Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Lotus Emeya 06.jpg

 

Lotus je u Njujorku predstavio model Emeya, prvi hyper-GT kompanije sa četvoro vrata.

''Objedinjavajući naše bogato nasleđe sa inteligentnim performansama i najsavremenijim tehnologijama, pomeramo granice za to kako luksuzno električno vozilo treba da izgleda i kako se njime upravlja - čineći ga zaista za vozače'', rekao je Feng Kingfeng, izvršni direktor Lotus grupe.

 

Lotus Emeya 05.jpg

 

Emeya postavlja nova merila za to kako se Lotus vozi i oseća kombinujući 75-godišnju ekspertizu kompanije u inženjeringu i dizajnu, sa najnovijim inovacijama - donoseći vozačima električni automobil koji je uzbudljiv za vožnju i koji ima izuzetne performanse. Ovo uključuje napredne i aktivne aerodinamičke karakteristike kao što su pionirska aktivna prednja maska, zadnji difuzor i zadnji spojler. Sve ovo, u kombinaciji sa niskim težištem koji Lotus naziva ''hyperstance'', poboljšava stabilnost tokom vožnje i postavlja novi standard u GT segmentu za izuzetnost vožnje i upravljanja.

 

Lotus Emeya 04.jpg

 

Lotus Emeya ima elektronski kontrolisan sistem vazdušnog oslanjanja. Njegovi napredni senzori u vozilu osećaju put 1.000 puta u sekundi i automatski prilagođavaju vozilo kako bi obezbedili glatku vožnju.

 

Lotus Emeya 03.jpg

 

Verziju sa vrhunskim specifikacijama karakterišu dva motora sa ukupno 918KS i 985 Nm koji pružaju maksimalnu brzinu veću od 250 km/h, kao i ubrzanje od 0-100 km/h za manje od 2.8 sekundi, što ga čini jednim od najbržih električnih GT-ova na svetu. Da bi kupcima pružili samopouzdanje gde god da putuju, performanse su dopunjene Lotusovim vodećim mogućnostima punjenja (baterije su od 102 kWh). Može da poveća domet od 93 milje (150 km) sa približno pet minuta punjenja pomoću brzog punjača od 350 kW, kao i da poveća domet do 80% u roku od 18 minuta.

 

Lotus Emeya 02.jpg

 

Lotus Emeya je svesno dizajniran sa naprednim održivim materijalima, kako bi se smanjio ugljenični otisak. Ovo uključuje materijale napravljene od prepravljenih vlakana iz modne industrije - kao i PVD aluminijum, alkantaru, napa kožu...

 

Lotus Emeya 01.jpg

 

Obezbeđujući da svaki putnik može da uživa u muzičkom iskustvu bez premca, Emeya će ponuditi zaista impresivan audio sistem razvijen sa KEF-om. Emeya sistem zvučnika će podići slušanje muzike na nove nivoe. Odlikuje ga KEF-ov nagrađivani dizajn Uni-Q zvučnika i Uni-Core kućište sabvufera koje štedi prostor, kao i 3D surround zvuk sa podrškom za Dolby Atmos - prvi put viđen u Lotusu na Eletre Hyper-SUV-u. ''Ovo je Lotus kakav nikada ranije niste videli. Izgradili smo sve što je Lotus do sada postigao kako bismo stvorili luksuzni automobil sa performansama za vozače, dizajniran da uliva poverenje, oduševljava sirovim emocijama i čistom radošću'', rekao je Ben Pejn, potpredsednik za dizajn, Lotus Group. Lotus Emeya spaja emociju i logiku, snagu i preciznost, i povezuje snagu DNK Lotusovog sportskog automobila sa luksuzom i udobnošću sa četvoro vrata. Ime Emeya je izabrano da otelotvori ambiciju i posvećenost koju Lotus ima za ovo novo vozilo.

 

 

Emeya se pridružuje kao vodeći model u Lotusovoj liniji luksuznih električnih vozila u životnom stilu, što je deo vizije kompanije da postane globalni sportski brend do 2028. Očekuje se da proizvodnja počne 2024. godine. Globalna premijera automobila je održana u srcu Njujorka, SAD, kao deo trodnevnog doživljaja brenda koji predstavlja prošlost, sadašnjost i budućnost Lotusa u Studiju Emeya. Događaj je gostima pružio ekskluzivan pogled na to kako je Emeya nastao i emociju izazvanu vožnjom, pre nego što je kulminirao impresivnim otkrivanjem automobila i žurkom na krovu na kojoj je DJ i radio voditelj Benji B zabavljao publiku.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Lotus Emeya 05+.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...