Japadnik 0 Posted November 19, 2023 Pozdrav, na navedenom modelu Fiat bravo mi je izgoreo zadnji lonac u pitanju je fabricka sport verzija sa Sport Mode opcijom, zadnji lonac sa 2 cevi, lonac sam skinuo, pa me interesuje da li neko moze da mi pomogne pri izboru novog zadnjeg lonca za ovaj model i gde bih mogao da ga nabavim, ne mora biti fabricki zadnji lonac znaci mozete mi ponuditi i remus itd... Bitno mi je samo da saznam koji model ce odgovarati za njega i gde mogu da ga nabavim. Hvala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 20, 2023 Odakle si? Vlajkovic Guncati pravi po modelu, a imas i ovde na forumu Ljuba iz Zeleznika. Zvao sam par njih posto hocu da zamenim zadnji lonac i stavim takav od sporta. Sa duplim izduvom niko ne pravi vec standardni, ali moze se tvoj izduv prebaciti na neki drugi lonac. Posto sam se skoro interesovao, cene su 12-18000 dinara za lonac + montaza/demontaza (bilo je i par njih sa dogovoricemo se) Kompletan lonac mozes naci kod Poljaka (allegro.pl) i na ebay. E sad, za Poljake je problem dostava za Srbiju, dok sa ebaya dostavljaju bez problema ali imas shipping. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4273 Posted November 21, 2023 Ne moze Killer auto ili Pirke da mu urade lonac od prohroma ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 22, 2023 Moze sigurno. Vlajkovic kad sam zvao za sebe, isto rade od prohroma ali nema niko da ima model za sport Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2664 Posted November 22, 2023 (edited) kako glupavo resene izlazne cevi, cemu ovoliko krivljenje i vodjenje od strane ulaska u lonac zar nije moglo i fabricki ovako da se uradi... Ja bih to prepravio ovako kad bih vec radio lonac Edited November 22, 2023 by OMP 3 igor0511, ChobbyNS and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 22, 2023 isto je zapetljano bilo sport ili obicna verzija. Kod obicne verzije samo zavrsi iza branika cevka Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2664 Posted November 22, 2023 sad sam pogledao dosta slika aftermarket lonaca za taj auto i svi su kao sa slike koju sam postavio tako da je i fabricki moglo tako ne znam sto su komplikovali a ne verujem i da je to bolje resenje valjda je logicnije da izduvni gasovi sto pre napuste sistem a ne da ih dodatno usporavas krivinama i duzinom cevi Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 22, 2023 (edited) Ako nadje neko da pravi ovako kao od gore, neka javi. Koga god sam zvao svi su bili u fazonu dodji da vidimo Edited November 22, 2023 by darkman14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted November 22, 2023 (edited) 15 minutes ago, OMP said: ne znam sto su komplikovali a ne verujem i da je to bolje resenje Je li to mozda pokusavate da nadjete logiku kod Zabara ? Na bivsem Bravo Sportu ceo lonac je bio povucen unazad, tako da nije tu bilo mnogo mesta za egzibicije i ukrasne izduve. Ali kao sto rekoste, tako je kod svih verzija, jedino sto kod ostatka nema otvora u plastici branika i cevka ide odmah dole. Resenje je skratiti ulaznu cevku i ceo lonac pomeriti unapred, kao sto i @OMP kaze za ove aftermarket varijante. Onda nema potrebe da se izlaz ka ukrasima vuce sa prednjeg kraja lonca. PS: Ako se eventualno budze "dvocevke" na auto koji ih fabricki nema - za Bravo i Deltu obavezno iskrojiti i plastiku branika i napraviti otvor za njih kao sto je to i fabricki. U suprotnom, bar meni licno, em dvocevke ocajno izgledaju ispod obicnog branika, em sto se iz aviona vidi da je budzeno naknadno. A i cevke su onda postavljene nize i lepe su sanse da se sa njima zvizne u neki visok ivicnjak pri parkiranju u rikverc. Edited November 22, 2023 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3051 Posted November 22, 2023 Makar imaju auspuh Neverovatno koliko automobila danas ima rozetne samo i auspuh negde ispod automobila 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 22, 2023 1 hour ago, Ivan said: Deltu obavezno iskrojiti i plastiku branika jurim donora da izmerim gde tacno dodje na braniku 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted November 22, 2023 (edited) @darkman14 Mene ovi sto naknadno seku branike jurili po skupu da skinu ukrasnu plastiku, koja ide unutar te rupe za auspuh . I koja daje dubinu braniku, da ne bude samo bas ocigledna "rupa" za cevku. U zadnje vreme idem na miru, posto vise ne vozim predmet FLCS interesovanja 1 hour ago, igor0511 said: Neverovatno koliko automobila danas ima rozetne Meni odvratan trend, verovatno je tako jeftinije . A ionako je modernijim generacijama bitan samo sto veci tablet i ambijentalno svetlo koje menja boje. Koji ce im motor i izduvi . Slicno tome, nikako ne mogu da svarim i nepostojanje prednje maske na elektricnim vozilima . Edited November 22, 2023 by Ivan 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6131 Posted November 22, 2023 @Ivan ma sad kad razmislim, koliko se secam ima iscrtano sa unutrasnje strane gde ide otvor. Tako npr ako kupis tu plastiku branika bez senzora, imas rupe gde idu. 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted November 22, 2023 Moguce, za Stilo znam da su 100% postojale markirane rupe za parking senzore sa unutrasnje strane. Preko je, sa spoljne strane, koliko se secam isla ona plasticna lajsna. E sad za Sport plastike i otvore na Bravu, nisam nesto zagledao iskreno. I kao sto rekoh, postoji jos jedna dodatna plastika na braniku, koja ide oko cevki. Kako branik ne bi sa strane izgledao ruzno i onako samo puko isecen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2664 Posted November 22, 2023 (edited) GP sport isto ima usecen branik i tu plastiku oko tog useka Edited November 22, 2023 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4273 Posted November 22, 2023 Ima i moj Bravo..tj imace kada aftermarket izduv od Merca ML istopi deo plastike branika Quote Share this post Link to post Share on other sites