnike, Siniša Rankov, Branko Bin itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 11 Na kraju ću da ih skinem, opravim i vratim. I dva puta skidaj pa vraćaj oblogu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7345 Posted March 11 Servis zvučnika Golub, proguglajte, čovek je sa Medakovića, bilo je 1000 din zamena vešanja, ja plaćao pre 2 godine, be vrujem da je poskupelo. (broj je 064/110-43-10) 2 Ivan and NIXIE reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted March 12 @NIXIE Karakteristike zvučnika će ostati približno iste kao što su bili kada su ugrađeni. ako ih uradi neki normalan serviser. Sve ostalo je budževina. Polovne zvučnike već imaš, spremne za servis a svaki drugi polovni je već verovatno spreman za servis. Ne moraš dva puta da skidaš. Skineš i ne vraćaš dok se ne poprave zvučnici Što se tiče majstora, toga je nekada bilo baš dosta. Meni je često popravljao Neša Đorđević sa Bež. Kose. Uradi svaki put korektno, nema tu šta, košta toliko koliko košta, ali radi. Radio mi je Rankov za neka ozvučenja isto tako, vrlo korektno. Ovaj momak iz Srvrljiga mi je zanimljiv, zato što sam pravi vešanja, tamo je bila i fabrika Ei Srvrljig, a kako znamo da je sve što je 50 km od BGD "umrelo" uvek sam spreman da nekoga ko se trudi i radi podržim, barem na način da mu "namestim" posao Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIXIE 81 Posted March 12 Popravka drajvera mi nije problem, već rekoh da radim sam povremeno. Samo da nađem par jeftinih polovnjaka, jer je činjenica po onome što vidim, da svakom treba zamena vešanja i impregnacija membrane. Evo ga jedan Poljski Tonsil 10" s kraja prošlog veka, vraćen u život. Mislim neviđena glupost je u kola stavljati drajver sa papirnom membranom i sunđerastim vešanjem. Tu ide plastična membrana (metalna, kevlar, carbon fiber, glass fiber) i gumeno vešanje. Jednostavno papir bez impregnacije i poliuretan nisu dovoljno trajni u tim uslovima. Quote Share this post Link to post Share on other sites