A. Stefan 0 Posted November 15 Pozdrav forumaši. Imam problem oko turbine, tj ne sa turbinom direktno. Naime, turbo je u potpunosti ispravan, repariran pre 13 meseci, radi kao sat. ALI, kada je auto hladan, dok ne postigne radnu temperaturu, ako udarim u rupu, ili skrenem naglo tipa u kružnom toku, samo se isključi, tj ode u onaj safemod, i ne daje preko 2000 rpm da se vrti motor. Tada se turbina uopšte ne čuje. Ugasim auto, upalim, radi sve normalno. Problem nije velik, ali iritira jer mora da se staje i gasi auto, pri tom jedva ide ako se ne ugasi i upali. U pitanju je Fiat bravo 1.9 Multijet 110kw. Ako može neka pomoć bio bih vam veoma zahvalan. Unapred hvala. Quote Share this post Link to post
MiloshBg 676 Posted November 15 Pretresi elektroinstalaciju, tj zice i kontakte-dzekove. Na AR 156 sam svojevremeno imao problem da se auto na neravninama gasio u toku voznje ali kako sam bio u brzini tako se sam i palio. Skoro pa neprimetno da nije palio lampice na tabli.. Problem je bio u kutiji releja, neki od releja je gubio kontakt. Ciscenjem kontakata i prskanjem kontakt spreja sve je lako reseno. Quote Share this post Link to post
A. Stefan 0 Posted November 16 Ajde probaću sada za vikend sve da pretresem. A kakva su mišljenja oko onog senzora pritiska turbine na usisnoj grani? Jedan majstor mi je rekao da je 90% to, zeza na dizelima taj senzor, elektrosolenoid šta je već... Da li ima neko iskustva s time? Quote Share this post Link to post
Bingodalton 694 Posted November 16 Cudno da senzor od udarca prestaje da radi, ali ventil, da. Kontakt je ok ideja za istrazivanje. Tu je upravljanje vakuumom na tom turbu? Proveriti tu sva creva, i da, ventil taj, ako si na to mislio. Nisam sad ni siguran kako je na Bravu. Ali kreni od turbine.Sent from my SM-S901B using Tapatalk Quote Share this post Link to post