Jump to content
Goran
ChobbyNS

Delta 1.4 Tjet-Batmobil

Recommended Posts

Nisam nikako stigao da napišem epilog prethodnog posta.

Auto je dan nakon mapiranja počeo da gura ulje u izduv, nisam imao živaca da vozim i pratim nego sam već sutradan skinuo turbinu i poslao na proveru jer je sumnja bila prvo na nju.

U servisu su rekli da je turbina u odličnom stanju i da problem potražim dalje.

Skinuo sam glavu, povadio klipove da se sve pregleda.

Ispostavilo se da su sva 4 klipa imala oštećenja iznad karika, sad da li je uzrok mapa ili je motor jednostavno bio potrošen za taj vid tuninga i nije mogao da izdrži opterećenje, ne znam.

Glava je bila u očajnom stanju po pitanju teflona i vođica ali na obradi kažu da to ne bi trebao biti uzrok mog problema, auto je dimio samo ugrejan na leru, na paljenju nije bilo dima.

Zamenio sam sva 4 klipa, leteće ležajeve preventivno, karike, glava urađena i sve predihtovano i sklopljeno.

Ono što se nastavilo dešavati nakon popravke motora je otežano paljenje ujutru, tek iz trećeg puta auto sastavi. I imao je neke čudne zadrške u vožnji, knedle pri kretanju sa semafora...

Vratio sam mapu koja je bila prethodno na autu i sa njom nema nijednog problema, auto radi savršeno, u vožnji se ponaša odlično.

Generalno, nisam bio oduševljen rezultatom na valjcima jer sa tim setapom niko ne izvlači ispod 240-250hp, ali to je sad druga tema.

Čekam da se malo oporavim pa pravac u Crnu Goru kod čoveka koji je prvu mapu radio, deluje mi jako ozbiljno i on, i radionica i automobili koji dolaze tamo.

Zaključak priče bi bio da ko nije spreman na ovakav vid troška i zajebancije, treba u širokom luku da obiđe bilo kakve prepravke na autu :lol:

Par slika nakon poliranja i slika sa valjaka da malo razbiju roman od gore ;)

P.S. Stižu mi gewinde za vikend ako bog da :scooter:

1742551938642866.jpg

1742551938877475.jpg

1742551940506237.jpg

IMG_2383.png

Posted (edited)

Ako sam dobro razumeo, sa tom prvom mapom si izvukao 187ks, i nisi bio zadovoljan, pa si mapirao kod Raleta na 220 ks. I onda si sredio motor, vratio mapu, i sad ces ici kod tog prvog lika da doradi svoju mapu i izvuce vise od 187 ks?

Koje gewinde meces? :D Bas izgleda namunjeno... 

Edited by horvat

Ta prva mapa je ubačena odmah nakon montaže bregastih, injektora i turbine. 

Mapirao je taj momak iz cg ali nije hteo da odvrće parametre bez valjaka jer su izmene delova velike da na slepo mapira.

To je neka da kažeš safe mapa da može da se vozi dok se ne mapira kako treba.

Ovaj ostatak si pogodio.

Raletova mapa je izbacila 220hp što je meni bilo razočarenje malo ali sam se pomirio s tom brojkom.

Međutim sve nakon toga mi nije odavalo utisak da je mapa dobra pa sam je iz tog razloga i izbacio i vratio na prethodno stanje.

Gewinde su AP, čekam drugar iz nemačke da ih donese.

Dobro, sad barem znas da imas sredjenu glavu, klipove, karike, lezajeve, s obzirom na starost i km, nije to uopste lose sto si zanovio. 

Svakako. Nije mi žao uopšte, realno tako bi i trebalo uraditi kad se snaga planira malo više podizati.

A cena je smešna, mislim da me je izašlo 400e sve, za neka kola u ovlašćenom mali servis toliko platiš :D

U potrazi sam i za nekim ko može da napravi adapter za kočnice, crtež imam sa merama. 

Na par mesta su me otkačili jer im se ne isplati da prave jedan par navodno, a meni se ne isplati da pravim 10 pari :lol:

Imam ja jedan supersprint varijantu, debeo bas bas ... ali ... na 1.4 tesko ... na lanciju je islo ali na ovo sitno ... mora povadim sve do njega cak i katalizator :(  jbg nece me zarada da mogu da tjuningujem i da se igram softverski  :( 

Imam i ja supersprint od alfe 147 ali na delti auspuh ide jako blizu rezervnog točka pa nema mesta za širi lonac.

Greota, lonac dobar i lepe završetke ima ali eno ga bleji u garaži.